Witam ... mam heyah w iphone i chce skonfigurowac APN w 2.0.1 ale nie wiem jak to zrobic wszedlem w Tmobilepl .bundle przez total commandera ale nie da sie edytowac carrier.plist
Prosze o pomoc bo zalezy mi na necie w Iphone bardzo ...

[2.0.1] Jak edytowac pliki .plist?
Rozpoczęty przez
maslow84
, 11 wrz 2008 09:05
10 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11 września 2008 - 09:05
Napisano 11 września 2008 - 09:20
Wydaje mi się, że można go edytować po prostu w Notatniku lub inny edytorze tekstu. Na Macu to działa, nie wiem jak będzie z Windows. Musisz ściągnąć plik na swój komputer i wtedy edytować, potem wgrać znowu na iPhona. Pamiętaj o kopii zapasowej.
Napisano 11 września 2008 - 09:25
Nie da sie go skopiowac w ogole a jak zmienie na doc rozszerzenie to otwiera ale nie ma tam nic konkretnego ;//
Napisano 11 września 2008 - 10:29
Na Macu działa program PrefSetter. Darmowy.
Napisano 11 września 2008 - 11:40
Na maku to jest najzwyklejszy Property List Editor z pakietu Xcode albo Plist Edit Pro...
Pod innymi systemami otworzysz tylko pliki .plist zapisane w postaci tekstowej. iPhone i inne urządzenia Apple radzą sobie zarówno z plikami w postaci tekstowej jak i binarnej.
Napisano 12 września 2008 - 08:17
Czyli pod windowsem nie otworze ? ;/ to jak mam zmienic zebym mogl edytowac ustawienia edge ;/ ... jest ktos kto mial taki problem ? Prosze o pomoc !!
Napisano 12 września 2008 - 08:21
Na forum pojawiło się już podobne pytanie, tu odpowiedź: http://www.myapple.p...7116-post4.html
Napisano 12 września 2008 - 08:53
Na tej stronie jak zaznaczylem zeby mi przekonwertowalo
carrier.plist to wyskoczylo to ->>The file format of carrier.plist is mis-match! teraz probuje ten program zainstalowac ale pewnie lipa tez bedzie szlak mnie trafi z tym ;/
---- Dodano 12-09-2008 o godzinie 10:01 ----
Ten program to chyba nawet do tego nie jest ;/
carrier.plist to wyskoczylo to ->>The file format of carrier.plist is mis-match! teraz probuje ten program zainstalowac ale pewnie lipa tez bedzie szlak mnie trafi z tym ;/
---- Dodano 12-09-2008 o godzinie 10:01 ----
Ten program to chyba nawet do tego nie jest ;/
Napisano 25 września 2008 - 19:20
Mam polska wersje MAC OS X gdzie szukać Property List Editor ?
Napisano 25 września 2008 - 19:26
Można konwertować .plist do .xml, np. na iPhone.
Potrzebna jest paczka Erica Utilities z Cydii + Terminal.
Włączamy Terminal i wpisujemy:
Po tej operacji nasz plik .plist będzie gotowy do edycji chociażby w Notatniku.
Potrzebna jest paczka Erica Utilities z Cydii + Terminal.
Włączamy Terminal i wpisujemy:
cd /lokalizacja-pliku-.plist ---> np. cd /private/var/mobile plutil -c xml1 [nazwa_pliku]
Po tej operacji nasz plik .plist będzie gotowy do edycji chociażby w Notatniku.

Napisano 29 stycznia 2009 - 10:44
Prosze o pomoc .
Mam iphona 3g ale nie mam tego EDGE/APN i nie wiem jak zrobic żeby były prosze o pomoc..
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych