Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iRealSMS - alternatywa dla SMS

• Please log in to reply
348 replies to this topic

#301 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 January 2009 - 16:41

Zakupiłem tą aplikacje i mam pytanie , jak ustawić , żę kiedy przjdzie sms to pojawia mi sie tylko w oknie irealsms a nie w 2 oknach (standardowa aplikacja)?

tzn? możesz trochę dokładniej opisać?

#302 nostri

nostri
  • 559 posts
  • SkądOxapampa, PE

Posted 12 January 2009 - 19:12

Ustaw ireal jako glowna do sms a w bossprefs ukryj systemowe smsy

#303 thefisz

thefisz
  • 73 posts
  • SkądKraków

Posted 14 January 2009 - 08:30

Czesc Qbik, Nie sledze dokladnie wontku ale... u mnie nie dziala wiec chyba nie ma... Caly czas czekam na mozliwosc odpowiadania na numer przeslany smsem. Podobno bylo to na szczycie listy do upgradeu, ale widze ze temat na razie umarl. Nie wiesz przypadkiem czy autorzy planuja wprowadzic to udogodnienie? Pzdr.

#304 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 January 2009 - 10:01

o ile pamiętam to opcja działa ale niestety z jednym wyjątkiem działa DLA NUMERÓW ZAPISANYCH W FORMIE +48XXXyyyyXXX i XXX yyy XXX są jakieś ograniczenia co do XXXyyyXXX przy najbliższej okazji spytam autora czy coś się zmieniło w tym temacie

#305 thefisz

thefisz
  • 73 posts
  • SkądKraków

Posted 14 January 2009 - 13:34

ok, dzieki

#306 djKristo

djKristo
  • 899 posts

Posted 18 January 2009 - 00:23

no i doczekaliśmy sie nowej wersji która jest już do ściągnięcia w cydia

2.0.7

- COMPATIBILITY with WinterBoard, iAcces and other MobileSubstrate/hook dependent apps

- BACKGROUND MODE (iRealSMS runs in background/has no loading time)
- HUGE PERFORMANCE IMPROVEMENTS
- 10 days trial mode
- write text in landscape conversation mode
- interactive email addresses in SMSView
- conversation bubbles adjust to text length
- improved QuickReply alert
- setting to mark all SMS viewed in an alert as read
- updated translations

bugfixes:

- crash on inbox->edit->done
- badge/status icon/unread with QuickReply
- SMS sending error (time out) was not text length dependent
- negative badge number at MobileSMS
- inbox->edit -> change to outbox etc -> still in edit
- order of messages in conversation mode got mixed up due to wrong clock/time setting
- all SMS with unknown flag (carrier info SMS etc) got into outbox
- in landscape "Call" was not visible in SMSView options
- when "Confirm Send" setting was off and no recipient chosen crash on clicking "Send"
- sending statusbar symbol vanished on message sent to first of multiple recipients
- not showing names but numbers at drafts and templates with multiple recipients
- not saving text to drafts correctly when app was shut down while writing new SMS

#307 hazelasty

hazelasty
  • 231 posts

Posted 18 January 2009 - 00:36

w czym ta aplikacja jest lepsza od biteSMS?

#308 magorka

magorka
  • 518 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 January 2009 - 18:11

No i pojawil sie problem po update do najnowszej wersji 2.0.7.3 dostepej w Cydii. Po restrcie springboard'a zostalem poproszony o ponowna aktywacje, co wczesniej nigdy nie mialo miejsca. Poza tym aktywacja nie powiodla sie. Sprawdzilem ponownie klucz aktywacyjny na stronie producenta dla mojego numeru seryjnego - klucz jest poprawny, ale wciaz dostaje informacje, ze jest niepoprawny. Czy u Was sa takie same objawy? Prosze o informacje. P.S. Napisalem maila do supportu, ale otrzymalem odpowiedz, ze przeciez nie moga sie zajmowac kazdym pojedynczym przypadkiem. Poki co czekam na rozwiazanie problemu, ale jak tak dalej pojdzie, bede musial zwrocic sie w strone konkurencji. :)

#309 sensuel

sensuel
  • 23 posts

Posted 20 January 2009 - 19:32

no ja nie odczulem podobnych przypadkow ale ogolnie aplikacaja zaczela sie przycinac raz nieodznaczyla wiadomosci jako przeczytana raz niemoglem wejsc do edycji smsa ogolnie dziala u mnie znacznie gorzej niz dzialala pozatym sposob wysiwetlania wiadomosic na poczatku nie przypadl mi do gustu (brak opcji otworz co dla mnie jest dosc dziwne ) chetnie wrocil bym do poprzedniej wersji poraz pierwszys rozwazylem tez mozliwosc wybrania innego programu

#310 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 January 2009 - 15:17

przycisk otworz zniknal z quickReply z prostej przyczyny na sofcie starszym niż 2.2 klawisze wyświetlały się obok siebie, ale na 2.2 np u mnie był z tym problem i wyświetlały się jeden pod drugim co uniemożliwiało czytanie treści w oknie quick reply może uda się to poprawić w kolejnej wersji na razie niestety działam na ostatniej beta wersji 2.0.7 nie mam w tej chwili dostepu do wifi więc nie mogę zrobić update do wersji z cydii :( a tak BTW to pozdrowienia z Włoch ;)

#311 nostri

nostri
  • 559 posts
  • SkądOxapampa, PE

Posted 22 January 2009 - 21:28

Dzisiaj uaktualnilem program i nie moge odpowiadac na smsy Daje na odpowiedz i jak zaczynam pisac to wylacza sie program Jeszcze u kogos tak jest ?

#312 sensuel

sensuel
  • 23 posts

Posted 22 January 2009 - 22:32

u mnie dzisaj nie dalo sie w ogole napisac wiadomosci ale teraz zainstalowalem kolejna aktualizacje i dziala jednak strasznie mnie to denerwuje bo od kilku dni sa powazne problemy

#313 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 January 2009 - 12:38

Ok wróciłem zrobiłem update do ostatniej wersji dostępnej w cydii i wszystko działa ok oprócz jednej rzeczy: nie mogę zadzwonić do osoby (w czasie czytania rozmowy klikam + i zadzwoń i ... nic) możecie potwierdzić? Jeśli macie jakieś inne błędy dajcie znać to prześlę do autora - wieczorem powinienem z nim rozmawiać ;)

#314 sensuel

sensuel
  • 23 posts

Posted 26 January 2009 - 15:39

u mnie mozna zadzwonic problemy przychodzi sms wyswietla sie na ekranie daje zamknij zamiast odpowiedz na ikonce pojawia sie cyferka 1 wchodze w aplikacje nowa wiadomosc nie jest zaznaczona wchodze na nia odczytuje wychodze z aplikacji a cyferka 1 dalej jest na ikonce aplikacji no i fajnie jak by wrocila opcja odczytaj czy tam otworz

#315 hazelasty

hazelasty
  • 231 posts

Posted 26 January 2009 - 18:01

w czym ta aplikacja jest lepsza od biteSMS?

Jako, ze nikt mi nie odpowiedzial na to pytanie, bump.

#316 djKristo

djKristo
  • 899 posts

Posted 26 January 2009 - 18:53

Jako, ze nikt mi nie odpowiedzial na to pytanie, bump.

wiec tak:

- płynniej działa od biteSMS
- posiada "szybka odpowiedz"
- możliwość zabezpieczenia aplikacji hasłem
- wyłączenie autokorekty
- możliwość pokazania ikony o nieprzeczytanym sms w pasku statusu
- działanie w tle
- aplikacja o wiele lepiej wykonana pod względem wizualnym
- MOŻLIWOŚĆ UKRYWANIA TREŚCI WIADOMOŚCI

takie jest moje zdanie

#317 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 January 2009 - 10:14

+
- np cała działa w trybie landscape
- wygląd zarówno taki jak w tel komórkowych jak i w trybie chat
- możliwość odpowiadania w widoku rozmowa bez wychodzenia z niego
- nie pamiętam jak to jest ze wsparciem telefonów i maili w bite SMS ale w iRealSMS jest;)

@sensuel
A jak zaznnaczysz w ustawienaich żeby zaznaczał jako przeczytane to problem z wyświetlaniem wiadomości jako przeczytane jest cały czas?

#318 grzegorzw

grzegorzw
  • 334 posts
  • Skądstolica

Posted 28 January 2009 - 12:07

a jak usunac ten program w calosci z naszego ip...?

#319 velchinaski

velchinaski
  • 329 posts
  • SkądNowa Alexnadrya

Posted 28 January 2009 - 13:01

tak jak go zainstalowałeś z Cydia :)

#320 sensuel

sensuel
  • 23 posts

Posted 28 January 2009 - 14:45

nie wtedy nie ma takiego problemu ale wtedy wogole nie wyswietla sie ta jedyneczka kolo aplikacji a to dla mnie dosc wazne zeby ona tam jednak byla

#321 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 February 2009 - 18:27

ok ostatnio trochę cisza była o updatach

trochę napiszę co będzie m.in wsparcie dla blacklist i możliwość ustawiania blokowanych wiadomości i numerów bezpośrednio z app

coś podobnego jak jest w QuickSMS czyli klikając odpowiedni przycisk pojawia się co prawda nie cała app ale

kilka screenów poniżej ;)

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

działa bardzo fajnie i szybko =D

co do emotek na razie zero wieści

#322 djKristo

djKristo
  • 899 posts

Posted 28 February 2009 - 20:56

moim skromnym zdaniem autor musiał by naprawdę wnieść bardzo dużo zmian abym ponownie ustawił irealSMS jako domyślna aplikacje .. w tej chwili używam biteSMS 3.1 (bardzo mi odpowiada pod względem wizualnym) + quickSMS (która sobie ostatnio zakupiłem) i te dwie aplikacje mi zupełnie wystarczają (jak narazie ;)) .. jedyną rzeczą która moim zdaniem jest lepsza w irealSMS to to ze aplikacja troszkę szybciej się uruchamia i działa płynniej od biteSMS

#323 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 February 2009 - 21:05

co do QuickSMS to pobawiłem się tą betą i ok fajnie się uruchamia, ale jakoś nie przekonałem się do zakupu a opcja szybkiego pisania wiadomości będzie dostępna w kolejnej wersji iRealSMS i muszę przyznać że fajnie działa To, że poprzeczka podnosi się coraz wyżej nie da się ukryć, cieszmy się z tego bo im bardziej tym dla nas lepiej ;)

#324 djKristo

djKristo
  • 899 posts

Posted 05 March 2009 - 11:36

dzisiaj pojawiła sie nowa wersja irealSMS 2.0.8.0

----

zainstalowałem .. po 2 min odinstalowałem .. biteSMS 3.1 znacznie lepsze jak dla mnie

#325 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 March 2009 - 21:29

zależy kto co potrzebuje ja podobnie zrobiłem z bite ;) w nowym iRealSMS opcja QuickSMS jest ok tego mi brakowało

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users