Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iRealSMS - alternatywa dla SMS

• Please log in to reply
348 replies to this topic

#276 BigJeremy

BigJeremy
  • 2 posts

Posted 04 December 2008 - 16:33

kurde szkoda, że dopiero teraz...taką obniżkę zrobili...ale aplikacja jak najbardziej ok...!!!

Jest zdecydowanie lepsza, alternatywna aplikacja : mySMS ;)

#277 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 December 2008 - 16:56

Jest zdecydowanie lepsza, alternatywna aplikacja : mySMS ;)

akurat tutaj się nie zgadzam, ale szanuje zdanie i nie wychodzę ze sztandarami i postami w innych wątkach
sorry nie mogłem się powstrzymać ;) /no offense/

#278 BigJeremy

BigJeremy
  • 2 posts

Posted 04 December 2008 - 17:19

akurat tutaj się nie zgadzam, ale szanuje zdanie i nie wychodzę ze sztandarami i postami w innych wątkach
sorry nie mogłem się powstrzymać ;) /no offense/

Widzisz wydaje mi się, że ta obniżka jest spowodowana przede wszystkim niezadowoleniem użytkowników i alternatywą w postaci płatnego mySMS. Twórcy czując odpływ klientów starają się zatrzymać tę tendencję, zważywszy na fakt niekompatybilności iRealSMS z niektórymi programami, oraz rywalizacją ze znacznie zaawansowaną aplikacją mySMS. Nikt nie wchodzi ze sztandarami w inne wątki. Ja także szanuję zdanie innych, zwłaszcza że każdy wyrabia sobie swój punkt widzenia. Chodzi mi tylko o dotarcie z informacją do wszystkich zainteresowanych tematem sms, niezależnie od preferowanych aplikacji je obsługujących.

Twórcy iRealSMS mogą się zrehabilitować tylko poprzez zwolnienie z dodatkowych opłat za upgrade dla wszystkich tych, którzy już zapłacili za tę aplikację!

#279 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 December 2008 - 17:59

na to wpływu nie ma a powód obniżki jest podany na www

co do informowania innych to jest to forum więc ludzie którzy już tu trafili raczej wiedzą jak szukać i wpiszą hasło SMS - pojawi im się kilka wątków i decyzja należy do nich. Dla mnie takie informowanie w innych wątkach działa bardziej odpychająco niż zachęcająco, ale to moje zdanie.

---- Dodano 04-12-2008 o godzinie 18:00 ----
a czy mySMS jest lepsze czy gorsze nie mi to oceniać zainstalowałem i odinstalowałem po 10 min
jak dla mnie iRealSMS w 95% spełnia moje oczekiwania co do app do SMSów

#280 BigJeremy

BigJeremy
  • 2 posts

Posted 04 December 2008 - 18:09

Dla mnie takie informowanie w innych wątkach działa bardziej odpychająco niż zachęcająco, ale to moje zdanie.

I dokładnie w ten sposób ma to funkcjonować. Dobrze jest przeczytać zarówno negatywne jak i pozytywne opinie w jednym wątku. To że ktoś wskazuje na alternatywę, to nawet lepiej, bo informacja jest wtedy pełniejsza. Osobiście korzystam z darmowego biteSMS i w zupełności mi wystarcza.
mySMS ma swój potencjał i mógłbym go kupić, ale obawiam się dodatkowych kosztów za upgrade, jak to miało miejsce w wypadku omawianego w tym wątki iRealSMS.;)

#281 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 December 2008 - 01:53

ok negatywne rozumiem ale wskazywanie na inna aplikację ma jak dla mnie podszytą kryptoreklamę lub może reklamę samą w sobie a to odpycha. Nie mam nic przeciwko konstruktywnej reklamie, jako takiej =) o ile jest rzeczowa

#282 tomgru

tomgru
  • 127 posts
  • SkądOświęcim :")

Posted 06 December 2008 - 14:46

do aplikacji nic nie mam bo jest super...częste aktualizacje, wsparcie na forum itp....tylko szkoda, że ta zniżka tak późno...

#283 velchinaski

velchinaski
  • 329 posts
  • SkądNowa Alexnadrya

Posted 07 December 2008 - 08:21

dokładnie szkoda ze tak pozno kiedy juz wszyscy nabyli ja po 5euro to jest nie ok w stusunku do innych bo kazdy przeciez uzywa tak samo tej aplikacji...teraz powinien zwrocic po 3 euro kazdemu kto nabyl po 5 w koncu ma wykaz z PAYPAL :)

#284 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 December 2008 - 11:12

można napisać do niego w tej sprawie, niestety w tej chwili mam utrudniony z nim kontakt z racji dużej ilości zajęć na uczelni autora app

#285 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 December 2008 - 16:50

ostatnie tłumaczenie z racji braku czasu nie było dodane do ostatniej wersji z cydii ;)

#286 accu

accu
  • 39 posts

Posted 24 December 2008 - 15:29

co dokladnie trzeb wpisac do iReal SMS aby otrzymywac potiwerdzenie odbioru wyslanych wiadomosci w PLUS GSM ?

#287 djKristo

djKristo
  • 899 posts

Posted 24 December 2008 - 15:33

kod raportu dla Plus-a to WXYZ

#288 Bo$s

Bo$s
  • 410 posts
  • SkądTarnowskie Góry

Posted 24 December 2008 - 21:24

Ktory czasem dziala,a czasem nie ;) Szkoda,ze nie rozwiazali tego tak jak w normalnych telefoach :)

#289 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 December 2008 - 11:16

niedługo powinna się poprawić aktualizacja z poprawionymi marginesami ;) (niektórzy się ucieszą) i mam nadzieję z poprawionym zaznaczaniem wiadomości jako przeczytane przy korzystaniu z Quick Reply Niestety teraz to czasem nawala, jak się kliknie close to po późniejszym otwarciu aplikacji wiadomości są jako nieprzeczytane :( Może pojawi się jeszcze przed sylwestrem poczekamy zobaczymy ;)

#290 velchinaski

velchinaski
  • 329 posts
  • SkądNowa Alexnadrya

Posted 26 December 2008 - 12:12

jak narazie cieszmy sie tym co juz mamy i DO SIEGO ROKU wszystkim użytkownikom iP :)

#291 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 December 2008 - 12:54

thx i wzajemnie ;)

#292 klosz007

klosz007
  • 29 posts
  • SkądŁódź

Posted 29 December 2008 - 20:24

Witam, To mój pierwszy post na tym forum więc chciałbym się ładnie przywitać :) Jestem posiadaczem iP 3G od niedawna i stało się to w sposób nieco niezamierzony. Co do iRealSMS: Ze względu na porażającą ubogość natywnej aplikacji do obsługi SMS szukam alternatywy. iRealSMS należy do kategorii aplikacji które jak sądziłem od dawna wymarły (crippled demo versions). Abym mógł ją zakupić lub nie, musiałbym ją najpierw przez kilka dni potestować a nie kupować w ciemno. Niestety najwyraźniej trzeba mieć drugi telefon na boku aby to robić. Nie można używać "produkcyjnego" telefonu gdyż każdy wysłany lub odebrany z tej aplikacji SMS jest widoczny jako "demo". Ogólnie jak czytam ten wątek to polityka cenowa (wypuszczanie płatnych wersji kwalifikujących się jako beta, pobieranie opłaty za upgrade z beta na wersję używalną) i funkcjonalna (dopóki się tego nie zakupi nie można normalnie używać w pewnym limicie czasowym) jest co najmniej dziwna. Na razie testuję mySMS, iRealSMS został odinstalowany :( Pozdr, Zbyszek

#293 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 December 2008 - 20:41

ok najlepiej spr czy ktoś z twojej okolicy ma zainstalowana pełną wersję iRealSMS i spr jak działa Dla mnie ta app najlepiej spełnia oczekiwania stawiane przeze mnie dla app do SMS więc wybór miałem prosty ;)

#294 klosz007

klosz007
  • 29 posts
  • SkądŁódź

Posted 29 December 2008 - 21:02

Właśnie chciałbym się o tym przekonać czy mi pasuje czy nie, ale to mogę zrobić tylko w warunkach "bojowych" a w tym wypadku (iRealSMS) nie bardzo się to daje :( Pozdr, Zbyszek

#295 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 December 2008 - 14:24

jakbyś był w okolicach Wawy to mogę CI pomóc do Łodzi w najbliższym czasie się nie wybieram

#296 shenmue

shenmue
  • 174 posts

Posted 01 January 2009 - 19:44

A czy koledzy przypadkiem nie wiedzą jak zmienić kolor dymków oraz klawiature na kolor czarny (taka jak jest do pobrania z repo myapple). Bo przyznam ze zielone i srebrne dymki w smsach mnie denerwują :P

#297 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 January 2009 - 20:20

z racji zabezpieczenia przed crakerami przestało działać z winterboard ale cały czas można ręcznie podminić np za pomocą WinSCP

#298 djKristo

djKristo
  • 899 posts

Posted 11 January 2009 - 22:26

autor aplikacji chyba o nas zapomniał .. miała być aktualizacja jakiś czas temu (podobno) .. i co ? echo :/

#299 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 January 2009 - 09:26

aktualizacja jest w drodze na pewno dodał wsparcie (podlinowanie do adresów email) i poprawił coś z QuickReply ale do tej wersji miałem dostęp tylko na chwilę. Jeszcze trochę cierpliwości

#300 danio12340

danio12340
  • 383 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 12 January 2009 - 15:40

Zakupiłem tą aplikacje i mam pytanie , jak ustawić , żę kiedy przjdzie sms to pojawia mi sie tylko w oknie irealsms a nie w 2 oknach (standardowa aplikacja)?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users