Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Photoshop CS3 i jezyk polski..?

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 sali128

sali128
  • 2873 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 08 September 2008 - 15:19

Witam!! Mam Photoshopa lecz po angielsku...Czy istnieje mozliwosc wgrania jezyka polskiego? Pozdrawiam

#2 Witos

Witos
  • 4400 posts

Posted 08 September 2008 - 16:10

Masz obsługę języka polskiego, ale GUI jest po angielsku. podczas instalacji masz do wyboru tylko wersję English albo English International. Nie powoduje to jednak wgrania GUI lokalizowanego.

#3 sali128

sali128
  • 2873 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 08 September 2008 - 19:12

Nie zrozumiałem...nie da sie jakies łatki dograc?

#4 Witos

Witos
  • 4400 posts

Posted 08 September 2008 - 23:03

Nie.

#5 Kubek

Kubek
  • 154 posts
  • SkądLitwinów

Posted 13 September 2008 - 07:57

Nieprawda - spolonizowałem metodoą pób i błędów prawie cały pakiet adobe CS3 (poprostu są potrzebne pliki z triala po polsku) -podmieniam w zawartości danego programu trial po polsku między innymi pliki licencij z wersji angielskiej (tylko różne pliki się podmienia w zależności od tego czy to jest photoshop czy illustrator czy flash) W razie pytań to mailować na priva

#6 Witos

Witos
  • 4400 posts

Posted 13 September 2008 - 09:27

No, metodą prób i błedów to może tak, oficjalnie nie. Jednak taka kombinowana sytuacja nie koniecznie będzie stabilna, z tym się trzeba liczyć. Nie warto ściągać sobie samemu na głowę nerwów. Robilem tak kiedyś Illustratora CS i niestety nie sprawdziło się. Najlepiej trzymać się oryginału, a do pracy z komputerem nauczyć się chociaż podstaw języka angielskiego.

#7 lantiz

lantiz
  • 1118 posts
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Posted 13 September 2008 - 10:10

Moge zapytać po co Ci polska wersja? Ja własnie kupilem wersje studencka i jest po polsku. i strasznie mi to przeszkadza :/. bo np wiekszosc tutoriali, wiekszosc funkcji do ktorych zdazylem przywyknac w CS2 były po angielsku.

#8 Kubek

Kubek
  • 154 posts
  • SkądLitwinów

Posted 13 September 2008 - 10:46

Dziwne pytanie szanowny lantiz - poprostu niektórzy chcą mieć program po polsku lub potrzebują - myślę że niestosowne jest podważanie sensowności tego wątku Drogi Witosie - jak się okazuje wersja trial PL i wersja pełna CE photoshop-a nie różnią się od siebie niczym innym jak tylko wersją językową (jak wynika z moich obserwacji) dlatego podmiana licencji i korzystanie z innych zasobów językowych nie wpływa na stabilność ani wydajność używam spolonizowanego photoshop-a ok. 3-4 miesięcy intensywnie - nie ma żadnych ubocznych skutków

#9 lantiz

lantiz
  • 1118 posts
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Posted 13 September 2008 - 12:36

Nie podwazam sensownosci wątku, tylko mnie zastanawia czemu ktoś chce używać wersji polskiej. ;)

#10 Witos

Witos
  • 4400 posts

Posted 13 September 2008 - 23:27

Też tego nie rozumiem, ale widać ma swoje powody, może jest intensywnym samoukiem, ale nawet wtedy tutki są potrzebne. Może ten ktoś ma super podzielność uwagi, tłumaczenia w locie to codzienność. Nie ważne, jak chce to niech ma. A co do stabilności to nie kłócę się, ja mam takie doświadczenia jakie mam, inni mają inne i OK. Zostawmy wybór innym gdy już poznają za i przeciw.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users