Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2.0] Heksowe Kwadraciki w SMSACH

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 jackolus

jackolus
  • 256 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 września 2008 - 22:13

wiele osób zaczęło zwracać mi uwagę, że smsy zawierają pełno kwadratów ( zupełnie jak znaki heksowe nie do odczytania ) moje przypuszczenie - zamiana słowa na "kwadrat" po autokorekcie mam wrzuconą polską autokorektę bez polskich znaków ( słownik sms ) ktoś spotkał się z podobnym problemem ?

#2 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 września 2008 - 22:14

Tak. Usuń tą autokorektę, ona jest przyczyną. Nie tylko kwadratów, a i poucinanych wyrazów/zdań.

#3 Marbitek

Marbitek
  • 1 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 października 2008 - 11:42

A jak to usunąć?

#4 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 października 2008 - 14:35

Jak ją zainstalowałeś, tak ją też odinstaluj. W Cydii zapewne. Chyba, że robiłeś to ręcznie - jeśli masz kopię zapasową (a powinieneś ją zrobić) to po prostu przywróć.

#5 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 października 2008 - 21:05

A ja dodam tylko tyle, że paczka z autokorektą została (niestety dopiero teraz) usunięta z repozytorium i-apps. Dodałem za to skrypt do włączania/wyłączania autokorekty poprzez BossPrefs.

#6 DoMiQ

DoMiQ
  • 82 postów

Napisano 12 listopada 2008 - 21:33

ja z małą prośbą.. czy ma ktoś może oryginalne pliki z folderu od autokorekty softu 2.1?! Jeżeli tak, to proszę o podesłanie :) Ewentualnie jakąś działającą (tzn. nie ścinającą tekstu) wersje bez polskich znaków?! Wkurza jak po napisaniu dość obszernego sms-a wysyła tylko pierwsze słowo ;/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych