Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Problem z dźwiękiem. (Słuchawki cały czas podłączone.)

• This topic is locked This topic is locked
9 replies to this topic

#1 zergqq

zergqq
  • 5 posts

Posted 02 September 2008 - 19:02

Problem jest następujący:
Iphone 2g cały czas uważa, że ma podłączone słuchawki, przez co nie mam dźwięku w grach, i programach. Jeżeli chce rozmawiać przez telefon muszę włączać tryb głośnomówiący - co jest cholernie niewygodne.

Jak reguluje głośność to jest "dzwonek (słuchawki)".

Ps.
Podłączone słuchawki działają prawidłowo. :]
Ip mam kilka tygodni i wiem o małym przełączniku po lewej stronie boku obudowy ;).

#2 quzo

quzo
  • 1239 posts
  • Skądwawa

Posted 02 September 2008 - 19:24

użyj wyszukiwarki forumowej bo była już cała masa tematów z twoim problemem

#3 PAwelmich2

PAwelmich2
  • 8 posts

Posted 02 September 2008 - 21:23

Mam identyczny problem jak zergqq Temat założony przez maciec0 nie pomaga Temat "[1.1.4] Brak dźwięku" Nie daje rozwiązania przy sofcie 2.0.X Wprowadzenie w tryb DFU nie pomaga, przywrócenie ustawień fabrycznych też, ani inne sposoby podane przez poprzedników i nie jest to problem związany z instalacja jakiegoś oprogramowania typu BSD Subsystem Prosze o pomoc

#4 zergqq

zergqq
  • 5 posts

Posted 02 September 2008 - 21:26

a myslalem ze tylko ja moge miec az tak glupi problem,
[url=http://www.luckow.com/iphone/]Luckow Design Studios - Fix for iPhone Earphone Bug[/url] - tutaj rozwiązanie, urwalem troche tkaniny z wacika, nasmarowalem troszeczke mydlem, przeczyscilem x2, i dziala. dzięki :]

#5 PAwelmich2

PAwelmich2
  • 8 posts

Posted 02 September 2008 - 22:45

U mnie też zadziałało ale w sumie na odwrót troche Jak mam wsunięte słuchawki to widzi ze głośnik a jak nic to że słuchawki... Teraz to już kompletna masakra...

#6 TheHX

TheHX
  • 1550 posts
  • SkądWrocław

Posted 03 September 2008 - 08:18

Panowie, jak poprosił kolega quzo - dymać w wyszukiwarce i znajdziecie odpowiedzi co zrobić. W wielu przypadkach to działa.. Najpierw szukać, by znów nie zakładać takiego samego posta...Wysiłku trochę !:)

#7 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 03 September 2008 - 10:27

Rety ! Wystarczylo wpisac w wyszukiwarce forum "brak dzwieku" - slowa klucze to potega !

...wczoraj spotkal mnie podobny problem, ale znalazlem odpowiedz w 5 minut.

hasos napisal "włóż słuchawki, włącz ipod, później wyłącz ipoda, i bardzo energicznie wyciągnij słuchawki"

That's all folks :)

#8 PAwelmich2

PAwelmich2
  • 8 posts

Posted 04 September 2008 - 21:57

Tylko jak już wyżej napisałem żaden z tych sposobów nie działa, za to jak wkładam namoczony patyczek do jacka pojawia mi się dźwięk ale jak milimetr wyjmę znowu przechodzi w słuchawki, nie pomaga także szybkie wyciąganie i wkładanie słuchawek restarty itp. poważnie zastanawiam się nad serwisem lecz w ispocie odpada, są jakieś inne serwisy które już zajmują się serwisowaniem ip w Katowicach??

#9 mls

mls

• 1313 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 September 2008 - 22:37

Powodzenia z czyszczeniem jakichkolwiek styków wodą (albo tym bardziej wodą z mydłem). Jak uwalicie sobie całkiem telefon, nawet serwis tego nie przyjmie. Jakiekolwiek części elektroniczne czyści się alkoholem. To do zapamiętania tak na przyszłość, majsterkowicze...

#10 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 September 2008 - 14:21

Zgodnie z postanowieniami opisanymi w wątku z zasadami umieszczania wpisów w dziale iPhone - Pomoc jestem zmuszony zamknąć Twój wątek.

Przeczytaj owe zasady i proszę zastosuj się do nich.
http://www.myapple.p...hone-pomoc.html

Wyślij do mnie Prywatną wiadomość z tytułem zgodnym z zasadami umieszczania wpisów jeśli chcesz, abym otworzył Twój temat.

Jeśli w ciągu następnych 48 godzin nie otrzymam od Ciebie żadnej wiadomości, temat zostanie usunięty.

Pozdrawiam.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users