Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 3G, czy Samsung Omnia?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
99 odpowiedzi w tym temacie

#51 majonez

majonez
  • 372 postów

Napisano 04 lutego 2009 - 00:45

Sorry, kolego Majonezie - nic nie pisalem o zadnym HD w zadnym telefonie. Przypisales mi cytat, ktorego autorem jest ktos inny.

oczywiscie, ze nie pisałeś:) cytowałęm kogos innego.. nie wiem czemu zwracałem sie do Ciebie:)

#52 hoppek

hoppek
  • 186 postów

Napisano 04 lutego 2009 - 13:15

tu masz recenzje samsunga omni Cellna recenzja: Samsung OMNIA i900 - Komórkomania.pl - najlepszy blog o komórkach

#53 lukibalboa

lukibalboa
  • 60 postów
  • SkądTG

Napisano 04 lutego 2009 - 17:24

Hmm... Ja by ''zaryzykował'' i postawił na IP. Apple sie rozkręca :D i na pewno wyjdzie fajowski GPS-ik na IP... pozatym IP ma lepszy wyświetlacz i w ogóle! A z aparatem jest tak ze do IP można nawet na allegro dokupić jakiś wyjechany w kosmos xD

#54 widmo123

widmo123
  • 59 postów

Napisano 04 lutego 2009 - 17:41

To tak jakby sie ktos pytal kupic nowego mercedesa czy moze poloneza ej co mi poradzicie ? buahhaah jak mozesz porwonywac telefon z rysikiem ,bez miejsca na niego do schowania bez lutitacza ekranowwgo do megawypasionego ajfona ? polecam ci nie dotykaj omni nawet

#55 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 04 lutego 2009 - 18:01

Hmm... Ja by ''zaryzykował'' i postawił na IP. Apple sie rozkręca :D i na pewno wyjdzie fajowski GPS-ik na IP... pozatym IP ma lepszy wyświetlacz i w ogóle! A z aparatem jest tak ze do IP można nawet na allegro dokupić jakiś wyjechany w kosmos xD

Przeczytaj czasami co piszesz żebyś znów durnia z siebie nie zrobił... GPS na miare Automapy NIE WYJDZIE szybko. Dwa "lepszy wyświetlacz i w ogóle" - w ogóle co? I uważaj żebyś lustrzanki przypadkiem nie zrobił z iPhona dzięki allegro...

#56 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 04 lutego 2009 - 18:33

jak chesz telefon ktory przegral na paraolimpiadzie komorek to bierz Omnia

#57 Smartek

Smartek
  • 114 postów

Napisano 07 lutego 2009 - 16:16

Mam w domu trzy telefony: Samsunga Omnię, iPhone'a 2G i iPhone'a 3G... iPhone'y miażdżą Omnię w przedbiegach. WM się ślimaczy, ekran Omnii działa jakby chciał, a nie mógł.

#58 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 07 lutego 2009 - 18:28

Zwolennicy Omnii mówią, że problemy z ekranem dotykowym wynikają z braku kalibracji i sugerują, że wszystko ustępuje po przejściu przez procedurę kalibracyjną. Jest podobnież jakieś softwarowe narzędzie do tego służące. Czy moglibyście się do tego ustosunkować?

#59 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 07 lutego 2009 - 19:02

Wszystkie nowo kupione urządzenia z WM trzeba skalibrować. Niemniej jednak ekran dotykowy omnii działa na innej zasadzie. Ja bym nawet powiedział, że jest dotykowo-przyciskowy przez co ten iPhona jest zdecydowanie wygodniejszy.

#60 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 07 lutego 2009 - 19:14

Można czy trzeba?... bo jak tylko można to pewnie część opinii jest nie do końca kompetentna. Podobnież Omnii nie powinno się kalibrować trzymając w ręce ale po położeniu na płaskiej poziomej powierzchni i działać tak aby wektor siły nacisku był prostopadły do ekranu. Omnii nie mam i nie zamierzam mieć. Ale skoro niektórzy z Was mają to zawsze mogą spróbować.

#61 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 07 lutego 2009 - 19:21

Nie mam takiej wiedzy doświadczenia żeby powiedzieć jednoznacznie, ale we wszystkich urządzeniach posiadających WM, z którymi się spotkałem trzeba było. W przypadku omnii tak jak napisałem nie wykalibrowanie, a typ zastosowanego ekranu wpływa na odczucia z jego korzystania. Szczególnie trudno się do niego przyzwyczaić mając na co dzień styczność z iPhonem

#62 odra27

odra27
  • 549 postów
  • SkądBerlin/Szczecin

Napisano 18 lutego 2009 - 12:21

Zaczekaj po prostu do lata na nowy model Samsunga Omnia HD z systemem symbiana. Myślę, że zaoferuje on znacznie przychylniejszy obsłudze, stabilniejszy system ze wspaniałym ekranem dotykowym oraz nagrywaniem w formacie HD.

#63 reader

reader
  • 1 119 postów
  • Skąddokąd?

Napisano 18 lutego 2009 - 12:28

Odnośnie Samsung Omnia

Mwc'09: How Not To Make a Touchscreen Phone

Może przyda się pod rozwagę.

#64 Dominus7000

Dominus7000
  • 75 postów
  • SkądPolska

Napisano 24 lutego 2009 - 00:23

iphone nie dorównuje większości telefonów mianowicie słaby aparat, brak możliwości wysyłania przez BT, brak możliwości usuwania mp3 z pozycji telefonu, nie da się nagrywać video w dobrej jakości i baaardzo słaby głośnik - te wady najbardziej mi przeszkadzały w użytkowaniu iphone więc wymieniłem na nokie n82 i po problemie :) iPhone tylko wygląda...

#65 sebik

sebik
  • 463 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 lutego 2009 - 03:22

jesteś cienki jak struna bo da się wszyto tylko trzeba umieć iPhona każdy programuje pod siebie i ma to co chce i może mieć jeszcze więcej jak chcesz film kup kamerę polecam Sony HDR-SR12E chcesz fotki kup aparat np Nikon D80 jak już musisz mieć wszystko w jednym polecam Nokia n93 ma zoom OPTYCZNY tyle w tym temacie

#66 Pablooo88

Pablooo88
  • 60 postów

Napisano 24 lutego 2009 - 09:08

Tak czytam te posty i jednak się śmieję... Przecież to są tak naprawdę dwa zupełnie odmienne telefony( i całe szczęście tak naprawdę). Ja używam Omni(potrzebuję mieć offica, gps, otwierać pdfy, wyświetlać prezentacje na rzutniku czy tv i takie funkcje typowo biurowe) a kolega ma iPhona(głównie muzyka, internet i zdjęcia - jest fotografem). Mój telefon nie pasowałby jemu, a jego mnie. I tyle.... Teraz na rynku jest tyle telefonów(o ile można je tak jeszcze nazwać), że każdy znajdzie coś dla siebie. Mnie osobiście podoba się iPhone, jednak nie korzystałbym w pełni tego do czego został stworzony no i jednak potrzebuję to czego on nie ma. Jednak innym pasuje idealnie właśnie to co ma a nie będą potrzebowali tego co ma taka Omnia. i tyle w temacie...

#67 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 24 lutego 2009 - 10:57

Bez urazy, ale kolega jest chyba fotografem w Fakcie jeżeli wybrał iPhone'a ze względu na aparat.

#68 Dominus7000

Dominus7000
  • 75 postów
  • SkądPolska

Napisano 24 lutego 2009 - 12:13

Sebik - jak zaprogramujesz żeby głośnik był lepszy?

#69 Pablooo88

Pablooo88
  • 60 postów

Napisano 24 lutego 2009 - 12:20

Bez urazy, ale kolega jest chyba fotografem w Fakcie jeżeli wybrał iPhone'a ze względu na aparat.

Chodziło mi o przechowywanie zdjęć i przeglądanie ich ewentualnie i potem przesył na kompa, do tego ma MB Pro;) Spokojnie... Nie mówiłem o aparacie... Do robienia zdjęć używa jakiejś tam lustrzanki...

#70 ovka

ovka
  • 5 postów

Napisano 21 marca 2009 - 17:18

mam iphona i rzeczywiscie wady są dla mnie zaletmi :) Ale wlasnie mam na wekend Omnię i jest koszmarna!! żyroskop dziala jak chce, czesto obraz mam do gory nogami, nawigacja jest nieintuicyjna, trudna. Palcem nie dziala za dobrze a rysik sie ciagle gubi. Dane zgrywa sie na kompa bardzo trudno. Wlasciwie poza niezlym aparatem i kamerą nie widzę zalet. I bateria jest slaba tez. ogolnie Omnię odradzam. A Iphona - coz. jak kto lubi. Wady: brak kamery, slaby aparat. Przycisk "rozłącz" jest w czasie rozmowy pod policzkiem - zdarza mi sie rozłączać. Nie mozna kasowac pojedynczych smsow - ale obraz smsów jest super. No i z muzyką w kompie nie jest rozowo Ale i tak go kocham :))

#71 Goku

Goku
  • 1 586 postów
  • SkądGorlice

Napisano 21 marca 2009 - 17:32

A Iphona - coz. jak kto lubi. Wady: brak kamery, slaby aparat. Przycisk "rozłącz" jest w czasie rozmowy pod policzkiem - zdarza mi sie rozłączać. Nie mozna kasowac pojedynczych smsow - ale obraz smsów jest super. No i z muzyką w kompie nie jest rozowo
Ale i tak go kocham )

To wszystko zostanie naprawione w versji softu 3.0.. No oprocz kamery xD Ale do tego jest darmowy program w Cydi(Cycorder) ktory nagrywa filmy w wspanialej jakości .=]
Ciekawe czy do Samsunga zrobia kiedys jakies uaktualnienie!! =] Wątpie..
Wiadomo że iPhone lepszy

#72 Aryman

Aryman
  • 678 postów
  • SkądEdinburgh

Napisano 21 marca 2009 - 17:40

... Przycisk "rozłącz" jest w czasie rozmowy pod policzkiem - zdarza mi sie rozłączać...

to ciekawe jak trzymasz iphona... bo mi się nigdy nie rozłącza podczas rozmowy..

#73 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 marca 2009 - 17:53

iPhone jest przecież wygaszony w czasie rozmowy. :lol:

#74 goodall

goodall
  • 369 postów

Napisano 21 marca 2009 - 17:59

mialem oba. zdecydowanie iP3g

#75 Wolf1

Wolf1
  • 85 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 marca 2009 - 18:47

Również miałem taki problem. Mimo to zdecydowałem się na iPhone ponieważ : - iPhone OS jest dużo szybszy niż Windows Mobile - ma normalne wyjście na słuchawki (jack 3,5mm) - myślę, że najlepszy odtwarzacz muzyczny na rynku (iPod) - dotykowy ekran (a nie naciskowy tak jak w Omni - dla mnie jest tandetny i nie wygodny, bez rysika nie da rady) Owszem iPhone ma sporo wad, ale są one spowodowane nie dociągnięciami Apple - nagrywanie dźwięku, filmików, MMSy, zablokowany Bluetooth (za pomocą kilku aplikacji można praktycznie poszerzyć jego funkcjonalność i wyeliminować te niedociągnięcia), ale latem wyjdzie iPhone OS 3.0 i nie będzie potrzeby instalowania dodatkowych aplikacji.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych