Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 3G, czy Samsung Omnia?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
99 odpowiedzi w tym temacie

#1 maxolo

maxolo
  • 275 postów

Napisano 02 września 2008 - 16:26

Witam. Mam pewien problem. Mam do wyboru telefon miedzy iPhonem 3g, a Samsungiem OMNIA. Ktory byscie mi polecili, nie jako forumowicze, dla ktorych nic oprocz apple nie widzi i kazda wada iPhona jest dla niego i tak zaleta, lecz jako zwykli ludzie, ktorzy ocenili by wady, i zalety obu telefonow. Co byscie wybrali na moim miejscu, i moze dlaczego? Mialem iPhona normalnego, lecz go sprzedalem ze wzgledu na zmiane telefonu.Jak naprzyklad dla mnie wada iPhona, jest np. slaba bateria, aparat, oraz GPS, ktory dziala, tylko WIFI. Dla OMNIA wady sa: brak mozliwosci wgrania takich aplikacji jak encyklopedia iPhonowa:) Pozdrawiam

#2 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 02 września 2008 - 16:31

http://www.myapple.p...ia-z-omnia.html

#3 maxolo

maxolo
  • 275 postów

Napisano 02 września 2008 - 16:36

dzieki. Ale tam zadnych opin nie widze, oprocz autora watku. Chcialbym poznac opinie troche wiekszej ilosci ludzi.

#4 norbertcala

norbertcala
  • 1 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 września 2008 - 17:00

u Mnie jest trochę więcej opinii Blog - iPod, iPhone, iPhone 3G - informacje … Samsung Omnia vs iPhone

#5 effe11

effe11
  • 167 postów

Napisano 02 września 2008 - 17:14

miałem parę dni samsunga omnia i jeśli chodzi o wyświetlacz to porażka, poza tym sama nawigacja i obsługa palcem jest zdecydowanie gorsza w stosunku do iphona. Aparat, GPS, zdecydowanie na korzyść samsunga, system według mnie też jest dobrze dopracowany, można na omni zrobić o wiele więcej, ale dla mnie to nie zaleta bo skomplikowanych systemów nie lubię i grzebać w systemie, też nie lubię. Dla mnie telefon musi być prosty i przyjazny, dlatego wybrałem zdecydowanie IP 3G:)

#6 maxolo

maxolo
  • 275 postów

Napisano 02 września 2008 - 18:07

dzieki, o takie odpowiedzi mi wlasnie chodzi:) Na czym polega gorszy wyswietlacz i nawigacja? Bo iPhone ma naprawde dobry wyswietlacz:)

#7 gERmAn

gERmAn
  • 470 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 września 2008 - 18:27

omnia ma lepszy wyswietlacz? 2.8 cali! 65k kolorów! 400 na 240 rozdzielczosc! i gorszy sensor a iphone dla porownania ma 3.5 cala! 16mln kolorów! 480 na 320 roz. i lepszy sensor ;)

#8 effe11

effe11
  • 167 postów

Napisano 02 września 2008 - 19:03

Tak napisałem, właśnie, że iphone ma lepszy wyświetlacz. Jeśli chodzi o wielkość to nie zgodzę się z germanem, bo z tego co się orientuje to ma wyświetlacz o przekątnej 3,2'':)

#9 bartosz

bartosz

• 1 644 postów

Napisano 02 września 2008 - 22:55

Samsung Omnia Hands-On: It's Pants: Samsung Omnia Isn't Going to Kill iAnything

#10 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 września 2008 - 23:06

ja bym kupił nokie e71 + ipod touch

#11 michael.belfast

michael.belfast
  • 203 postów
  • SkądNY /Belfast/ W-wa

Napisano 02 września 2008 - 23:49

omnia ma lepszy wyswietlacz? 2.8 cali! 65k kolorów! 400 na 240 rozdzielczosc! i gorszy sensor
a iphone dla porownania ma 3.5 cala! 16mln kolorów! 480 na 320 roz. i lepszy sensor ;)

Z tego co wiem to samsung omnia ma 3,2" a kolory 262tys.

A jesli chodzi o porownanie iPhone vs Other Phone

To Apple stworzyl w iPhonie niesamowity panel dotykowy ktory dlugo jeszcze bedzie snil sie po nocach innym producentom telefonow jako koszmar.

Natomiast w pozostalych elementach jesli chodzi o hardware to moim skromnym zdaniem iPhone jest daleko w tyle za konkurencja ale moze ja sie nie znam.

Software w iPhone, no coz moze nie dopracowany jeszcze w 100% ale i tak lepszy niz WM i Symbian razem wziete (hm coz za obiektywizm)

PS.
W US od jakiegos czasu stawia sie samsunga vs iphone najpierw byl
samsung instinct vs iPhone 2G teraz
samsung omnia vs iPhone 3G

Dla mnie chociaz przykro mi to pisac hardware-owo AND THE WINER IS samsung omnia
pomimo swietnego panelu i naprawde dobrego wykonczenia iPhone-a

#12 Domena12345

Domena12345
  • 1 postów

Napisano 22 stycznia 2009 - 17:53

OMNIA !!! Jesli chodzi o wyświetlacz i obslugę palcem to iPhone wypada lepiej, ale jesli zalezyc Ci bardziej na funkcjonalnosci oraz lepszym aparacie to bierz Omnie.. Ogólnie rzecz biorąc ja wybrał bym Omnie ze względu na małe nie doróbki w iPhonie jak niefunkcjonalny Bluetooth, beznadziejny GPS, czy chocby wgrywanie piosenek tylko za pomoca iTunes, o innych rzeczach juz nie wspomne..

#13 silkow

silkow
  • 296 postów
  • SkądLeszno

Napisano 22 stycznia 2009 - 17:57

W omni dobre ze to winda z 128 mb ramu , ale net , gry , wszystko to porazka sie tnie! Mialem omnie 2 tygodnie do kurwicy za przeproszeniem mnie doprowadzala, bez patyczka nic na omnii nie zrobisz.... W iphone gry super doruwnuja psp , safari tez niczemu sobie , jesl masz firme lub cos iphone jest ok a nie jakas pieprznieta omnia , mysla ze winde do telefonu wloza i sie tnie! Nie bierz omni bedziesz zalowal, Wez iphone bedziesz zadowolony!

#14 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 stycznia 2009 - 18:02

silkow ma rację, ale można inaczej to ująć. Nie bierz OMNI i tyle.
Nieważne, czy do wyboru masz OMNIE i iPhone'a, czy OMNIE i jakąś Nokie, czy OMNIE i K750i - nie bierz OMNI. Nie popełniaj tego błędu.

Dodam jeszcze tylko, że temat jest dość stary i raczej autor już od dawna ma telefon. Kieruję to do potencjalnych nabywców Samsunga.

#15 silkow

silkow
  • 296 postów
  • SkądLeszno

Napisano 22 stycznia 2009 - 18:14

Dobra więc żegnam ;p

#16 Pablowej

Pablowej
  • 531 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 stycznia 2009 - 22:06

W Omni jest masakryczny wyświetlacz i ten rysik... Przeglądanie internetu okropne. Po dwóch tygodniach użytkowania z wielką radością zamieniłem na iPhone:D

#17 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 22 stycznia 2009 - 22:11

A według mnie nie ma lepszy - gorszy. Jest za to lepiej i gorzej spełniający potrzeby indywidualnego klienta. A o swoich potrzebach nie powiedziałeś nic

#18 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 stycznia 2009 - 22:23

Oj, uwierz mi - OMNIA jest gorsza i nieważne do czego ją porównujesz. :D

#19 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 22 stycznia 2009 - 22:34

Bez urazy, ale na słowo nie zamierzam Ci wierzyć :) Tym bardziej, że kolega ma i miałem okazję się bawić przez dosyć długi czas. Generalnie wyświetlaczy nie ma co porównywać bo tu króluje iPhone. Intucyjność, a przede wszystkim wygoda korzystania, które moim zdaniem są najważniejsze (swego czasu miałem nokie n81 - na owe czasy full wypas, ale wygody korzystania za grosz) też stoi po stronie iPhone'a. Ale jeżeli ktoś poszukuje "dobrego" aparatu (moim zdaniem powinien kupić aparat, a nie telefon, ale cóż...), GPS, i możliwości korzystania z wbudowanej pamięci to gorszego wyboru niż iPhone chyba obecnie nie ma.

#20 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 stycznia 2009 - 22:38

Ja też miałem okazję "bawić się" dłuższy czas i nie wspominam tych chwil z uśmiechem na twarzy. Powiem więcej - OMNIA odrzuciła mnie jak żaden inny telefon. Ale widocznie nie na wszystkich działa tak negatywnie. Wg mnie nawet jeśli ktoś niczego nie szuka to gorszego wyboru niż OMNIA chyba obecnie nie ma. ;)

#21 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 22 stycznia 2009 - 22:42

Mnie również nawet trochę nie zachęciła do kupna, ale nie rozumiem dalej czemu jest najgorsza skoro posiada ten sam OS i wyświetlacz(jeżeli chodzi o technologię) co 3/4 pda/smarthphonów?

#22 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 stycznia 2009 - 22:45

Ja też tego nie rozumiem.

#23 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 22 stycznia 2009 - 22:53

To Ci pomogę - marketing. Bo żaden, poza HTC produkt z tych 3/4 nie jest porównywany z produktem Apple.

#24 Raind

Raind
  • 13 postów

Napisano 29 stycznia 2009 - 19:30

Mam oba telefony. Omnie od 4 miesiecy, IP 2G od miesiaca. I tak: Wyswietlacz: IP Interfejs (estetyka, intuicyjnosc): IP Firmware: Omnia (wiecej wersji, czesciej wydawane, a co najwazniejsze firmware jest otwarte, mozna instalowac co sie chce a nie to na co pozwala Steve) Dzwonki (dostepnosc) Omnia Bluetooth: Omnia Aparat: Omnia Dostepny software (dostepnosc, ilosc, ceny- jesli chodzi o Omnie ceny sa hmm... zerowe :-D ) :Omnia GPS: Omnia Video (dostepne formaty video itp.): Omnia (np. DivX w oryginalnej wielkosci, bez zmiejszania formatu) Uaktualnienia: Omnia Slowem - Wracam do Omni. Tyle.

#25 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 stycznia 2009 - 19:34

Słowem - nie znasz na tyle iPhone'a, byś chciał do niego wracać.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych