Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[MacBook] i trzeszczący zasilacz

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 marczynski

marczynski

• 1688 posts
  • SkądKonskie, Poland

Posted 30 June 2006 - 16:17

Nigdy nie miałem laptopa Apple i dlatego nie wiem czy jest to normalne... Podczas ładowania komputera zasilacz wydaje z siebie trzeszczący dźwięk. Jeśli komputer zaczynam zaczyna wykonywać jakąś pracę: przegrywanie plików, uruchamianie programu - coś co obciąża procesor zasilacz przestaje skwierczeć. Czy to normalne? To trzeszczenie to jest takie dość głośne syczenie.

#2 Andrzej

Andrzej
  • 1975 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 June 2006 - 16:44

W moim PB od początku w okolicach gniazda zasilania słychać coś takiego, ale to podobno normalne i słychać tylko jak jest bardzo cicho. Działa tak już dwa lata, więc przestałem się przejmować. Sam zasilacz nie trzeszczy :-)

#3 marczynski

marczynski

• 1688 posts
  • SkądKonskie, Poland

Posted 30 June 2006 - 16:50

Mi się wydaje, że jest to głośny dźwięk ;( Czasem zasilacz pracuje cichutko i nic go nie słychać - jak obciążam komputer jakąś pracą: kopiowanie itp. Jak zasilacz jest wpięty do sieci a wyciągnięta jest wtyczka z Maca to nic nei słychać.

Ciekawe... to jest na prawdę*normalne? Bo dla mnie jest to irytujące...

U mnie dzwięk wydobywa się tylko z zasilacza (tego białęgo pudełeczka) ;-)

#4 Andrzej

Andrzej
  • 1975 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 June 2006 - 17:36

U mnie pudełeczko siedzi cicho... :-) Może iskrzy ci na wtyczce? W MacBooku też jest kabel/wtyczka dołączana zamiennie? Jak iskrzy to lepiej do serwisu, bo jeszcze się skopci...

#5 marczynski

marczynski

• 1688 posts
  • SkądKonskie, Poland

Posted 30 June 2006 - 17:42

U mnie pudełeczko siedzi cicho... :-) Może iskrzy ci na wtyczce? W MacBooku też jest kabel/wtyczka dołączana zamiennie? Jak iskrzy to lepiej do serwisu, bo jeszcze się skopci...

Tak, też jest wtyczka i kabel. Obojętnie co podłącze do zasilacza to zasilacz syczy. Dodam, że jest gorący jak #$%@#!
Może ktoś ma doświadczenia z MacBookiem?

#6 jbwm

jbwm
  • 1878 posts
  • SkądB-stok/Polska

Posted 30 June 2006 - 19:00

u mnie w ibookach te biale pudeleczka sie grzeja, ale trzeszczenia nie ma. tylko czasem jak przejsciowka na pl z angielskiej jest wlozona to tam przy wtyczce jakby iskry skakaly takie trzeszczenie jest.

#7 PowerbookFiend

PowerbookFiend
  • 619 posts
  • SkądLandsberg/Stettin

Posted 30 June 2006 - 20:19

W moim PowerBooku siedzi ciuchutko, w iBooku lubej też...wal do serwisu się nie zastanawiaj i nie daj się zbyć tekstem ,że "tak ma być".

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users