Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2.X 3G] Zdalne sterowanie komputera przez iPhone'a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 sambor

sambor
  • 290 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 30 sierpnia 2008 - 23:23

Witam. czy jest jakas aplikacja, ktora pozwoli na zdalne laczenie sie z wlasnym kompem (MBP) z iphona? chodzi mi szczegolne o mozliwosc podgladu przez kamere i slyszenie dzwieku. oprocz tego mozglo by sie tez przegladac zawartosc kompa. Istnieje takie cos?

majkool
Nazwa tematu poprawiona.

#2 tomaszt81

tomaszt81
  • 553 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 30 sierpnia 2008 - 23:53

jakis niecny plan chyba co? ;) swego czasu bylo glosno o sprawie pewnej damy, ktorej ukradziono macbooka. Jesli sie nie myle miala wykupiona usluge na dawnym .mac dzieki ktorej odpalila zdalnie kamere. Dzieki tej usludze namierzyla czlowieka, ktory zakosil jej maca. Nie wiem jak jest teraz po zmianie na mobile me. Nie wiem tez, czy dalo sie to wtedy robic przez iPhona ale masz pewien trop

#3 pepos

pepos
  • 70 postów
  • SkądKraków

Napisano 31 sierpnia 2008 - 00:28

hmm w appstorze są dwie takie aplikacje jaadu vnc (stary teleport - jak dla mnie najlepsza aplikacja) oraz mocha vnc. Oba programy pozawalaja ci wyswietlic na ekranie iphona ekran monitora twojego komutera. Niestety nie mozesz sluchac dzwięków ani oglądać filmów ale pozatym jesteś w stanie wszystko zrobić. Ja używam go czesto w nocy kiedy leze w lozku wylaczam ekran jest wtedy juz ciemno i moge na kompie jeszcze poszperac.

#4 Oliwia

Oliwia
  • 26 postów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 01:36

wszystko prawda co napisal pepos ,ale jak zostawisz wlaczony np Photo Booth to jakis tam podglad z kamery przy pomocy tych programow na iphonie bedziesz mial, chociaz nie najllepszy

#5 rsq1968

rsq1968
  • 3 postów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 02:32

Zobacz Remote Desktop (Appstore) i jego darmową wersję Remote Desktop Lite (Appstore)

#6 Maku

Maku
  • 322 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 31 sierpnia 2008 - 06:33

remote buddy

#7 WonszPL

WonszPL
  • 31 postów
  • SkądPolkowice

Napisano 31 sierpnia 2008 - 09:42

a ja bym polecił MyCast your digital media with Orb 2.0 remote pc access software. Testowałem na 1.1.4 możliwość podglądu przez kamerę i całkiem dobrze to wychodziło... poza tym dostęp do swoich pozostałych zasobów na kompie... Polecam

#8 sambor

sambor
  • 290 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 11 września 2008 - 15:19

Dzieki chlopaki za odpowiedzi. ten VNC jest rzeczywiscie niezly. mozna odpalic photobooth i widac niezle. natomiast mam problem z laczeniem sie z "miasta". jak jestem w domu i mam wifi to szperam w kompie na luzie. niestety z zewnatrz nie chce sie laczyc. i jeszcze jedno. mam ustawione w prez, ze po starcie kompa laduje sie VNC ale nie chce wlaczyc servera. ustawilem w preferencjach automatyczny start serwera po zaladowaniu programu i nic. macie jakas rade?

#9 Oliwia

Oliwia
  • 26 postów

Napisano 11 września 2008 - 16:27

jesli chodzi o laczenie z innej sieci to obejrzyj ten filmik
YouTube - VNC FROM IPHONE TO MAC FROM ANYWHERE

jakiego programu uzywasz? ja mam mocha vnc na iphonie , i nie potrzeba zadnego dodatkowego programu na komputerze, wyastarczy tylko wlaczyc wspoldzielenie ekranu w preferencjach

#10 koperek5@wp.pl

koperek5@wp.pl
  • 5 postów

Napisano 20 października 2008 - 08:43

Witam Co trzeba wpisac w polach ip server oraz password zeby sie polaczyc ? Pozdrawiam

#11 Bekas

Bekas
  • 548 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 października 2008 - 10:54

Musisz sciagnac Tight VNC tam ustawiasz sobie haslo ktore pozniej wpisujesz na ip a adres ip to ten z ktorym sie polaczyles. Czyli wejdz w ustawienia/Wi-Fi/i zobacz jakie tam masz ip

#12 krisdiverse

krisdiverse
  • 363 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 października 2008 - 11:43

właśnie zainstalowałem jaadu vnc, połączyłem się z kompem, widze ekran kompa, ale w nic nie moge wejść. Czy tak powinno być?

#13 koperek5@wp.pl

koperek5@wp.pl
  • 5 postów

Napisano 21 października 2008 - 19:01

Tight VNC to jest tylko pod wind i linuxa tak ? Na maca nic nie widze :(

#14 KuboX

KuboX
  • 2 119 postów
  • SkądPolandia

Napisano 25 października 2008 - 18:55

Wlasnie pisze z pieca przy uzyciu iPhone'a. Genialne:) Aplikacja kapitalna.

#15 marcintgr

marcintgr
  • 32 postów

Napisano 04 grudnia 2008 - 00:25

A u mnie po zainstalowaniu VNC na XP i Jaadu na iphona widze obraz na iphonie czyli jest ok! Ale kursor moge przusuwać tylko na iphonie natomiast nie przesuwa się kursor na ekranie kompa. I tez nie działa wybieranie tak jak by nie działały przyciski od myszy i przez to nic nie moge otworzyc z iphona. Ma ktoś pomyśł co z tym zrobić.

#16 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 05 grudnia 2008 - 18:35

Przed chwilą bawiłem się Remote Desktop'em, całkiem fajnie działa (jedyny minus to to, że chciałbym widzieć to co robię, także na dużym ekranie). Czy istnieje program za pomocą, którego można kontrolować pulpit bez potrzeby wylogowywania się? Szukam czegoś w rodzaju bezprzewodowego klawiaturo-myszko-pilota.

#17 Mr.Crash

Mr.Crash
  • 660 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 grudnia 2008 - 17:16

kurcze moglby ktos podac link do Real Vnc na macka ?? Mialem go ale zrobilem restart i nie wiem gdzie go moge sciagnac :( HELP ! :P

#18 massiwo

massiwo
  • 116 postów

Napisano 15 lutego 2010 - 12:12

odswiezam a czy sterowanie mb poprzez iphone nastapuje jezeli oba urzedzenia dzialaja w tej samej lokalnej sieci, czy moge sterowac mb poprzez iphona z drugiego konca swiata jezlei w jednym i drugim mam dostep do neta!?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych