Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2.0.X][2G/3G][Windows] Odblokowanie i wgrywanie oprogramowania [WinPWN]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
302 odpowiedzi w tym temacie

#276 adrenalineDRFT

adrenalineDRFT
  • 1 postów

Napisano 23 stycznia 2009 - 09:24

Witam. Szanowni uzytkownicy, przeczytalem juz naprawde duzo w temacie. Mam taki problem.Posiadam 3G 8GB. W/g Itunes mam soft 2.1 . Sciagnalem zrodlo ze stronki z tutorialem.iPhone1,2_2.1_5F136_Restore.ipsw. Pierwsza sprawa jaka mnie zastanawia to, czemu w winpwn2.5 niema opcji wyboru softu2.1 tylko 2.0.1, 2.0.2?? Po wybraniu wersji softu, wyskakuje mi, "has an invalid hash" i pwn chce sciezke do innego zrodla.. Jesli moje pytanie jest lamerskie to przepraszam, ale stracilem juz tyle czasu na zabawe z tym ze brak mi pomyslow. Jak probuje pojechac z tym problemem w quickpwn, tez po wybraniu sciezki do softu tez wywala blad... Poprosze o pomoc....

#277 kfar

kfar
  • 4 postów

Napisano 01 lutego 2009 - 16:10

Wielkie dzięki za pomoc Majkool !!!

Witam wszystkich bardzo serdecznie, w swoim iphonie 2g, miałem soft 1.1.4 i pomyślałem o aktualizacji na najnowszy 2.2, kiedy to na Itunes zaproponowano mi aktualizacje skorzystałem z niej, wszystko przebiegło super, telefon obudził się z najnowszym softem, jednak ku mojemu zdziwieniu powstała blokada sim-lock i moje Orange pl nie mogło działac, przyznam że jestem nowym użytkownikiem iphona i nie wiedziałem co zrobic, na szczęście użytkownik " majkoo l" uratował mój telefon, a przy tym wyciągnął mnie z nie małych wówczas kłopotów. Wszystko pomalutku mi wytłumaczył co gdzie jak itp. Bez jego pomocy byłbym zmuszony wydac pieniądze w najbliższym komisie na naprawę tego, jestem mu bardzo za to wdzięczny i polecam go wszystkim tym którzy coś zepsuli i nie wiedzą jak temu zaradzic, pozdrawiam kfar

#278 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 01 lutego 2009 - 16:33

kfar

Heh, służę pomocą... ")

Mógłbym mieć sygnaturkę "Pomoc techniczna czy coś w tym stylu" :D

Pozdr. ")

#279 prot87

prot87
  • 12 postów
  • SkądŁęczna

Napisano 02 lutego 2009 - 23:52

Witam mam iphona 2G 8GB aż do dziś dzień siedziałem na sofcie 1.1.4 postanowiłem jednak zacząć w końcu używać tego telefonu i wykorzystywać możliwości, bo już nic na niego nie wychodziło lecz miałem małe obawy co do przeskoczenia na 2.2.1 ale odważyłem się i działa wszystko rewelacyjnie. Polecam przejście ludziom którzy jeszcze są na starym 1.1.4 bo tel chodzi 2 razy szybciej i daje kupę nowych możliwości. Jestem znowu w grze z tą zabaweczką :P

WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA majkool`a za pomoc w wgraniu i odblokowaniu telefoniku ten człowiek za swoja bezinteresowna pomoc powinien dostać jakieś wyróżnienie na tym forum. MODERATORZY powinni pomyśleć nad tym, nie ja jeden zostałem "uratowany" przez niego.

#280 MarioFC

MarioFC
  • 252 postów

Napisano 03 lutego 2009 - 00:39

Mam pytanie: mój telefon był przez kogoś odblokowany, na chwilę obecną nieco się "dławi". Udało mi się bez większych problemów zaktualizować i odblokować telefon mojemu bratu i ten chodzi nieco żwawiej (telefon, nie brat ;) . Pomyślałem, że zrobię u siebie pełne update. Mój fon jest z softem 2.2, Firmware 02.28.00, Jailbreakowany - fon z simlockiem Orange odblokowany i używany z Simplusem.
Pytanie brzmi: Jak przywrócić "dziewictwo" mojemu iPhonowi ;) W końcu jest nieco "zbrukany" ;) Jailbreakiem... Z resztą powinienem sobie poradzić...

#281 anusian

anusian
  • 6 postów

Napisano 26 lutego 2009 - 12:03

Ranyyyyy, 3 dni robilam roznymi programami, nie majac zielonego pojecia oczywiscie, no i w koncu winpwn.. Chociaz bez problemow sie nie obylo.. Najpierw mi sie wylaczal po budowaniu, potem jak juz wyczytalam, ze w takim wypadku zmienic partycje, wylaczal mi sie na koncu jak juz wprowadzalam w dfu (wyskakiwalo okienko, ze trzeba zamknac program, nie idzie dalej..), w koncu jak tak sie wylaczal i wylaczal pomyslalam, ze zrobil na tyle duzo, ze chyba juz wiecej w tym programie mialo nie byc robione tylko potem podlaczenie to itunes i restore z customem no i tak zrobilam.. poszlo!!!!!!!!!!!!!! Szczesliwa jestem normalnie! W kazdym razie chyba pozbede sie tej zabawki! Potrzebuje telefonu;) hehe

#282 adihonda

adihonda
  • 3 postów

Napisano 15 kwietnia 2009 - 15:52

pomocy moj iphone nie akceptuje : custop IPSWs...tzn zatrzymuje sie i tlo jest biale na wyswietlaczy , nie moge wgrac nowego softu 2.0.2 , wczesniej mialem 2.2.1 czy jakos tak ale mialem sprzedac tel i postanowilem go wyczyscic tzn... powrot do ustawien fabrycznych czy jakos tak ( z poziomu telefonu ) mialo to trwac okolo godziny , po zakonczeniu kiedy pasek doszedl do konca i wyskoczylo logo , po tym czasie tel przestal sie uruchamiac !! czy ktos moglby pomoc(opisac co i jak ) wgrac nowy soft 2.2.1 lub co zrobic zeby uzdrowic tel please nie wiem co dalej z telephonem zrobic ! pozdrawiam

#283 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 15 kwietnia 2009 - 16:00

-DFU -Restore do 2.2.1 -Odbl QuickPWN 2.2.5.2 - i wszystko bedzie OK.

#284 matizsz

matizsz
  • 3 postów
  • SkądPiaseczno pod Warszawą

Napisano 15 kwietnia 2009 - 17:20

miałem podobnie i zrobiłem tak. - wszedłem w winpwn i doszedlem do kroku gdzie iphone karze podłączyć do itunes - podłączam i odtwarzam - za którymś razem będzie dobrze

#285 adihonda

adihonda
  • 3 postów

Napisano 15 kwietnia 2009 - 17:35

a moze ktorys z kolegow posiada linka do Pwnage Tool 2.2.1 ??? bo nie moge znalezc ! chodzi o to ze nie do konca moge wejsc do dfu bo wywala mi bialy ekran i na tym staje i nie idzie dalej , moze to wina starego Pwnage Tool - a w ktorym to mozna zrobic upgrade softu do 2.0.2 ?

#286 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 15 kwietnia 2009 - 17:56

-Winpwn nie dziala na 2.2.1; zamiast PWNtool proponuje uzyc: -QuickPWN 2.2.5.2

#287 adihonda

adihonda
  • 3 postów

Napisano 15 kwietnia 2009 - 18:08

dzieki za odpowiedz ale problem polega na tym ze w quickpwn program najpierw musi wykryc telefon , a w moim przypadku go nie wykrywa ! a co z wersja pwntool-sa 2.2.5 ??

#288 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 kwietnia 2009 - 18:12

Chciałbym zauważyć, że temat dotyczy WinPWN - tymczasem Wy prowadzicie gawędkę nt. QuickPwn i PwnageTool...

#289 PiQ

PiQ
  • 6 postów

Napisano 15 maja 2009 - 10:18

Witam wszystkich, Namnożyło się tematów na temat nowego softu, więc chciałbym krótko zpaytać: mam iphona 2g, soft 1.1.3, odblokowany - chciałbym go upgradować do jakiegoś najnowszego (iPhone Firmware 2.2.1 2G), czy ten tutorial jest do tego odpowiedni ?? krok po kroku co jest opisane i sukces gwarantowany ?? P.S. czy backup danych (smsy, kontakty, muzyka, filmy) jest w to uwzględniony czy trzeba to wykonać na własną rękę ??

#290 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 18 maja 2009 - 15:49

-tak, wszystko bedzie OK. Backup musisz zrobic sam.

#291 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 maja 2009 - 16:04

Nie będzie OK, bo WinPWN nie współpracuje z 2.2.1, a jedynie 2.0.2 i starszymi. Musisz skorzystać z PwnageTool/QuickPwn.

#292 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 21 maja 2009 - 15:48

-Duh! Zagapilem sie-wydawalo mi sie ze temat dotyczyQuickPWN. Winpwn jak napisal przedmowca oczywiscie nie dziala powyzej 2.0.2.

#293 olsen72

olsen72
  • 29 postów

Napisano 31 maja 2009 - 19:14

Witam

Dawno mnie tu nie bylo wiec mam pytanko (może glupie dla większosci):
Nie chce odblokowywac ani zdejmowac simlocka z iPhona - zależy mi tylko na instalerze i ew. Cydii. Da sie to zrobic jakoś inaczej?

Chodzi mi o to że telefon jest na gwarancji i niechcialbym zrobic czegos czego nie można odwrócić - tzn przywrócić do stanu pierwotnego.

Dzieki i pozdrawiam

#294 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 maja 2009 - 19:19

To tak jakbyś chciał jeździć na gazie, ale nie przerabiać samochodu na gaz. Po to robisz jailbreak żeby mieć Cydię i Installera. Nie ma żadnej innej możliwości.

#295 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 31 maja 2009 - 20:19

Przecież można zrobić restore - przywrócisz dzięki temu iPhone'a do stanu pierwotnego. Zależy którego masz iP, ale rozumiem, że nie masz problemu z simlockiem. Więc jeśli coś by się zepsuło, restore w iTunes.

#296 labros91

labros91
  • 10 postów
  • SkądTczew

Napisano 19 czerwca 2009 - 12:12

Nie będzie OK, bo WinPWN nie współpracuje z 2.2.1, a jedynie 2.0.2 i starszymi. Musisz skorzystać z PwnageTool/QuickPwn.

Mam iPhone 2G z Softem 2.0.1 i chciałem wgrać mu softa (i odblokować) 2.2 . Jak wynika z treści tego posta jest to możliwe, ale nadal mam błąd:"Has Invalid Hash". Chodzi wtedy o to że mogę wgrać MAXYMALNIE tylko softa do 2.0.2??? Bo myli mnie też początek Tematu. Proszę o Szybką Odpowiedź.

Pozdrawiam!

#297 narapie

narapie
  • 177 postów

Napisano 19 czerwca 2009 - 18:40

jest torrent na mac-a
Dev-Team Blog

#298 drink

drink
  • 10 postów

Napisano 25 czerwca 2009 - 13:15

A co z softem 3.0, bo nie jestem w temacie?

#299 przemo69

przemo69
  • 6 postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 09:33

WinPwn Witam!!!!! Mam pytanie, czy istnieje juz mozliwosc wgrania winpwn do iphon'a 3G 3.0 bo nie ukrywam ale przerylem internet i jedyne co znalazlem to informacja na stronie winpwn.com, ze tak i towszystko nic do pobrania.

#300 marlon86

marlon86
  • 11 postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 15:16

problem mam z winpwn2.5beta a mianowicie przygotowywuje obraz juz jest czesc wprowadzania iphone w dfu mode wprowadze go i po chwili jak on cos tam zaczyna ladowac wyskakuje mi bład aplikacji prubowalem roznych sposobow a takze system nowy wfralem do kompa bo myslalalem ze to system ma tak namieszane ale dalej to samo a jest to wazne jakie sie ma oprogramowanie w iphone ?? teraz mam 2.0 wczesniej mialem 2.2.1 ale mi padlo i teraz wgralem przez itunes 2.0 oczywiscie telefon nie jest aktywowany ani nic i teraz chce sobie wyczyscic calego iphone przez wipe data wybrane w winpwn ale niestety wyskakauje blad .... mam iphone 2g prosze o pomoc

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych