Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[3.1.2/3.1.3][2G/3G/3GS][Mac] Odbezpieczenie, jailbreak i aktywacja iPhone’a [PwnageTool]

• Please log in to reply
1058 replies to this topic

#201 dOberman

dOberman
  • 8 posts

Posted 23 November 2008 - 14:02

uploaduje na rapida, a dla Ciebie dOberman zrobie paczke z aktywacja

wielkie dzięki kucyk wiec jak możesz to gotowiec bez upgrade basebandu / bez zmain logo / cydia / installer / telefon aktywowany

#202 nostri

nostri
  • 559 posts
  • SkądOxapampa, PE

Posted 23 November 2008 - 14:14

wielkie dzięki kucyk wiec jak możesz to gotowiec bez upgrade basebandu / bez zmain logo / cydia / installer / telefon aktywowany

i to bedzie SUPER

#203 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 November 2008 - 17:16

Linki przeniesione do tematu http://www.myapple.p...tool-2-2-a.html
Tam też proszę prowadzić dyskusje z nimi związane.

#204 psajcho

psajcho
  • 1212 posts
  • SkądBiałystok

Posted 23 November 2008 - 18:19

mojego nie dodałeś :P są tam tylko 3G

#205 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 November 2008 - 18:43

No tak, bo do 2G każdy sobie może w QuickPwn zrobić - czy to Mac, czy to Windows.

#206 MMAniak

MMAniak
  • 344 posts
  • Skądz domu

Posted 24 November 2008 - 01:18

Wszystko zrobilem jak w tutku i .... i jak daje odtwórz, to wyskakuje ze nie mozna przywrócić ustawien fabrycznych iPhone blad (21) ;/ co teraz?

#207 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 posts
  • SkądKatowice

Posted 25 November 2008 - 00:28

iPhone 3G, 2.2 - robiłem jak w tutku - za każdym razem wyskakuje "sry I haz faild" podczas przygotowywania softu.- no i lipa.

automatycznie znajduje mi: iPhone1,2_2.2_5G77_Restore.ipsw

w general: odznaczam activate the phone

Bootneuter settings mam odziwo niemożliwe do zmian [szare], zaznaczone tam jest unlock baseband i auto delete BootNeuter.app

no i sie nic nie tworzy, prosze o pomoc.

=================================
PROBLEM ROZWIĄZANY

Wystarczy otworzyć konsole i czytać raporty programu.

problemem okazalo sie za malo miejsca dla partycji systemowej - jak wynika 500mb to za mało.

#208 MMAniak

MMAniak
  • 344 posts
  • Skądz domu

Posted 25 November 2008 - 00:42

Tez mógłbym prosic o ten link ;>? z góry dzięki

#209 jackdent

jackdent
  • 11 posts

Posted 25 November 2008 - 22:56

Iphone 3G - simlock na Erę - podkładka - PlusGsm - 2.2 smiga bez problemu dzieki za tutka na pierwszu rzut oka istotna zmiana to telefon łączy się z itunes bez potrzeby przechodzenia w tryb samolotowy

#210 PiotrekXXX

PiotrekXXX
  • 336 posts
  • SkądEU

Posted 25 November 2008 - 23:32

ami wyskoczył bład 1600 i lipa :(

#211 mlodywital

mlodywital
  • 15 posts

Posted 26 November 2008 - 04:10

nic mi nie wychodzi Panowie przeczytalem czaly post i nie znalazlem odpowiedzi jak odblokowac ip do ktorego wgralem 2.2 MIalem 2.1 i dzialalo a teraz nie moge zrobic nic !! Czy istnieje jakis skuteczny sposob powrotu do 2.1 ??

#212 jackdent

jackdent
  • 11 posts

Posted 26 November 2008 - 10:01

Panowie przeczytalem czaly post i nie znalazlem odpowiedzi jak odblokowac ip do ktorego wgralem 2.2
MIalem 2.1 i dzialalo a teraz nie moge zrobic nic !!
Czy istnieje jakis skuteczny sposob powrotu do 2.1 ??

Opisz jaki masz telefon , jak to robiłeś, jakim programem .....................

#213 nostri

nostri
  • 559 posts
  • SkądOxapampa, PE

Posted 26 November 2008 - 10:23

Tez mógłbym prosic o ten link ;>? z góry dzięki

http://www.myapple.p...tool-2-2-a.html

#214 suja

suja
  • 29 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 26 November 2008 - 19:54

Mam Iphone 3G w Orange i mam nieaktywny panel bootneuter. Mam zaznaczone miedzy innymi unlock baseband i nie moge go odznaczyc. I nie ma tu znaczenia jaką wielkość partycji ustawię w zakładce general. Moze mi ktos pomoc?

#215 Kalari

Kalari
  • 99 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 27 November 2008 - 07:49

no i problem... robię wszystko według instrukcji, ale na końcu mam wciąż komunikat z tym kotkiem, że operacja się nie powiodła... robię to już 3 raz i wciąż jest to samo... Najpierw zrobiłam to na sofcie 2.1 a potem na 2.2 efekt taki sam - jego brak... prosze o rady

#216 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 posts
  • SkądKatowice

Posted 27 November 2008 - 08:09

podczas przygotowywania odblokowanego softu włącz konsole. Po kolei będą pokazywały się procesy i rezultaty "OK" albo "faild" - wtedy bedziesz wiedziec w czym tkwi problem. ja mialem tak samo i zglupialem za któryms razem. Ale gdy przjrzałem się procesowi okazało się że 500mb wielkośc partycji sugerowana w tutku jest dużo za mała. zwiększyłem i gra.

#217 Kalari

Kalari
  • 99 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 27 November 2008 - 08:13

Blac_ks -> jakaś proponowana wielkość partycji? No dobra - wrzuciłam 800 - mam nadzieję, że nie zagalopowałam się... No w każdym razie podziałało. Dziękuję. Proponuję wrzucić rozwiązanie tego problemu do pierwszego posta, bo być może jest tak z innymi 3g.

#218 maciejwilu

maciejwilu
  • 654 posts

Posted 27 November 2008 - 17:32

Do Davvido! Próbuje od rana przeprowadzić załą operację i dochdze do etapu ustawienia logo. Dalej program informuje mnie ,że nie posiadam bootloaderów ( mimo,ze je ściągnąłem. Rezygnuje więc z "podpowiedzi znalezienia ich w sieci-tak tez probowałem" i klikam dalej, wtedy każe mi wskazać miejsce gdzie są, wskazuję, Mac widzi 2 pliki o rozszerzeniu bin(3,9 i 4,6) ale nie chce ich zaakceptować ukazuje się komunikat "Sorry but that does"n appear to be the proper file.Woud you like to browse for Bootloader v3,9 file again?" I tak w kółko. Co robię nie tak? Sciagałem już Bootloadery kilkanaście razy z różnych stron i nic! Poóz please!!!

#219 jackdent

jackdent
  • 11 posts

Posted 27 November 2008 - 17:43

Do Davvido!
"Sorry but that does"n appear to be the proper file.Woud you like to browse for Bootloader v3,9 file again?"
I tak w kółko. Co robię nie tak? Sciagałem już Bootloadery kilkanaście razy z różnych stron i nic! Poóz please!!!

rozpakowałeś ściągnięty bootloader ?

#220 maciejwilu

maciejwilu
  • 654 posts

Posted 27 November 2008 - 19:55

Wydaję mi się,że tak tzn. kliknąłem dwa razy na niego i stworzyły się dwa w nazwie mają "bl39.bin.cpgz" i "bl46.bin.cpgz" i dalej Pwanage Tool rzuca komunikat ""Sorry but that does"n appear to be the proper file.Woud you like to browse for Bootloader v3,9 file again?". Co jeszcze mogę zrobić?

#221 aga.ta

aga.ta
  • 104 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 November 2008 - 20:50

"wystąpił nieznany błąd 1600" taki komunikat pojawia się kiedy chcę odtworzyć oprogramowanie i wybieram custom firmware

mam iPhone 2G 2.1, chcę aktualizować do 2.1, myślę, że wszystko zrobiłam dobrze, wie może ktoś o co chodzi i jak można pomóc?

---- Dodano 27-11-2008 o godzinie 20:51 ----
tfu, chcę aktualizować do 2.2 :)

chociaż mimo wszystko wciąż jak restartuje iPhone'a to działa normalnie. może źle wprowadzam go w tryb DFU

#222 Aquras

Aquras
  • 22 posts

Posted 27 November 2008 - 21:07

Witam Kilka tygodni temu zrobiłem JB IP 2G soft 2.1 zgodnie z tutorialem. Wszystko zadziałało. Wczoraj wykonałem upgrade do wersji 2.2 za pomocą ITunes i chciałem następnie ponownie zrobić JB za pomocą QuickPwn 2.2 tak jak napisano w tutorialu. Zdziwiłem się jednak bo okazało się, że mimo upgrade oprogramowania sim lock nie został zdjęty i IP działa poprawnie (wcześniej czytałem na forum, że upgrade zakłada zdjętego wcześniej simlocka). Jednakże podłączając IP do ITunsa okazało się, że mam zajęte 1,75 G pamięci w kategorii inne (Others). Martwi mnie to bo mam znacznie mniej miejsca na muzę. Czy ktoś wie co może znajdować się w pamięci telefonu, a jak wie to jak i czy mogę to usunąć. Podłączam sie do maca za pomocą MobileFindera i Discover, ale one pokazują jedynie kilka katalogów. Wcześniej mogłem za pomocą MobileFindera i Cyberducka przeglądać wszystkie pliki i foldery, a teraz mam dostęp do Public, System i Documents. Podsumowując proszę o odpowiedzi na następujące pytania: 1) co może siedzieć na dysku IP w rozmiarze 1.75 G co nie jest muzyką, video, aplikacjami lub zdjęciami (może jakieś pliki instalacyjne z poprzedniego JB) ? 2) jak się do tego dobrać by wykasować (jeżeli można) i zrobić miejsce np. na muzykę? 3) czy brak możliwości dostępu do wszystkich katalogów IP za pomocą Cyberduck i MobileFinder może być spowodowany brakiem przejścia procedury QuickPwn (mimo, że sim lock jest zdjęty i IP działa). Jeżeli nie to jak zarządzać plikami IP z poziomu maca. W związku z tym, że nie przeszedłem procedury QuickPwn nie mam dostępu do Instalera i Cydii i nie zależy mi na takim dostępie, więc pytanie czy dostęp do wszystkich katalogów Ip z poziomu maca da się zrobić za pomocą aplikacji z app store? :?:

#223 herbu

herbu
  • 177 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 November 2008 - 04:50

u mnie błąd 1600 pojawiał się z 50 razy, DFU też próbowałem kilkanaście razy. kilka razy wgrywałem soft 2.1 i 2.2 na przemian. po ponad 3h w końcu się udało. zanim zaczniecie zadawać większość pytań zróbicie DOKŁADNIE co jest napisane w tutku. i będzie działać ;) mtfbwy i dzięki z tutka!!! :)))))))

#224 bhdemeter

bhdemeter
  • 50 posts
  • SkądOsieck

Posted 28 November 2008 - 08:50

A ja mam dość dziwny problem i ponieważ nikt takiego problemu nie zgłosił domniemam że to mój prywatny błąd . Z góry dziękuje za podpowiedz! Komunikat jest taki ! SORY IHAZA FAIL We are now bulding the ipsw file that will be used to restore your iPhone

#225 momo

momo
  • 20 posts

Posted 28 November 2008 - 09:17

Witam, co jest nie tak jeśli w PwnageTool(2.2) dochodzę do okna Booteuter i nie moge niczego zaznaczyć ani odznaczyć. Czy ktoś tak miał?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users