Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[3.1.2/3.1.3][2G/3G/3GS][Mac] Odbezpieczenie, jailbreak i aktywacja iPhone’a [PwnageTool]

• Please log in to reply
1058 replies to this topic

#501 paczor@expatpol.c

paczor@expatpol.c
  • 69 posts
  • SkądWa-wa

Posted 23 June 2009 - 13:25

Widzę, że wątek nie podjęty, chodziło o niemożność JB z basebandem 02.30.03. Czyli w takim przypadku wyłączenie opcji "Allow baseband upgrade" spowoduje zablokowanie iPhone'a kupionego od Orange w abonamencie. Potem można jedynie zrobić Restore albo (nie testowałem) zezwolić na upgrade - i prawdopodobnie pogodzić z utratą możliwości zdjęcia SIMlocka.

#502 shenmue

shenmue
  • 174 posts

Posted 23 June 2009 - 14:37

Czy ktoś wie czemu nie moge wprowadzić iPhone 3G w DFU? Gdzieś czytałem że przypadkowo przy którejś aktualizacji MacOSXa zablokowano taką możliwość.. Jak to ominąć?

#503 mikiel

mikiel
  • 129 posts
  • SkądCentrum

Posted 23 June 2009 - 15:14

uzywasz MAC OSX?

xp ^^

#504 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 June 2009 - 15:17

A w tytule widzisz Windows, czy Mac?

#505 Czart

Czart
  • 27 posts

Posted 23 June 2009 - 20:51

Davvido wielkie dzięki za tutka

Miałem wczoraj problemy z błędem 1600, nie pomagało stworzenie nowego profilu, zmiana USB itp.
Dziś rano ze świeżą głową usiadłem i NIE wprowadziłem IP w tryb DFU zrobiłem odtwórz z pliku i wszystko teraz śmiga :-)

IP 2G soft 2.1 przeszedłem na 3.0

pozdrawiam

Potwierdzam zrobilem to samo iPhone 2G Plus GSM, przeszedlem na 3.0 bez wchodzenia w DFU

cz@rt

#506 MrCairo

MrCairo
  • 21 posts
  • SkądKraków

Posted 24 June 2009 - 07:31

Doskonale opracowanie. Na 2G poszlo za 1 razem. Uklony W.

#507 sp3cu

sp3cu
  • 79 posts

Posted 24 June 2009 - 13:22

Da mi ktoś link do ściagniecia softu 3.0 dla iphone 2g ? Albo powie gdzie znajduje sie ten plik po sciagnieciu przez itunes ? Sciagnalem jeden soft ale jest jakis w zipie i to calkiem co innego

#508 tomekwrc

tomekwrc
  • 3 posts

Posted 24 June 2009 - 13:33

pewnie sciągasz przez safari:) jak zrobisz to przez każdą inną przeglądarkę to będzie dobrze.

#509 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 24 June 2009 - 14:05

pewnie sciągasz przez safari:) jak zrobisz to przez każdą inną przeglądarkę to będzie dobrze.

Niestety :( Też 2 razy pobierałem soft przez safari i jakieś dziwne rzeczy mi się pobrały, potem ściągnąłem z explorera i było ok... Dziwne trochę :???:

#510 Voithallus

Voithallus
  • 91 posts
  • SkądSkorzynice

Posted 24 June 2009 - 14:44

Mam problem. Podczas w momencie budowania IPSW PwnageTool niespodziewanie się wyłącza. Mam PowerMac'a PPC. Co robić?

#511 HELP

HELP
  • 113 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 24 June 2009 - 20:15

Witam Mam pytanie : Czy jest możliwość zdięcia Sim-Locka z iPhona z oprogramowaniem 3.0 OS ale na WINDOWS ??? Bo właśnie zainstalowałem 3.0 OS i potrzebuje zdjąć sim-locka. Z góry dziękuje za odpowiedz

#512 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 24 June 2009 - 20:16

Witam
Mam pytanie : Czy jest możliwość zdięcia Sim-Locka z iPhona z oprogramowaniem 3.0 OS ale na WINDOWS ??? Bo właśnie zainstalowałem 3.0 OS i potrzebuje zdjąć sim-locka.
Z góry dziękuje za odpowiedz

chłopie... przecież założyłeś o tym swój temat!! Tam Tobie wysłałem linka z jb na windows...

#513 waldusthecyc

waldusthecyc
  • 36 posts

Posted 24 June 2009 - 21:50

Mam problem. Podczas w momencie budowania IPSW PwnageTool niespodziewanie się wyłącza. Mam PowerMac'a PPC. Co robić?

witam serdecznie,
przyłączam się do pytania - u mnie jest dokładnie tak samo. Pojawia się niespodziewany błąd podczas budowania FW i aplikacja zostaje automatycznie zamknięta.

Ktoś ma jakiś pomysł?

#514 joasiek

joasiek
  • 8 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 June 2009 - 22:08

Niestety tez mam Power Booka G4 na PPC i robi dokladnie to samo, opisalam to kilka postow temu nawet ze skopiowaniem komunikatu o bledzie... nic... help, co mozemy zrobic, my wlasciciele PPC?
A mam IP 2.0 16 Gb i dzialam na Tigerze
Pozdrawiam,
Joanna

#515 kamek

kamek
  • 114 posts
  • SkądKatowice

Posted 24 June 2009 - 22:17

Mam problem z przywróceniem systemu z 3.0 na 2.2.1 jak to zrobić??? Wprowadzam iPhone w DFU wybieram soft 2.2.1 na 3G i jakiś błąd wyskakuje ze nie może odczytać czy coś takiego??? Jak sobie z tym poradzić i czy w ogóle da się przywrócić system z 3.0 na 2.2.1 albo inny??? :rolleyes: :confused:

#516 chris.zurada

chris.zurada
  • 3977 posts
  • SkądTychy, Poland

Posted 24 June 2009 - 22:26

No da sie. Pewnie sciagnales zla wersje dlatego nie moze odczytac. Albo to kwestia itunes 8.2 - nie wiem czy ten problem nie zostal juz rozwiazany.

#517 HELP

HELP
  • 113 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 25 June 2009 - 10:37

Odpowiedzcie PROSZE !!! W iTunes wyskoczyło mi okno Że jest nowa wersja oprogramowania i ja tam dałem Pobierz i Zainstaluj . I tak zainstaowałem oprogramowanie to jak mam zdiąć sim - locka ??

#518 kamek

kamek
  • 114 posts
  • SkądKatowice

Posted 25 June 2009 - 10:45

Mam problem z przywróceniem systemu z 3.0 na 2.2.1 jak to zrobić??? Wprowadzam iPhone w DFU wybieram soft 2.2.1 na 3G i jakiś błąd wyskakuje ze nie może odczytać czy coś takiego??? Jak sobie z tym poradzić i czy w ogóle da się przywrócić system z 3.0 na 2.2.1 albo inny??? :rolleyes: :confused:

Właśnie zainstalowałem iTunes 8.1 aby przywrócić system i nie mogłem :(

#519 waldusthecyc

waldusthecyc
  • 36 posts

Posted 25 June 2009 - 13:25

Niestety tez mam Power Booka G4 na PPC i robi dokladnie to samo, opisalam to kilka postow temu nawet ze skopiowaniem komunikatu o bledzie... nic... help, co mozemy zrobic, my wlasciciele PPC?
A mam IP 2.0 16 Gb i dzialam na Tigerze
Pozdrawiam,
Joanna

hej Joaśku,
niestety mam kiepskie wiadomości - przeszukałem z połowę dostępnych i najpopularniejszych forów zagranicznych i polskich. Niestety problem jest bardzo znany i nielubiany. W tonach postów nie znalazłem żadnej sensownej wskazówki. Jedyne na co się natknąłem, to wyłączyć wszystkie aplikacje, wyczyścić katalog : Library/Caches, zrestartować kompa i wtedy próbować. U mnie nie działało

więc niestety - po raz pierwszy się cieszę, że że mam w pracy WinXP. Od dziś mam 3.0. szkoda tylko że narazie bez MMSów :sad:

#520 joasiek

joasiek
  • 8 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 June 2009 - 14:43

@ waldusthecyc

hej Joaśku,
niestety mam kiepskie wiadomości - przeszukałem z połowę dostępnych i najpopularniejszych forów zagranicznych i polskich. Niestety problem jest bardzo znany i nielubiany. W tonach postów nie znalazłem żadnej sensownej wskazówki. Jedyne na co się natknąłem, to wyłączyć wszystkie aplikacje, wyczyścić katalog : Library/Caches, zrestartować kompa i wtedy próbować. U mnie nie działało

więc niestety - po raz pierwszy się cieszę, że że mam w pracy WinXP. Od dziś mam 3.0. szkoda tylko że narazie bez MMSów :sad:

To żeś mnie chłopie zmartwił, bo ja co prawda mam winde w pracy , ale nic nie mogę zainstalować bez profilu admina... kicha... moze ktos znajdzie jakies rozwiazanie...pls
Pozdrawiam,

Joanna

#521 Voithallus

Voithallus
  • 91 posts
  • SkądSkorzynice

Posted 25 June 2009 - 17:22

Już się z tym uporałem, zrobiłem to po postu na Windowsie. Użyłem redsn0w i wszystko grało (miałem już wcześniej wgrany soft 3.0).

#522 k.arek

k.arek
  • 1 posts

Posted 25 June 2009 - 18:45

Czy jest szansa wgrać 3.0 na wersję 1.1.4_

#523 jgasieniec

jgasieniec
  • 141 posts

Posted 25 June 2009 - 19:22

A ja mam dziwne pytanie :-) iphone to ma jave ? Bo na kurniku grac nie moge a pobrac javy tez nie moge :-)

#524 chris.zurada

chris.zurada
  • 3977 posts
  • SkądTychy, Poland

Posted 26 June 2009 - 08:23

A ja mam dziwne pytanie :-) iphone to ma jave ? Bo na kurniku grac nie moge a pobrac javy tez nie moge :-)

Masz na mysli jave pod aplikacje i flash w safari - ani jedno ani drugie.

#525 waldusthecyc

waldusthecyc
  • 36 posts

Posted 26 June 2009 - 13:29

To żeś mnie chłopie zmartwił, bo ja co prawda mam winde w pracy , ale nic nie mogę zainstalować bez profilu admina... kicha... moze ktos znajdzie jakies rozwiazanie...pls
Pozdrawiam,

Joanna

jedyna Twoja szansa to:
- PC kolegi
- MAC na Intelu od kolegi

przykro mi, ale wsparcie dla PPC jest śmieszne...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users