Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[3.1.2/3.1.3][2G/3G/3GS][Mac] Odbezpieczenie, jailbreak i aktywacja iPhone’a [PwnageTool]

• Please log in to reply
1058 replies to this topic

#226 jackdent

jackdent
  • 11 posts

Posted 28 November 2008 - 10:00

A ja mam dość dziwny problem i ponieważ nikt takiego problemu nie zgłosił domniemam że to mój prywatny błąd . Z góry dziękuje za podpowiedz!

Zgłaszał, zgłaszał - kilkanaście postów wyżej

Komunikat jest taki !
SORY IHAZA FAIL
We are now bulding the ipsw file that will be used to restore your iPhone

Zwiększ partycję.

#227 momo

momo
  • 20 posts

Posted 29 November 2008 - 16:50

IP 3g 2.2 i kraksa na Bootneuter Hej, mam IP 3g i software 2.2. Ściągnięte pliki z tego tutoriala. Pawnage w Aplications w wersji 2.2- czyli wszystko jak opisane w tutorialu. Jednak kiedy dochodzę do okna Bootneuter nie mogę nic wybrać- wszystkie opcje są nieaktywne. Czytałem,że zmiana partycji z 500 na więcej pomaga- próbowałem bez rezultatów. Co robie nie tak? dzięki za wszystkie podpowiedzi. /Users/mini/Desktop/Picture 3.png

#228 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 November 2008 - 16:52

Myśl... W iPhone 3G nie da się zdjąć SIM-locka. BootNeuter jest od zdejmowania SIM-locka. Skoro w iPhone 3G jest to niemożliwe, to te opcje są nieaktywne.

#229 momo

momo
  • 20 posts

Posted 29 November 2008 - 17:06

chyba rzeczywiście nie myślę- czyli mam porostu przeskoczyć to okno? I mała uwaga jakkolwiek tutorial jest super to czytają go również ciemniaki jak ja- więc może warto by go było uzupełnić- ponieważ mój problem zgłosiło już kilka osób.

#230 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 November 2008 - 18:04

Uzupełnione.

#231 freshman

freshman
  • 134 posts
  • SkądKrakow

Posted 30 November 2008 - 00:18

wyskakuje mi błąd 1600 . co mam zrobić ? Robie wszystko jak w tutku (tylko, ze tam nie ma nic na temat błędu 1600)

#232 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 November 2008 - 10:17

A co kliknąłeś gdy PwnageTool zapytał: "Has your iPhone been pwned before"?

#233 Aquras

Aquras
  • 22 posts

Posted 30 November 2008 - 13:27

27 listopada napisałem posta z kilkoma pytaniami. Nie wiem czy nikt nie zna na nie odpowiedzi czy też pominęliście milczeniem tego posta bo jest trywialny i nie na temat. Ciągle jednak zależy mi na odpowiedzi. Dzisiaj mam imieniny więc może jakiś guru w prezencie pochyli się nad moją sprawą i da jakąś wskazówkę. Przypominam pytania (reszta jest w poprzednim poście): 1) co może siedzieć na dysku IP w rozmiarze 1.75 G co nie jest muzyką, video, aplikacjami lub zdjęciami (może jakieś pliki instalacyjne z poprzedniego JB) ? 2) jak się do tego dobrać by wykasować (jeżeli można) i zrobić miejsce np. na muzykę? 3) czy brak możliwości dostępu do wszystkich katalogów IP za pomocą Cyberduck i MobileFinder może być spowodowany brakiem przejścia procedury QuickPwn (mimo, że sim lock jest zdjęty i IP działa). Jeżeli nie to jak zarządzać plikami IP z poziomu maca. W związku z tym, że nie przeszedłem procedury QuickPwn nie mam dostępu do Instalera i Cydii i nie zależy mi na takim dostępie, więc pytanie czy dostęp do wszystkich katalogów Ip z poziomu maca da się zrobić za pomocą aplikacji z app store?

#234 shenmue

shenmue
  • 174 posts

Posted 30 November 2008 - 23:14

Kurcze i zachciało mi się softu 2.2 :( Miałem iPhone ze zdjętym simlockiem (nie potrzebowałem przekładek) i softem 2.1.. Nie wiem po kiego grzyba zachciało mi się instalować soft 2.2 :( Po jego instalacji iphone nie wykrywa sieci (Plus) a w miejscu operator jest napisane (null) (null) :( Powróciłem więc do softu 2.1 z nadzieją że wszystko wróci do normy.. Jednak niestety nic to nie dało i nadal nie mam sieci :( Nie aktualizowałem firmeare modemu i mam go w wersji 02.11.07. Ktoś ma jakiś pomysł co mogę zrobić aby odzyskać sieć Plusa? W końcu jakoś ten simlock musiał być wcześniej zdjęty

#235 nostri

nostri
  • 559 posts
  • SkądOxapampa, PE

Posted 01 December 2008 - 06:23

jaki soft dokladnie wgrales ? aktywowany czy nie ? no i jak masz simlocka zdietego to dlaczego wgrywasz kombinowany soft ? (nie jestem pewnien na 100% ale jak jest smok zdiety oficjalnie to nie powinien wejsc znowu) wgraj inny soft (moze byc narazie ten bez basebandu) odwrotny do tego co wgrales wczesniej - aktywowany lub nie , powiino pomoc

#236 freshman

freshman
  • 134 posts
  • SkądKrakow

Posted 01 December 2008 - 07:29

Daviddo juz rozwiazalem ten problem:
http://www.myapple.p...uickpwn-70.html

aczkolwiek dzieki za wszelkie informacje, ktore okazaly sie niezbedne to osiagniecia celu.

#237 shenmue

shenmue
  • 174 posts

Posted 01 December 2008 - 10:08

Już sobie poradziłem.. Wystarczyło w PwnageTool odznaczyć opcje Activate the phone tak abym mogł telefon aktywować przez iTunes.. Po tym zabiegu wszystko śmiga.. Powiedzcie mi teraz czy to znaczy że jak zaktualizuje ten firmware modemu to tez bedzie chodziło czy niekoniecznie?

#238 MMAniak

MMAniak
  • 344 posts
  • Skądz domu

Posted 01 December 2008 - 17:00

a co się robi jak wyskakuje błąd 21 ;>?

#239 maslak001

maslak001
  • 4 posts
  • SkądŁódź

Posted 01 December 2008 - 19:13

ja robie jak ty jest wszytsko napisane i dupa nic sie nie dzieje z tym moim iphone. cos jeszcze po tym trzeba zrobic ?

#240 wochu

wochu
  • 1 posts
  • Skądwawrszawa

Posted 04 December 2008 - 16:46

a co się robi jak wyskakuje błąd 21 ;>?

Witam,
przylaczam sie do postu.
W trybie DFU error 1600, w trybie recovery error 21. zmiana kompa nie pomogla, zmiana USB tez nie, restart rowniez nie pomaga. zrobilem znow restore przez iTunes i powtorka z wgraniem wczesniej zapisanego softu [PwnageTool] i znow powyzsze bledy. Jesli Ktos ma rozwiazanie, bardzo prosze o pomoc.
IPhone 3G z Orange, sciagnalem: iPhone1,2_2.2_5G77_Restore.ipsw, wczesniej przez iTunes zrobilem upgrade do 2.2.2

#241 Moridin

Moridin
  • 600 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 December 2008 - 23:28

Nie mogę nic zrobić. Update nie zadziałał. Error 21 w Recovery oraz 1600 w DFU. Do 2.1 też nie mogę wrócić - te same błędy. Jakieś pomysły?

#242 Zu-Kow

Zu-Kow
  • 137 posts
  • SkądŚwidnik

Posted 05 December 2008 - 01:23

podłącz IP nie wprowadzaj w żaden tryb, po prostu odnów z alt. u mnie idzie bez błędów.

#243 MMAniak

MMAniak
  • 344 posts
  • Skądz domu

Posted 06 December 2008 - 01:58

nic to nie zmienia :(

#244 Moridin

Moridin
  • 600 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 December 2008 - 07:37

U mnie też nie pomogło - dopiero to: iPhone: Parę minut z firmware 2.2

#245 ergoergo

ergoergo
  • 105 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 December 2008 - 02:38

Mam pytanie, glupawe nieco ale mnie zacmilo... sciagnalem 1.2_2 i zabisalemn na biurku. Uruchamiam PT i uruchamiam ale znajduje mi tylko stare softy dla 2.0 i 2.1 a do 2.2 nie widzi. Zapewne cos powinienem z tym sciagnietym softem zrobic tylko za cholere nbie pamietam co:-( dzieki

#246 matach

matach
  • 2 posts

Posted 09 December 2008 - 00:53

Witam Wszystkich, Na samym wstępie nadmienię, ze jestem nowy w temacie iphona (nigdy nie miałem z nim do czynienia). Przeczytałem cały tutrial na forum 2 razy wraz z wszystkimi postami i dalej mam pewne wątpliwości co to jailbreaka. Kupilem Iphona 3G z simlockiem na sieci era (nowy, nie otwierany zapakowany w pudelko), dokupilem podkładkę do karty SIM, gdyż posiadam innego operatora (Orange). Pytanie moje wyglada nastepujaco: Jak się do tego zabrać? posiadam PC i MAC (nic jeszcze nie probowalem robic z nim, lezy zapokowany) Czy firmware 2.2 bedzie dzialac z podkladka SIM? Jaki firmware jest lepszy w moim przypadku 2.1 , 2.2 czy 2.2.1 ? podobno 2.2 ma problemy z podkładkami sim. I co z aktywacja telefonu ? mam ja robić przy pomocy pwnagetool (QuickPwn) czy nie ? Z góry dziękuję za wyrozumiałość ;) Pozdrawiam

#247 Moridin

Moridin
  • 600 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 December 2008 - 00:58

Podłącz pod iTunes to wyświetli Ci jaką masz wersję.

#248 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 December 2008 - 10:29

Ja tylko dodam (wracając do tych problemów, jak i Parę minut z firmware 2.2), że wczoraj zrobiłem 2.2 w PwnageTool i wgrałem do iPhone'a - bez żadnych problemów, za pierwszym razem, zresztą jak zwykle... Zapytam z ciekawości - na końcu, kiedy PwnageTool pyta, czy nasz iPhone był odbezpieczany - klikacie No czy Yes?

#249 MMAniak

MMAniak
  • 344 posts
  • Skądz domu

Posted 09 December 2008 - 16:58

Ja tylko dodam (wracając do tych problemów, jak i Parę minut z firmware 2.2), że wczoraj zrobiłem 2.2 w PwnageTool i wgrałem do iPhone'a - bez żadnych problemów, za pierwszym razem, zresztą jak zwykle... Zapytam z ciekawości - na końcu, kiedy PwnageTool pyta, czy nasz iPhone był odbezpieczany - klikacie No czy Yes?

No ...

Davvido, a w tym tkwi problem ?

#250 devlin108

devlin108
  • 280 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 December 2008 - 10:19

Za pierwszym razem No, po każdym nowym updacie klikam Yes i śmiga.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users