Napisano 06 sierpnia 2011 - 11:29
Witam.
Mam iPhone'a 2g z jailbreakiem i bez SIM locka kupionego od kolegi, który sprowadził go z Ameryki (niestety nie wiem w jakiej był sieci). Miałem soft 2.2, niestety iPhone był zsynchronizowany z iTunes mojego kolegi a nie moim. Postanowiłem na swoim komputerze pobrać nowsze oprogramowanie dla telefonu (3.1.2 - czy coś takiego) - namawiał mnie do tego cały czas iTunes. Miałbym upgradowany system i od razu zsynchronizowaną bibliotekę muzyczną itd. Kiedy wszystko się zainstalowało, okazało się ,że SIM lock przepadł i karta Orange, która była w iPhonie nie jest obsługiwana przez iTunes.
Szukając sposobu na zdjęcie tej blokady trafiłem na to forum. Zrobiłem wszystko tak jak w tej instrukcji, oprócz ściągania Quickpwn z rapidshare'a. Ściągnąłem to z innego źródła. Teraz już wszystko mam gotowe, ale nie mogę odpalić Quickpwn. Pojawia się komunikat:
Program Quickpwn przestał działać Windows zaczyna szukać rozwiązania problemu, a potem... Nic. Zero. Nul. Reszta jest milczeniem
Pomocy! Jak to naprawić, lub jak zdjąć simlocka w inny sposób?
Ostatecznie - czy zwykłe serwisy GSM - to mogą naprawić w mojej obecnej sytuacji, w której jedyne co mogę zrobić na iPhonie to wykonać połączenie alarmowe i pobawić się w przeciąganie strzałki odblokowującej owe połączenia?
Z góry dziękuję