Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2.X][2G/3G][Mac/Windows] Odblokowanie i aktywacja [QuickPWN]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1501 odpowiedzi w tym temacie

#76 Smokens

Smokens
  • 4 postów

Napisano 07 września 2008 - 19:16

przepraszam Lobo i dziekuje podłączyłem i co mam w tych itunsach zrobic ? ;-) a propo niezly nick ;-)

#77 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 07 września 2008 - 19:19

przepraszam Lobo i dziekuje podłączyłem i co mam w tych itunsach zrobic ? ;-)
a propo niezly nick ;-)

poczytaj Apple (Polska)

#78 Smokens

Smokens
  • 4 postów

Napisano 07 września 2008 - 19:22

Niee no wiem co to itunes ale co ma itunes do jailbreaka ??? znalazlem jakies posty ze cos trzeba znowu zainstalowac itp ale wdlug tego watku powinno byc rozpblokowan e....

#79 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 07 września 2008 - 19:23

a po co Ci PC SUITE ?

#80 Smokens

Smokens
  • 4 postów

Napisano 07 września 2008 - 19:29

Moze nie zrozumialem tego calego zgielku ;-)

ale chcialem wgrac sobie moje ksiazki ( m.in. ), powywalac zbedne ikony ( gielda itp )
no i na przykład gry oraz pdf readera

założyłem ( może błednie ), że jak rozblokuje bedzie jakos to mozliwe doczytalem w jakims watku ze do wgrywania to albo total commander z plug-inem albo iPhone PC Suite.

Total comander sie odpala i widze wszystko na iphonie natomiast iPhone PC Suite żada zainstalowania na ipku demona jak probuje to zrobic mowi ze telefon nie jest jailbreak

jakbys mogl mi podpowiedzec albo skierowac do watku jak to zrobic krok-po-kroku przejrzalem pare watkow i albo jest ogolny chaos albo odwoluja sie do programow ( installer -> apache ) które po wykonaniu PWN nie mam :)

---- Dodano 07-09-2008 o godzinie 20:36 ----
a moze jestem za stary na te pierdoly :)

#81 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 07 września 2008 - 19:40

Moze nie zrozumialem tego calego zgielku ;-)

ale chcialem wgrac sobie moje ksiazki ( m.in. ), powywalac zbedne ikony ( gielda itp )
no i na przykład gry oraz pdf readera

założyłem ( może błednie ), że jak rozblokuje bedzie jakos to mozliwe doczytalem w jakims watku ze do wgrywania to albo total commander z plug-inem albo iPhone PC Suite.

Total comander sie odpala i widze wszystko na iphonie natomiast iPhone PC Suite żada zainstalowania na ipku demona jak probuje to zrobic mowi ze telefon nie jest jailbreak

jakbys mogl mi podpowiedzec albo skierowac do watku jak to zrobic krok-po-kroku przejrzalem pare watkow i albo jest ogolny chaos albo odwoluja sie do programow ( installer -> apache ) które po wykonaniu PWN nie mam :)

---- Dodano 07-09-2008 o godzinie 20:36 ----
a moze jestem za stary na te pierdoly :)

ikony możesz poukrywać BossPrefs'em lub Poof'em, do wgrania plików uzywaj lepiej TotalCommander'a, PC Suite jest w wersji beta

p.s. a tak nawiasem to kończmy OT, to nie dział na te rozmowy ;P

#82 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 07 września 2008 - 22:00

Czy proces odwracania polega na wgraniu przez iT softu pobranego z Apple? Wszędzie tylko tutki jak złamać a jak jest z powrotem i czy poznikają te aplikacje, które powgrywałem w międzyczasie (z appstore)

#83 stiwipl

stiwipl
  • 66 postów
  • SkądSingapore

Napisano 08 września 2008 - 01:39

Pytanie na które nie padła odpowiedź w tym temacie jeszcze: czy trzeba najpierw wgrać firmware 2.0.2 przez iTunes, ściągnąć firmware i wybrać go w tej aplikacji? Troche to nie jest jasne dla mnie, co robi program ze ściągnietym firmware skoro taki już jest w środku. Inne pytanie, ponieważ mam 1.1.1, czy mam się liczyć z utratą bieżacych aplikacji / notatek przy przejściu na 2.0.2?

#84 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 08 września 2008 - 07:26

CZYTAJ

Wymagania :
1. iTunes w wersji minimum 7.7 :: Link Apple - iTunes - Download iTunes
2. iPhone 2G/3G z wgranym softem 2.X :: soft to iPhone'a można ściągnąć z Oprogramowanie do iPhone'a

#85 Grzegorz_K

Grzegorz_K
  • 8 postów
  • Skąd3City

Napisano 08 września 2008 - 08:49

A u mnie nie poszło Hmmm wszyscy jakby szczęśliwi i zero problemów a u mnie kiszka. Tutorial bardzo fajny ale całkowicie nijak ma się do wersji QuickPWN na maka (1.0). Szkoda, że nikt tego nie napisał. Co prawda program nazywa się podobnie ale działa zupełnie inaczej. Po pierwsze program nie da Wam żadnych możliwości zadecydowania - wszystko zrobi automagicznie, tylko że no cóż u mnie nie udało mu się. Po całym procesie wszystko hulało z wyjątkiem funkcji telefonu który owszem udawał że działa ale zero zasięgu, zero sieci a nawet zero możliwości ustawienia czegoś ręcznie. Ściągnięcie z Cydii bootneutera nie udało mi się pomimo wielokrotnych prób. Jak już nawet pasek pobierania dochodził do końca to wyrzucał mi informację o niezgodnych sumach kontrolnych. Po drugie ponieważ nie macie możliwości wybrania opcji nawet nie możecie odznaczyć wgrania logo ananasa czyli jak ktoś tego nie chce (np. ja) to ma problem jak zakombinować żeby zmienić. Ostatecznie dokonałem upgrade poprzez gotowca zaciągniętego z lina na niniejszym forum - szybko, bez niepotrzebnych stresów, bez anansów i co najważniejsze działa. Tytułem informacji robiłem Up z wersji 1.1.3 (a więc już starej bardzo) może to była przyczyna że się komunikacja nie chciała odblokować ? Tak czy inaczej ja osobiście po moich wieczornych doświadczeniach polecałbym metodę "na gotowca". Może na windowsach opisywana metoda działa lepiej (no i popatrzcie do czego to doszło :-)) może mój problem to problem spóźnionych przesiadkowiczów. Tak czy inaczej - u mnie QuickPWN zadziałał tylko częściowo i musiałem spędzić sporo czasu żeby sytuację naprawić. Pozdrawiam

#86 janko1707

janko1707
  • 8 postów

Napisano 08 września 2008 - 20:12

hura udało się dzięki chłopaki

#87 erlan

erlan
  • 1 postów

Napisano 08 września 2008 - 21:57

problem witam Panowie. Jestem świeżo upieczonym posiadasz iPhona 2G jak i nowym użytkownikiem waszego forum. iPhona kupiłem ze stanów z simlockiem na at&t. Aby odblokować sprzęt skorzystałem z powyższego tutorialu. Cały proces przebiegł sprawnie i bezproblemowo. Problem pojawia się po włozeniu mojej karty sim sieci ERA. Telefon prosi o podanie PINu, przyjmuje go ale zaraz pojawia się komunikat o treści "wykryto inną kartę SIM" i telefon pozwala jedynie na połączenia alarmowe. Ciekawą sprawą jest że w lewym górnym rogu widnieje napis ERA oraz kreski zasięgu. Proszę o pomoc i pozdrawiam mam firmware 2.0.2

#88 pringels

pringels
  • 1 postów

Napisano 09 września 2008 - 02:21

Witam zrobiłem tak jak w tutku z moim iphonem 2g 2.0.2 ale niedziala... ;/ doszedlem do tego ze trzeba przytrzymac home potem power i home a pozniej tylko home czy jakos tak i nie dziala wyskakuje komunikat zebym sprobowal jeszcze raz... robiłem to juz z 10 razy co dalej? jakieś pomysły?

#89 etommi

etommi
  • 102 postów

Napisano 09 września 2008 - 14:37

a ja mam takie pytanie, czy mozna aktualizowac telefon z wersji 1.1.2 czy 1.1.3 do 2.0.2 - i odblokowac telefon tą metodą?? mam na mysli aktywacje i simlocka. widze ze pare osob ma problemy z odblokowaniem telefonu tą metodą :)

#90 donalduck

donalduck
  • 82 postów

Napisano 09 września 2008 - 17:11

a ja mam takie pytanie, czy mozna aktualizowac telefon z wersji 1.1.2 czy 1.1.3 do 2.0.2 - i odblokowac telefon tą metodą?? mam na mysli aktywacje i simlocka.
widze ze pare osob ma problemy z odblokowaniem telefonu tą metodą :)

Oczywiście że się da :) sam jestem tego najlepszym przykładem. Przeskoczyłem bez żadnego problemu za pierwszym razem z 1.1.3 na 2.0.2 i jestem bardzo zadowolony.

#91 szczerbet

szczerbet
  • 5 postów

Napisano 09 września 2008 - 18:36

na początku wszystko ok - robię to co w instrukcji, ale po momencie w ktorym trzeba trzymac Home przez 30 sekund pojawia się błąd: Error: Your device has connected in the wrong mode. This can be caused by incorrect following of the instructions or a faulty USB connection. Please try again. Co mam zrobić? Proszę o pomoc!

#92 pelikanstudio

pelikanstudio
  • 2 postów

Napisano 10 września 2008 - 12:32

Hmmm
wszyscy jakby szczęśliwi i zero problemów a u mnie kiszka.
Tutorial bardzo fajny ale całkowicie nijak ma się do wersji QuickPWN na maka (1.0).
Szkoda, że nikt tego nie napisał. Co prawda program nazywa się podobnie ale działa zupełnie inaczej.
Po pierwsze program nie da Wam żadnych możliwości zadecydowania - wszystko zrobi automagicznie, tylko że no cóż u mnie nie udało mu się. Po całym procesie wszystko hulało z wyjątkiem funkcji telefonu który owszem udawał że działa ale zero zasięgu, zero sieci a nawet zero możliwości ustawienia czegoś ręcznie. Ściągnięcie z Cydii bootneutera nie udało mi się pomimo wielokrotnych prób. Jak już nawet pasek pobierania dochodził do końca to wyrzucał mi informację o niezgodnych sumach kontrolnych.
Po drugie ponieważ nie macie możliwości wybrania opcji nawet nie możecie odznaczyć wgrania logo ananasa czyli jak ktoś tego nie chce (np. ja) to ma problem jak zakombinować żeby zmienić.
Ostatecznie dokonałem upgrade poprzez gotowca zaciągniętego z lina na niniejszym forum - szybko, bez niepotrzebnych stresów, bez anansów i co najważniejsze działa.
Tytułem informacji robiłem Up z wersji 1.1.3 (a więc już starej bardzo) może to była przyczyna że się komunikacja nie chciała odblokować ? Tak czy inaczej ja osobiście po moich wieczornych doświadczeniach polecałbym metodę "na gotowca". Może na windowsach opisywana metoda działa lepiej (no i popatrzcie do czego to doszło :-)) może mój problem to problem spóźnionych przesiadkowiczów. Tak czy inaczej - u mnie QuickPWN zadziałał tylko częściowo i musiałem spędzić sporo czasu żeby sytuację naprawić.

Pozdrawiam

Mam ten sam problem, o którym pisał Grzegorz_K (iphone 2G soft 2.0.2 + mac). Korzystałem z QuickPWN na maka (1.0), który działa inaczej niż wersje na pcety - nie trzeba nic robić ręcznie i jednocześnie nie można nic robić ręcznie... nie da się odblokować telefonu i zmienić ikony ananasa na jablko. 2.0.2 działa ale cały czas nie ma zasięgu. Wyczytałem, że trzeba zaistalować z cydii/installera bootneutera - z cydii sie nie instaluje (tak jak opisał Grzegorz_K) a z installera udalo mi sie zainstalować tylko wywala mnie z bootneutera od razu po wejsciu do niego. Czy ktoś może ma jakiś pomysł? To wstyd musieć używać peceta mając maca :-)

ps nie chce wyjść na ignoranta ale jak się robi 'upgrade poprzez gotowca zaciągniętego z lina na niniejszym forum' ?
z góry dzięki za odp.

#93 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 września 2008 - 23:01

Podłączyłem iPoda (2.0.2), uruchomiłem program i to wszystko xD Wszystko ładnie śmiga ;)

#94 rsnasa

rsnasa
  • 47 postów

Napisano 11 września 2008 - 10:15

Po odblokowaniu i aktywacji powinny się w menu z ikonkami powinny się pokazać ikony cydii i instalera czy też nie? Jeżeli nie to w jaki sposób sprawdzić czy wszystko przebiegło pomyślnie?

#95 tomekdomat

tomekdomat
  • 43 postów

Napisano 11 września 2008 - 16:02

Witam Ja mam pytanie z innej paki a mianowicie czy jesli zrobie jailbreak na 2.0.2 to jak wyjdzie nowy soft ten 2.1 i zaktualizuje iphone to jaila bede musial robic ponownie i strace wszystkie programy które miałem dotychczas wgrane z cydii i installera:>? czy jak ta sprawa wygląda:>?

#96 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 września 2008 - 16:12

Będziesz musiał robić Jailbreak na nowo i stracisz wszystkie paczki z Cydii/Installer'a. Dodatkowo na Jailbreak trzeba będzie poczekać.

#97 reddej

reddej
  • 6 postów

Napisano 11 września 2008 - 21:07

na początku wszystko ok - robię to co w instrukcji, ale po momencie w ktorym trzeba trzymac Home przez 30 sekund pojawia się błąd:

Error: Your device has connected in the wrong mode. This can be caused by incorrect following of the instructions or a faulty USB connection. Please try again.

Co mam zrobić? Proszę o pomoc!

dołaczam sie do pytania u mnie tak samo nie wiem co robić proszę o pomoc

#98 rsnasa

rsnasa
  • 47 postów

Napisano 11 września 2008 - 22:01

Ponawiam pytanie bo niestety nie widzę, żadnej odpowiedzi... "Po odblokowaniu i aktywacji powinny się w menu z ikonkami powinny się pokazać ikony cydii i instalera czy też nie? Jeżeli nie to w jaki sposób sprawdzić czy wszystko przebiegło pomyślnie?"

#99 silent neuf

silent neuf
  • 183 postów
  • SkądWarszawa / Yelonky

Napisano 12 września 2008 - 02:42

ale akcja ja tez mam ,,Error: Your device has connected in the wrong mode. This can be caused by incorrect following of the instructions or a faulty USB connection. Please try again'' moze ktos pomóc? Prosze...

#100 etommi

etommi
  • 102 postów

Napisano 12 września 2008 - 09:06

dołaczam sie do pytania u mnie tak samo nie wiem co robić proszę o pomoc

Witam Panowie,

Po pierwsze w takiej sytuacji przelaczcie sobie telefon na inne USB.

Prawdopodbnie włączacie zły tryb. w drugim etapie trzymania przcysikow nalezy puscic przycisk POWER przed pojawieniem sie JABŁUSZKA i dalej do konca 3mac HOME.

Powinno pomóc.

Pozdro

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych