Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2.X][2G/3G][Mac/Windows] Odblokowanie i aktywacja [QuickPWN]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1501 odpowiedzi w tym temacie

#26 ghull

ghull
  • 46 postów

Napisano 01 września 2008 - 23:16

@dyndas, używałem 1.5.1. i właśnie przed chwila jeszcze raz spróbowałem, efekt ten sam. Przy automatycznym wyboże sieci wyświetla mi komunikat"Brak uslug" a po manualnym "Sieć zastrzeżona. Wybrana sieć jest zastrzeżona. Mozesz wybrać inną sieć w Ustawieniach" Już nic nie rozumiem :-((

#27 mpriest

mpriest
  • 12 postów

Napisano 02 września 2008 - 06:08

Widzicie .. Po uzyciu w/w metody na 3G z Orange, wszysko poszlo gladko i pieknie, ale co zauwazylem czego wczesniej nie bylo .. Telefon 3-5 razy dziennie wypada z sieci przy czym 3 z tych 5 blokuje sim i nie wskoczy w siec dopuki nie dostanie ponownie kodu PIN. Czy ktos cos podobnego ma ? Czy moze to dzieje sie tez na telefonach bez zdjetej blokady?

#28 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 02 września 2008 - 07:30

Widzicie ..

Po uzyciu w/w metody na 3G z Orange, wszysko poszlo gladko i pieknie, ale co zauwazylem
czego wczesniej nie bylo .. Telefon 3-5 razy dziennie wypada z sieci przy czym 3 z tych 5 blokuje sim i nie wskoczy w siec dopuki nie dostanie ponownie kodu PIN.

Czy ktos cos podobnego ma ?
Czy moze to dzieje sie tez na telefonach bez zdjetej blokady?

zrób sobie obraz WinPWN bez aktywacji i aktywuj legalnie przez iTunes

#29 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 02 września 2008 - 09:02

@dyndas, używałem 1.5.1. i właśnie przed chwila jeszcze raz spróbowałem, efekt ten sam. Przy automatycznym wyboże sieci wyświetla mi komunikat"Brak uslug" a po manualnym "Sieć zastrzeżona. Wybrana sieć jest zastrzeżona. Mozesz wybrać inną sieć w Ustawieniach" Już nic nie rozumiem :-((

Widzisz dostepne sieci i nie mozesz wybrac swojej????? Jestes pewny ze karta ktorej uzywasz jest aktywna?

//T

#30 sieja123

sieja123
  • 134 postów

Napisano 02 września 2008 - 17:03

Rewelacja szybko sprawnie i bez problemu. Na taką aplikację czekałem do dawna.

#31 tomczi

tomczi
  • 14 postów

Napisano 02 września 2008 - 18:43

wszystko w porządku do pewnego momentu. W momencie kiedy trzeba trzymac " HOME" program mi się wyłącza i niema żadnego efektu. próbowałem na kilku kompach i tak samo. Mam 3G z Ery

#32 konik960

konik960
  • 19 postów

Napisano 02 września 2008 - 18:44

"Uwaga : jak rozpoznać soft dla iPhone'a 3G a iPhone'a 2G" czy to po aktualizacji przez iTunes? wpisać *3001#12345#* ?

#33 unnamed

unnamed
  • 47 postów

Napisano 02 września 2008 - 20:56

"Uwaga : jak rozpoznać soft dla iPhone'a 3G a iPhone'a 2G"
czy to po aktualizacji przez iTunes?
wpisać *3001#12345#* ?

ustawienia>ogólne>to urządzenie>wersja

#34 klaudiusz1111

klaudiusz1111
  • 4 postów

Napisano 02 września 2008 - 22:31

Witam . U mnie na nowym 3G 16GB poszło bez problemów . Nie licząc nowego Instalera Prawie wszystko działa . Instaler potrafi się zawieszać . Reszta bez problemów .

#35 stanseba

stanseba
  • 13 postów

Napisano 02 września 2008 - 22:48

Co daje to odblokowanie Mam pytanie co daje takie odblokowanie Iphone? Co mam dzieki zainstalowanemu Instalerowi i Cydia ? Czy sa nimi jakies darmowe ciekawe aplikacje po Polsku? Jak sa to gdzie moge znalesc jakie to sa? z gory dziekuje

#36 ghull

ghull
  • 46 postów

Napisano 03 września 2008 - 01:02

No i wszystko jasne. Okazało się że telefon miał zablokowany przez operatorów IMEI. Wściekłem się i zaniosłem go do popapranego hindusa któremu na wzmiankę o policji o mało turban z glowy nie zleciał. Natychmiast oddał pieniądze i przepraszając mętnie się tłumaczył. Mieszkam na stałe w Londynie a tutaj można sobie narobć duuużych kłopotów kupując lewy telefon a za zmianę IMEI można nawet dostać darmowe wczasy na koszt podatnika. No cóż, nie mam zamiaru ryzykować, jutro kupię innego iP-ka. dzięki za pomoc (@dyndas :-) ) pzdr

#37 cozy

cozy
  • 89 postów
  • SkądLondek

Napisano 03 września 2008 - 14:33

no, "ciapki" to oszusty, dobrze ze Ci kase oddal HAM !!!

#38 caspar

caspar
  • 41 postów
  • Skądz dużego pokoju

Napisano 03 września 2008 - 15:17

a ja mam taki problem. Wgrałem nowy soft przez itunes na iphone`a 2g - przez co oczywiście zablokowało mi go, wypluwając komunikat o błędnej karcie sim - ble ble ble.. Mniejsza o to, mam ściągnięty plik softu - tożsamy z tym, który wgrałem przez itunes. Odpalam QuickPwn, wybieram wersję iphone`a, przechodzę do wyboru softu - wybieram, wyświetla mi się lista rzeczy, które mogę wgrać - i nie ma tu opcji unlock - dlaczego jej nie ma? co to oznacza dla mnie? jak to zmienic?

#39 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 03 września 2008 - 15:23

a ja mam taki problem.
Wgrałem nowy soft przez itunes na iphone`a 2g - przez co oczywiście zablokowało mi go, wypluwając komunikat o błędnej karcie sim - ble ble ble..
Mniejsza o to, mam ściągnięty plik softu - tożsamy z tym, który wgrałem przez itunes.
Odpalam QuickPwn, wybieram wersję iphone`a, przechodzę do wyboru softu - wybieram, wyświetla mi się lista rzeczy, które mogę wgrać - i nie ma tu opcji unlock - dlaczego jej nie ma? co to oznacza dla mnie? jak to zmienic?

ktora wersja quickPWN? Unlock jest w 1.5 i RC3, w 1.2 go nie ma ale mozesz uzyc BootNeutera po jailbreak'u/aktywacji.

//T

#40 caspar

caspar
  • 41 postów
  • Skądz dużego pokoju

Napisano 03 września 2008 - 16:12

faktycznie - mój błąd. już przeinstalowany soft - wszystko działa.

#41 mariano882

mariano882
  • 7 postów

Napisano 03 września 2008 - 16:28

A ja mam taki problem QuickPWN odlicza do 30 i lipa, iPhone każe łączyć się z iTunes i jest w trybie DFU. Wybrałem się zatem do sąsiada i u niego bez problemu za pierwszym razem wszystko poszło. Mam praktycznie świeżo zainstalowanego Windowsa i cholera wie co to może być, może jakiś problemy ze sterami czy coś. Może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał? Nie chce mi się latać za każdym razem do kogoś innego jak bedę musiał znowu przeinstalować. Pozdro

#42 Vicarious

Vicarious
  • 6 postów

Napisano 03 września 2008 - 16:37

program quickpwn wcale mi sie nie włącza jest komunikat ze apikacja nei została właściwe zainicjowana :(

#43 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 04 września 2008 - 07:10

czytaj wcześniejsze posty

#44 KaRBoW

KaRBoW
  • 3 postów

Napisano 04 września 2008 - 21:55

u mnie ten sam problem co u Vicarious. Nic nie ma we wczesniejszych postach na ten temat. Ten sam blad wyskakuje mi w WINPWN.

#45 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 05 września 2008 - 07:27

macie Frameworka 2.0 ?

#46 grzywa89

grzywa89
  • 1 postów

Napisano 05 września 2008 - 11:26

nie wiem dlaczego ale u mnie proces staje na "Wait for your iPhone to connect in Recovery Mode" i nie idzie dalej nie wiem co się dzieje

#47 sirdis

sirdis
  • 1 postów

Napisano 05 września 2008 - 22:09

a ja chcialem powiedziec ze wszystko pieknie i bez problemu. Pozdrawiam ; ) dziekuje za tutorial ; )

#48 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 06 września 2008 - 10:16

Nie wiem dlaczego ale nikt wcześniej nie odpowiedział na pytania czy proces jest odwracalny i można przywrócić do stanu z zakupu, czy jest to bezpieczne dla telefonu (może coś nie działać) oraz czy iTunes z AppStore będzie śmigał...

#49 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 września 2008 - 10:20

Nie wiem dlaczego ale nikt wcześniej nie odpowiedział na pytania czy (...)

Na wszystkie te pytania padła już odpowiedź, nie raz. ;)

Czy jest odwracalny - tak.
Czy jest to bezpieczne - tak, o ile zrobisz zgodnie z tutorialem.
Czy iTunes z App Store będzie działał - tak.

Pozdrawiam.

#50 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 06 września 2008 - 10:54

Niestety mój proces aktualizacji nie przyniósł oczekiwanych rezultatów. Doszło do tego że iP przeszedł w stan awaryjny. Obecnie aktualizuję go w iT. Wszystko robiłem zgodnie z instrukcją do czasu aż qpwn wypisał coś że nośnik urządzenie nie może być aktualizowane i zawisł na ananasie na ekranie (o dziwo nie zmieniałem loga)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Bing (1)