Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nokia 6300 i komórki z obsługa Wifi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Spooner

Spooner
  • 278 postów

Napisano 29 sierpnia 2008 - 09:14

Witam, Mam problem ponieważ chce wybrać komórke sobie z obsługą wifi, moglibyscie powiedziec coś na ile sie przydaje ta funkcja w telefonie? I czy pozwoli mi na minimalne korzystanie z neta? Nastepne.. Jaka komorke z wifi najlepiej wybrać? Zastanawiam się*nad nokią 6300.

#2 carool

carool
  • 53 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 sierpnia 2008 - 09:47

Nokia 6300 nie obsługuje Wi-Fi.

#3 Spooner

Spooner
  • 278 postów

Napisano 29 sierpnia 2008 - 09:57

pomyłka w opisie.. 6300i tak :)

#4 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 29 sierpnia 2008 - 21:11

wsztystko zależy od tego jaki telefon wybierzesz, nokia 6300i mam mały wyświetlacz i kiepska przeglądarke www, niby da sie odpalić jakies www, (gg i poczte bez problemu), ale do takich celów polecał bym iP, łazi sie po internecie prawie jak w normalnym komputerze. Mnie sie przydaje wifi bo mam sieć w domu i sie do niej podłaczam, na uczelni tak samo, ale w zwykłych tel jest to raczej bajer bo gg i poczta prawie nic nie kosztuje (no chyba że odbierasz jakieś duże załączniki, tylko po co na taki tel?)

#5 Patrix

Patrix
  • 94 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 sierpnia 2008 - 17:17

E65 lub E61 polecam :)

#6 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Napisano 30 sierpnia 2008 - 23:05

koniecznie cos z duzym wyswietlaczem ! e61/i, n95

#7 daboni

daboni
  • 287 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 23:09

mam SE p1i wifi uzywam do voipa, czasem poczta czy blog, internet z notebookiem przez bluetooth, czasem www (rozklad jazdy, bank czy cos takiego). Przegladarka www jest kiepska, ale mozna korzytac z opery mini.

#8 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 30 sierpnia 2008 - 23:10

polecam - nie zdziwcie sie xD - iPhone'a

#9 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 sierpnia 2008 - 23:21

jak na razie, tylko iP spełnia wymagania dobrego przeglądania stron na WiFi

#10 miszmasz

miszmasz
  • 22 postów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 02:10

Używam e51 i nie narzekam, szybki cpu i sporo ramu.

#11 Darrarski

Darrarski
  • 469 postów
  • SkądWarszawa / Piastów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 12:21

Miałem kilka telefonów z WiFi, były to Nokie, PDA (HTC/SPV) i iPhone. Ze wszystkich tylko na iPhone jest sens przeglądania stron, bo chociaż nie obsługuje flash i java, to przeglądarka działa szybko i płynnie. We wszystkich PDA jakie miałem trzeba było długo czekać na załadowanie bardziej złożonych stron. Flash działał, ale nie było mowy o płynnej nawigacji, jak na zwykłym komputerze. Najgorzej jednak sprawowały się Nokie (N80, N95, E90...) - zasięg WiFi był właściwie symboliczny, sporo stron co prawda dało się płynnie przeglądać, ale np. próba użycia proxy kończyła się znacznym spowolnieniem przeglądarki, co uniemożliwiało dalsze z niej korzystanie. Jak chcesz kupić telefon z WiFi to wybór jest duży, ale jeśli chcesz mieć przyjemność z przeglądania internetu to tylko iPhone.

#12 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 31 sierpnia 2008 - 12:47

Nowe telefony z serii Eseries (e51, e61, e71). Szybkie, dużo ramu, płynna praca i wifi.\ Ewentualnie iPhone/Samsung i900 Omnia.

#13 Spooner

Spooner
  • 278 postów

Napisano 01 września 2008 - 15:40

Rzeczywiscie może i poczekam na iphone.. ale kupie go dopiero jak wszystkie firmy zakupią już itd. Myśle że cena iphona po nowym roku dostanie po dupie i spadnie do 999zł.. + jakies promocje na gwiazdke itd.. No i zobaczymy co Plus za oferuje Jak myśliscie kiedy spadnie cena iphona? wg. mnie przystępna cena za ten telefon ( nowy )? 800 za 8GB. Fajny jest ale to nie ideał żeby płacić za niego 2 tys. ;)

#14 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 01 września 2008 - 16:46

Spooner, ceny to jedna z cech Apple ;P zbyt dużego spadku cen nie ma co oczekiwać w najbliższym czasie, bo niby czemu?

#15 blase

blase
  • 74 postów

Napisano 01 września 2008 - 19:45

Myśle że cena iphona po nowym roku dostanie po dupie i spadnie do 999zł.. + jakies promocje na gwiazdke itd.. No i zobaczymy co Plus za oferuje

Polkomtel nie wprowadzi do oferty iPhona, w odpowiedzi od 4 września w Plusie dostępny ma być Sasung i900 omnia, prawdopodobnie w wersji 8 GB, pamięć w tym telefonie można jednak powiększyć za pomoca microSD do 8 GB dodatkowo.

Nie znane są jeszcze taryfy ani ceny tego samsunga, prawdopodobnie taryfa zostanie stworzona dla tego telefonu, to jeszcze nie jest przesądzone, na początek na pewno pojawi się w taryfie Ważny Telefon.

Faktem jest natomiast że ma się pojawić najwcześniej 4 września i że iphona nie będzie w Plusie.

Ten samsung to dobry konkurent i alternatywa dla iphona, aparat 5 mpx, wifi, wbudowany odbiornik GPS!!!, Windows Mobile 6.1, więc Automapa Śmiga, ekran również się obraca wraz z obrotem telefonu. Ciekaw jestem obsługi ekranu dotykowego, jak go dostanę w firmie pochwalę się wrażeniami :)

---- Dodano 01-09-2008 o godzinie 18:52 ----
A co do wifi, kup sobie iphoha, ewentualnie Nokie E71, E66, Samsunga i900 lub SAMS i780.
Moje typy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych