Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Strona z iWeb 08 nie działa na serwerze

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 29 sierpnia 2008 - 06:32

Witam

Z powodu problemów na cba.pl postanowiłem się przenieść na Hosting SMS - hosting stron z obsluga baz danych MySQL., zarejestrowałem i opłaciłem miesięczne konto, następnie poprzez ftp wrzuciłem stronke i mam problem :

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/freehost/a/p/apple/www/index.html on line 1

Co to znaczy ? Dlaczego strona działa na HDD i cba.pl a na innych serverach nie chce ?

Proszę o pomoc.

#2 radekw

radekw
  • 266 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 sierpnia 2008 - 11:12

Pomogłoby trochę jakbyś tu tą line 1 z pliku index.html wkleił ;) Może coś na tym serwerze jest wycięte co znajduje się w sekcji u ciebie... Taka pierwsza, nieuczesana, myśl ;)

#3 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 29 sierpnia 2008 - 11:20

encoding="UTF-8"?>

No i doszedłem co jest nie tak, gdy wygląda w taki sposób wszystko działa :

Jak zrobić abym nie musiał ręcznie edytować każdego pliku .html ?

#4 radekw

radekw
  • 266 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 sierpnia 2008 - 14:28

Jak zrobić abym nie musiał ręcznie edytować każdego pliku .html ?

Jakaś akcja w automatorze? Tu by musiał pomóc ktoś kto się w tym orientuje, bo ja automatora użyłem tylko raz jak musiałem hurtem pozmeniać rozszerzenie w kilkudziesięciu plikach :)

#5 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 29 sierpnia 2008 - 21:20

Pomoże ktoś lub poda sprawdzony server (najlepiej darmowy) gdzie zadziała ?

#6 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 sierpnia 2008 - 02:30

Cóż. Wszystko wskazuje na to, że stronę umieściłeś na serwerze który wszystkie pliki HTML przepuszcza przez PHP, który dodatkowo ma włączoną w konfiguracji opcję short_tags. Tym oto sposobem ów plik HTML traktowany jest jak skrypt PHP, a nagłówek XML () - jako fragment kodu PHP. W tym przypadku pomoże zapis:
<?='<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>';?>
ale mimo wszystko radziłbym zmienić hosting lub zgłosić taki fakt do administratora serwera...

Update
Ewentualnie - tak mi właśnie przyszło na myśl - może zadziałać utworzenie w głównym katalogu z plikami strony na serwerze pliku ".htaccess" zawierającego:
RemoveHandler .htm .html

#7 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 06:05

Jak to nie zadziała to daj sobie spokój z tym serwerem. Zmień dostawcę, na takiego, który poprawnie obsługuje strony i wszystko się unormuje. A możesz to spokojnie zrobić. Możesz napisać, że niespodziewałeś się nawet takich kłopotów, a skoro to permanentna sytuacja, a ty masz taki program jaki masz i nie chcesz go zmieniać. To nie Twoja wina, że oni coś mają inaczej. Dlatego rezygnujesz. Było już na tym forum wiele propozycji dobrych serwerów. Ja, jak zwykle, mogę polecić Home.pl. iWeb śmiga jak trzeba.

#8 luksta

luksta
  • 154 postów
  • SkądLuboń/Poznań

Napisano 21 września 2008 - 23:47

Jakaś akcja w automatorze? )

a proszę bardzo. Jeżeli jest ktoś kto potrafi udoskonalić kod komendy sed, to bardzo chętnie poczytam.

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych