Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

WiFI neostrada (WPA) + MacBook Pro - problem z połączeniem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 GFly

GFly
  • 3 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 09:54

Witam, mam problem z podłączeniem się do WiFi zabezpieczonym hasłem WPA na MAC'u OS X 10.5.4. Mac wykrywa sieć i prosi o hasło, gdy je podaje wykakuje komunikat "Połączenie nie powiodło się". Czy ktoś może mi pomóc to uruchomić? Dodam, że w sieci zabezpieczonej WPA2 wszystko działa idealnie tak samo jak i zabezpieczonej WEP, jednie z tą neostradą WPA jest problem i dodam, że kompputery z windowsem spokojnie się łączą. Pozdraiam.

#2 Redviking

Redviking
  • 583 postów

Napisano 28 sierpnia 2008 - 10:13

Mozliwe ze na routerze/AP rozglaszajacym ta siec co sie polaczyc nie mozesz jest wlaczone filtrowanie po mac adresie (na wypadek gdybys nie wiedzial co to - kazde urzadzenie sieciowe ma swoj unikalny identyfikator - mac adres i jesli jest wlaczona wlasnie filtracja to mac adres danej karty sieciowej (w tym przypadku airporta) musi byc dodany na routerze/AP).

#3 qubu

qubu
  • 143 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 sierpnia 2008 - 17:47

nacisnij REG na LiveBox'ie

#4 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 30 sierpnia 2008 - 18:17

wpisz kod, naciśnij REG i dopiero po naciśnięciu połącz się z siecią.

#5 smerf_maruda

smerf_maruda
  • 3 postów

Napisano 02 września 2008 - 22:42

Czesc. Mam dokladnie ten sam problem. Tyle, ze nacisniecie REG nie pomaga :(...

#6 Klimer

Klimer
  • 848 postów

Napisano 02 września 2008 - 23:24

może $ przed hasłem? (ja tak na PB w tigerze musiałem robić - przed całym ciągiem dodać $ i potem hasło bez spacji) oczywiście najpierw przycisk REG

#7 Sławek

Sławek
  • 160 postów
  • Skądfrom Poland

Napisano 03 września 2008 - 13:16

Miałem taki problem ale go rozwiązałem. Otóż po kolei. Włącz kompa (przy starcie powinien wykryć sieci bezprzewodowe) jeśli nie, to kliknij na ikonę Air port. Następnie wybierz sieć do której się chcesz zalogować. Wyświetli się komunikat, żeby podać hasło. Nie wprowadzaj go jeszcze. Następnie wciśnij przycisk REG na Liveboxie (w tym momencie dioda sieci bezprzewodowej na Liveboxie zacznie migać). Wpisz 26 cyfrowy kod WEP, który masz podany na naklejce opakowania Liveboxa i naciśnij enter. Połączenie powinno zostać bezproblemowo nawiązane. Błąd polegał na tym, że próbowałeś (jak i ja na początku) wprowadzić hasło dostępu do internetu, a nie kod WEP. Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych