Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

format TOD

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 robbolek

robbolek
  • 143 postów
  • SkądMszczonow

Napisano 26 sierpnia 2008 - 22:42

Witam. Noze sie z zamiarem zakupu JVC GZ HD7. przeczyalem ze kamera ta zapisuje w jakims dziwnym formacie TOD. czy ktos mial z tym juz doswiadczenie? Interesuje mnie czy FCP poradzi sobie czy bede musial dokonywac jakichs zabiegow aby taki material pozniej obrabiac. dzieki.

#2 tomek.richert

tomek.richert
  • 5 postów
  • SkądGdynia

Napisano 27 sierpnia 2008 - 12:34

mam tą kamerę i bez problemu QuickTime otwiera tody i je eksportuje do innych formatów, musisz tylko zainstalować program z płytu która będzie z kamerą albo znaleźć o w sieci, ja znalazłem kiedyś nowsza wersje tego programu na jakiejść japońskiej stronie gdzie były same krzaczki ale dałem bez problemu rade go siąciągnąć Niewiem jeszcze tylko co mam zrobić, żeby kamera była widoczna odrazu w iMovie albo Final Cut Express (FCP nie działa na MacBooku) bo chciał bym nagrywać video odrazu na macu. Może ktoś ma jakieś pomysly ??

#3 robbolek

robbolek
  • 143 postów
  • SkądMszczonow

Napisano 27 sierpnia 2008 - 18:52

mam tą kamerę i bez problemu QuickTime otwiera tody i je eksportuje do innych formatów, musisz tylko zainstalować program z płytu która będzie z kamerą albo znaleźć o w sieci, ja znalazłem kiedyś nowsza wersje tego programu na jakiejść japońskiej stronie gdzie były same krzaczki ale dałem bez problemu rade go siąciągnąć
Niewiem jeszcze tylko co mam zrobić, żeby kamera była widoczna odrazu w iMovie albo Final Cut Express (FCP nie działa na MacBooku) bo chciał bym nagrywać video odrazu na macu. Może ktoś ma jakieś pomysly ??

zadowolony jestes z niej?
slyszalem ze stablizacja obrazu jest do kitu.
Ja chce sprowadzic ja sobie z US. ale nie moge rozszyfrowac w jakim systemie nagrywa PAL czy NTSC. jakis gostek powiedzial ze to nie ma znaczenia ale czy rzeczywiscie?
jaka jest twoja opinia?

#4 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 19:02

W USA obowiązuje NTSC - więc na pewno tak nagrywa. Nie ma znaczenia - pod warunkiem że masz TV ( i wogóle sprzęt wideo) zdolne do wyświetlania NTSC. No i pozostaje kwestia zasilania. W US jest prąd 110 V i 60 Hz + całkiem inne gniazdka/wtyczki.

---- Dodano 27-08-2008 o godzinie 20:05 ----
[QUOTE=tomek.richert;697449]mam tą kamerę i bez problemu QuickTime otwiera tody i je eksportuje do innych formatów.

Chyba tylko w płatnej wersji PRO ?

#5 marcinulus

marcinulus
  • 42 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 lipca 2009 - 14:01

udało wam sie rozwiazac problem plików TOD ? bede wdzieczny za info

#6 lamP.Art

lamP.Art
  • 95 postów

Napisano 27 lipca 2009 - 22:12

Jeśli to kamerka zgodna z AVCHD to impoertujesz do FCP bezposrednio z kamery a nie przegrywajac pliki - file / log and transfer....

#7 marcinulus

marcinulus
  • 42 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 lipca 2009 - 08:48

tylko FCP to wydatek około 999$ i tu pojawia się problem ....

#8 lamP.Art

lamP.Art
  • 95 postów

Napisano 28 lipca 2009 - 08:49

Ale może też być FCE za 900PLN :)

#9 marcinulus

marcinulus
  • 42 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 lipca 2009 - 09:36

Gdyby ktoś chciał wtyczkę do QuickTime Player która umożliwia przeglądanie plików TOD zapraszam, jest tylko jedna uwaga - gryzie to sie z Divix-em, Serwis JVC nie zaleca łączenia kodeków z oprogramowaniem do JVC Pozdrawiam

#10 dariokrol

dariokrol
  • 69 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 26 grudnia 2010 - 14:43

Witam czy ma ktos moze kodek dzieki ktorem iMovie 11 bedzie widzial JVC GZ-HD7 pliki Tod? albo moze wie ktos gdzie na stronie Apple moge kupic same kodeki.Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych