Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

NIETYPOWA Awaria iPoda Classic 160GB - POMOCY

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 peyote

peyote
  • 18 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 13:51

Moi drodzy

Niestety ze wzgledow kolekcji jaka posiadam na swoim ipodzie - nie mam odwagi zrobic RESTORE.

Ipod zwiesil mi sie w momencie kiedy wrzucalem do niego filmy. Itunes sie "zamyslil" i nie dalo sie z tym nic zrobic - wiec poprostu wyciagnalem wtyczke z ipoda.
AZ TU NAGLE......ipod sie zrestartowal i co sie dzieje?
1) Nawigacja w nim jest jakby opozniona
2) Wydaje stale odglos (cichy ale po przylozeniu ucha slyszalny) stalego "swistu" dysku twardego
3) Nie wyswietlaja mi sie grafiki, w momencie przechodzenia na inne pozycje menu - grafiki wyswietlane obok
4) i najwazniejsze - PO PODLACZENIU DO KOMPA NIE JEST WYKRYWANY PRZEZ SYSTEM

Robilem juz reset i jest ciagle to samo. Ipod o dziwo dziala i "odmula" sie kiedy zadam jakas piosnke mu do odtworzenia. Laduje sie wtedy cala grafika do Coverflow i jak by wszystko mozna sobie odsluchiwac

ALE

NADAL NIE MOZNA GO PODLACZYC! Itunes mowi ze w ogole jest ale trzeba zrobic RESTORE...

Ale jak sie do niego dobrac kiedy Finder go nie widzi, iPod Copy go nie widzi???

Chcialbym zrobic jego Backup - i dopiero zrobic restore

PROSZE O POMOC - bo moze jest jakis sposob aby na PC sie do niego dobrac i zrzucic cala muzyke

Pozdrawiam

---- Dodano 25-08-2008 o godzinie 22:13 ----

UPDATE! Juz sobie sam z tym poradzilem :)

Jakby ktos chcial sobie zrobic backup - i kiedy napotkal takie trudnosci jak opisane powyzej

Polecam WINDOWS - Aplikacja TransMac - i tam podlaczamy i zgrywamy cala zawartosc iPoda :)

Piekna sprawa :)

Pozdrawiam :)

#2 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 sierpnia 2008 - 11:02

Anapod jeszcze..Tylko nie wiem czy działa z Classikiem

#3 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 sierpnia 2008 - 17:50

Na drugi raz nie wyciągaj wtyczki bez wysuwania iPoda w systemie, jeśli iTunes nie reagowało to przecież mogłeś odpiąć iPoda z poziomu findera. Mogłeś też wymusić koniec na iTunes (force quit) i włączyć je ponownie ;)

#4 peyote

peyote
  • 18 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 19:01

Faktycznie moglem - ale wiesz...niektorzy pracuja po 12 godzin dziennie i maja malo czasu na myslenie po godzinach :P W kzdym badz razie - przegladajac zawartosc ipoda z poziomu Transmaca - wychaczylem 2 pliki (filmy) ktore spowodowaly zawieszenie sie itunesa i ipoda. Tak wiec kochani - zanim oddacie iPoda do serwisu to polecam moje rozwiazanie ( no chyba ze badsectory) Pozdro

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych