Niestety ze wzgledow kolekcji jaka posiadam na swoim ipodzie - nie mam odwagi zrobic RESTORE.
Ipod zwiesil mi sie w momencie kiedy wrzucalem do niego filmy. Itunes sie "zamyslil" i nie dalo sie z tym nic zrobic - wiec poprostu wyciagnalem wtyczke z ipoda.
AZ TU NAGLE......ipod sie zrestartowal i co sie dzieje?
1) Nawigacja w nim jest jakby opozniona
2) Wydaje stale odglos (cichy ale po przylozeniu ucha slyszalny) stalego "swistu" dysku twardego
3) Nie wyswietlaja mi sie grafiki, w momencie przechodzenia na inne pozycje menu - grafiki wyswietlane obok
4) i najwazniejsze - PO PODLACZENIU DO KOMPA NIE JEST WYKRYWANY PRZEZ SYSTEM
Robilem juz reset i jest ciagle to samo. Ipod o dziwo dziala i "odmula" sie kiedy zadam jakas piosnke mu do odtworzenia. Laduje sie wtedy cala grafika do Coverflow i jak by wszystko mozna sobie odsluchiwac
ALE
NADAL NIE MOZNA GO PODLACZYC! Itunes mowi ze w ogole jest ale trzeba zrobic RESTORE...
Ale jak sie do niego dobrac kiedy Finder go nie widzi, iPod Copy go nie widzi???
Chcialbym zrobic jego Backup - i dopiero zrobic restore
PROSZE O POMOC - bo moze jest jakis sposob aby na PC sie do niego dobrac i zrzucic cala muzyke
Pozdrawiam
---- Dodano 25-08-2008 o godzinie 22:13 ----
UPDATE! Juz sobie sam z tym poradzilem

Jakby ktos chcial sobie zrobic backup - i kiedy napotkal takie trudnosci jak opisane powyzej
Polecam WINDOWS - Aplikacja TransMac - i tam podlaczamy i zgrywamy cala zawartosc iPoda

Piekna sprawa

Pozdrawiam