Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ostrzeżenie - ładowarka samochodowa / tuner Belkin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

#1 SWojtek

SWojtek
  • 32 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 12:35

Kupiłem jakiś czas temu to urządzenie: Belkin : TuneCastŽ Auto with ClearScan for iPhone and iPod.
Po podłączeniu do niego iPhona w samochodzie coś się stało albo z baterią albo z układem ładowania. Bateria trzyma o połowę krócej. Do tej pory mój rekord był 5 i pół dnia w gotowości i 3 godziny w użyciu. Teraz 2 dni w gotowości i 1 godz. 20 minut w użyciu.
Ustawienia iPhona te same.

Może to był tylko problem z moim urządzeniem, nie krytykuję Belkina, ale chciałem Was ostrzec.

#2 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 sierpnia 2008 - 14:00

ja kupiłem kilka miesięcy temu obudowę Crystal Remix do Ipoda Classic. Przód był tak wypaczony, że nie dało się tego zatrzasnąć. Z Belkina UK dostałem info, bym wymienił u pierwszego lepszego sprzedawcy Belkina w Polsce ( dostałem mailem kwit z UK w tej sprawie ) ..."Kolejny wypadek przy pracy" ? Ładowarka sama w sobie pewnie nie jest winna, myślę, że mógł pójść większy prąd przez nią..

#3 tomaszt81

tomaszt81
  • 553 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 25 sierpnia 2008 - 15:09

cholera... ja wlasnie planuje zakup czegos takiego do samochodu. Pewnie ryzyko jest zawsze wliczone w cene? nie koniecznie musi byc Belkin ;)

#4 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 18:59

Skorzystam z okazji i napiszę:
Uwaga na ładowarki samochodowe do iphone'a 3G.
Problem w tym, że nowy iphone wykorzystuje do ładowania nie tak jak wszystkie inne sprzęty Apple'a albo linię firewire albo usb-power ale tylko tą drugą.
Fire-wire korzysta z napięć z zakresu 8V-30V więc większość producentów ładowarek wybierała ten sposób bo nie musiała ładować żadnej elektroniki typu przetwornic DC-DC. Wiadomo - koszty.
Takie ładowarki nie będą działać z iphonem 3G!!!
Ponieważ ów używa tylko linii usb ładowarka musi obniżyć napięcie z 12V do 5V. Można to zrobić drabinką rezystorową ale jest to rozwiąznie nieeleganckie i niekomfortowe dla baterii w iphonie (zmienne napięcie ładowania). Dobrze powinno być to zrobione za pomocą przetwornicy DC-DC 12V->5V.

#5 SWojtek

SWojtek
  • 32 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 07:59

Mój iPhone to model poprzedni (nie 3G) ale widocznie jego to też dotyczy :( Myślicie że w ucho dostał układ ładowania czy bateria? O dziwo bateria ładuje się prawie tak samo długo jak poprzednio, tylko trzyma krócej...

#6 tomaszt81

tomaszt81
  • 553 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 26 sierpnia 2008 - 17:38

O kurde, czyli nie ma na rynku ladowarki samochodowej do iphone 3G, ktora nie stwarzalaby ryzyka?

#7 ar3k

ar3k
  • 493 postów
  • Skądfrom apple

Napisano 26 sierpnia 2008 - 18:57

NO to co kupić , ja narazie laduje przez wyjście USB w radiu samochodowym które współpracuje z iPod-em

#8 tomaszt81

tomaszt81
  • 553 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 26 sierpnia 2008 - 21:44

_ladowarka_samochodowa_do_apple_iphone_3g.html][HQGSM] Ładowarka Samochodowa do Apple iPhone 3G (425834472) - Aukcje internetowe Allegro ta tez sie nie nada?

#9 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 23:55

Jedyny model ładowarki samochodowej jaki oficjalnie obsługuje iphonea 3G, który udało mi się znaleźć i przy okazji nie jest nieprzyzwoicie drogi to najnowszy model Griffina: 9767-PWRJLTB:
Griffin Technology: PowerJolt for iPhone
Podkreślam, ten i tylko ten model. To że gdzieś znaleźliście podobnie wyglądający ale oznaczony na przykład: 9769-PJLTBATT nie oznacza, że będzie prawidłowo działać. On może nawet i ładnie ładować ale wystarczy na przykład podczas ładowania włączyć ipoda i usłyszymy w tle eleganckie wk...ce buczenie.

#10 cezex

cezex
  • 305 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 16:29

A ja kupiłem Griffin Power Jolt SE 6134-PJLTSECLB. To dobry model czy zły? Wygląda podobnie tylko kabel jest na stałe.

#11 shaqui

shaqui
  • 586 postów
  • SkądGdynia

Napisano 27 września 2008 - 17:42

Jest ktoś z was wstanie pomóc z zakupem ładowarki do iPhone 3G ? dosyć często jeżdżę samochodem i jest mi niezbędna ładowarka samochodowa... tylko pomóżcie mi jakąś wybrać ?

#12 krzyzak0

krzyzak0
  • 227 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 października 2008 - 17:50

Witam, no a ja mam problem, kupiłem sobie ładowarkę i teraz nie wiem czy ona jest dobra czy nie. Skąd mogę wiedzieć czy akurat ta zepsuje mi baterię czy nie? Wiecie jak można to sprawdzić? Pozdrawiam

#13 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 23 października 2008 - 11:53

Polecam tą:
po co ryzykować?
Ładowarka samochodowa iPhone 3G NIE PSUJE BATERII (458716112) - Aukcje internetowe Allegro
Ja i moi znajomi używamy tego modelu i jest Git:)
Polecam:)

#14 krzyzak0

krzyzak0
  • 227 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 października 2008 - 18:57

hej, kupiłem tą:
ŁADOWARKA SAMOCHODOWA IPHONE 3G + Gratisy (462724793) - Aukcje internetowe Allegro
no i teraz nie wiem... jeszcze nie doszła, ale jak dojdzie to nie wiem czy ją podłączyć.. Jak sprawdzić czy nie zepsuje iPhona?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi i pomoce!

#15 PiotrekXXX

PiotrekXXX
  • 336 postów
  • SkądEU

Napisano 30 października 2008 - 00:30

znajomy mnie się pytał czy kabelek z allegro też może mu popsuć baterie ? ma ktoś jakąś wiedzę na ten temat

#16 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 30 października 2008 - 01:30

Nie:) nie zepsuje o ile będzie działał. Pozdrawiam!

#17 neequo

neequo
  • 130 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 września 2009 - 22:26

A ja kupiłem Griffin PowerJolt, dałem stówkę w iSpocie. Chciałem mieć pewność, że wszystko będzie ok. I co? Ładuje w samochodzie, i Z REGUŁY osobny kabelek ładuje przez USB komputerowe. Ale co z synchronizacją? Według dołączonej instrukcji kabelek służy zarówno do ładowania, jak i właśnie do synchronizacji. I tu już totalna losówka. Raz iTunes widzi iPhone, raz nie. Próbowałem z kilkoma iPodami, iPhone'ami, iMacami, MacBook'ami PRO i nie-PRO. Raz jest ok, a innym razem błędny odczyt, albo nawet komunikat o nierozpoznanym urządzeniu. Sprzedawca w iSpocie orzekł, że powinienem przeinstalować iTunes. Reklamacji nie przyjął.

#18 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 11 września 2009 - 15:40

Tutaj masz dużo tańszą, ale nie ogarnia GPS... podbór prądu jest większy niż ładowarka zapodaje:
Ładowarka samochodowa iPhone 3G NIE PSUJE BATERII (736744652) - Aukcje internetowe Allegro

#19 Reid

Reid
  • 43 postów
  • SkądOtwock

Napisano 15 września 2009 - 13:02

LADOWANIE W AUCIE - BEZPIECZNA LADOWARKA SAMOCHODOWA Witam, wypowiadalem sie juz kiedys w sprawie tematu ladowarek 'samochodowych' - psuja tel! Rozwiazanie: - przetwornica z 12V na 220V (koszt porzadnej polskiej ok.100zl!) - oryginalna ladowarke sieciowa podlaczamy do niej i mamy pewnosc, ze nasz IP bedzie bezpiecznie zasilany. korzysci: - BEZPIECZENSTWO - niewielkie urzadzenie podlaczane do gniazdka zapalniczki z wyjsciem 220V, do ktorego mozemy podlaczyc rozne urzadzenia (moc takiego za ok. 100zl to 300Watt) minusy: - wielkosc ok. 16x10x6cm (moje urzadzenie) - waga (ok. 500-700gr) - dodatkowy klamot w aucie Biorac pod uwage niszczenie baterii przez ladowarki samochodowe, a nawet ryzyko uszkodzenia IP, mysle, ze najlepsze rozwiazanie! w razie pytan gdzie kupic, prosze o priv, dam namiary na sprawdzona firme.

#20 Mystik

Mystik
  • 134 postów

Napisano 15 września 2009 - 13:55

Witam,
wypowiadalem sie juz kiedys w sprawie tematu ladowarek 'samochodowych' - psuja tel!

Podrzuć może linka do Twoich wypowiedzi. Z chęcią poznam Twoje argumenty.

pozdrawiam

#21 Grabus

Grabus
  • 112 postów
  • SkądTczew

Napisano 16 września 2009 - 13:05

Jedyny model ładowarki samochodowej jaki oficjalnie obsługuje iphonea 3G, który udało mi się znaleźć i przy okazji nie jest nieprzyzwoicie drogi to najnowszy model Griffina: 9767-PWRJLTB:
Griffin Technology: PowerJolt for iPhone
Podkreślam, ten i tylko ten model. To że gdzieś znaleźliście podobnie wyglądający ale oznaczony na przykład: 9769-PJLTBATT nie oznacza, że będzie prawidłowo działać. On może nawet i ładnie ładować ale wystarczy na przykład podczas ładowania włączyć ipoda i usłyszymy w tle eleganckie wk...ce buczenie.

Kiedy model, o którym mówisz oferuje zbyt małe natężenie prądu (0,5A podczas gdy iPhone potrzebuje 1A) więc wydaje mi się, że może być problem z ładowaniem podczas nawigacji. Masz może tą ładowarkę i możesz powiedzieć jak sprawuje się podczas korzystania z nawigacji?

#22 VanGreeg

VanGreeg
  • 81 postów
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Napisano 19 marca 2010 - 22:31

A coś takiego: KONIG IPD-CHARGE30 - ŁADOWARKA SAMOCHODOWA USB ~ APPLE IPHONE IPOD MP3 (951255131) - Aukcje internetowe Allegro???

Prąd ładowania: 5,5V 1A - czyli taki, jak w ładowarce sieciowej... Czyli rozwalić baterii nie powinno i podoła nawigacji... No chyba, że się mylę... Ktoś używa ładowarki o podobnych parametrach?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych