Witam
Wciskam alt i "s" i "ś" sie nie pojawia.
Z altem wszystko gra bo wspolpracuje z "l, o, c...", ale nie z "s", Jednak z "s" tez wszystko gra bo sie pojawia.
Dziwi mnie fakt jak chcialem wcisnac "ś" na Tłumacz - Onet.pl Portal wiedzy i zamiast "ś" wyskoczylo "Ĺ".
Tak jak napisalem inne polskie znaki sa, nie ma tylko "ś",
Mam system leopard po angielsku i klawiature mam ustawiona polska programisty. Na klawiaturze maszynistki jest to samo.
Dzieki wielkie za pomoc.
Pozdrawiam.

nie mam "ś" a sa inne polskie znaki... czemu? "Ĺ" zamiast "ś"
Started by
sercabit
, 25 Aug 2008 06:29
2 replies to this topic
Posted 25 August 2008 - 06:29
Posted 25 August 2008 - 07:25
Przestaw system na język polski.
Posted 26 August 2008 - 06:02
zrobilem to na samym poczatku
nie dziala.
podejrzewam ze moze to byc skrot klawiszowy ale nie wiem do czego. jak sprawdzam w skrotach to nie mam takiego skrotu w systemie. alt na pewno dziala bo mam ć ą ę ł ó ż ź ń ale nie mam s z kreska
wole miec system w jezyku angielskim, choc na polskim sprawdzialem. powinno wszystko dzialac bo mam klawiature polska programisty. sprawdzalem na maszynistki i tez nic. probowalem wszystkich mozliwych opcji z ustawieniami jezykowymi oraz klawiatura. oba przyciski, i alt i s, dzialaja oddzielnie ale nie razem. to na pewno nie wina sprzetowa lecz systemowa.
ma ktos pomysl gdzie moze tkwic problem?
prosze serdecznie o pomoc.
---- Dodano 26-08-2008 o godzinie 18:49 ----
problem zarzegnany
mialem pod skrotem alt+s ustawiony speach. zmienilem speach na alt+d i jest ś. dzięki w każdym razie za pomoc
temat chyba do smietnika bo watpie zeby sie komus to przydalo
nie dziala.
podejrzewam ze moze to byc skrot klawiszowy ale nie wiem do czego. jak sprawdzam w skrotach to nie mam takiego skrotu w systemie. alt na pewno dziala bo mam ć ą ę ł ó ż ź ń ale nie mam s z kreska
wole miec system w jezyku angielskim, choc na polskim sprawdzialem. powinno wszystko dzialac bo mam klawiature polska programisty. sprawdzalem na maszynistki i tez nic. probowalem wszystkich mozliwych opcji z ustawieniami jezykowymi oraz klawiatura. oba przyciski, i alt i s, dzialaja oddzielnie ale nie razem. to na pewno nie wina sprzetowa lecz systemowa.
ma ktos pomysl gdzie moze tkwic problem?
prosze serdecznie o pomoc.
---- Dodano 26-08-2008 o godzinie 18:49 ----
problem zarzegnany
mialem pod skrotem alt+s ustawiony speach. zmienilem speach na alt+d i jest ś. dzięki w każdym razie za pomoc
temat chyba do smietnika bo watpie zeby sie komus to przydalo
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users