Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Neostrada - Sagem - Modem is unplugged from USB.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 HoaX

HoaX
  • 182 postów
  • SkądKobiór

Napisano 26 czerwca 2006 - 12:25

Witam wszystkich ;] Odpowiedzi na mój problem nie znalazłem w internecie, więc próbuję tutaj. A problem mam z instalacją modemu sagema na intelowskim iMaku (OSX 10.4.4) Zdobyłem należyte sterowniki, zainstalowałem. Bez problemów jak dotąd. Niestety nie mogę znaleźć odpowiednich opcji (dot. modemu) w System Preferences. ADSL Monitor powiadamia mnie, że "Modem is unplugged from USB" co oczywiście nie jest prawdą ;] modem jest podłączony i świecą się na nim obie lampki. System Profiler pokazuje modem jako "Vendor-Specific" Ktoś ma jakiś pomysł co dalej? pozdrawiam EDIT: Uratował mnie livebox. Elegancko wyłapuję wszystko przez Airport i śmiga że hej :)

#2 maryo666

maryo666
  • 574 postów
  • SkądPuławy

Napisano 11 sierpnia 2006 - 13:02

Mam prawie to samo modem sagem, OS X 10.4.7 Powerbook Firewire instaluje najnowsze sterowniki ze strony sagema (PoE LLC 0/35) potem podlaczam modem i resetuje kompa i nic, nadal modemu nie ma a w System profileze caly czas (i przed i po instalacji) jest vend_device zamiast modemu ;/ nie znalazlem rozwiozania w internecie. --edit: Rozwiazalem problem stawiajac router/firewall ze swojego PC (zainstalowany FreeBSD)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych