Chciałem poszukać na forum cos na ten temat, ale coś wyszukiwarka nie chce zadziałać!
Tak więc pozwalam sobie opisać problem.
Otóż po zamknięciu systemu Macbook nie wyłacza się całkowicie. Owszem teoretycznie wyglada jakby system Leopard został zamknięty, ekran wygaszony a jednak... Jak chce sie go odpalić ponownie - nie daje się. Trzeba przytrzymać dłużej przycisk Power (czyli tak jak przy twardym restarcie) a następnie ponownie go nacisnąć. Wtedy system startuje. Po starcie pojawia się komunikat, że komputer został uruchomiony po nieprawidłowym zamknięciu systemu (lub jakoś tak podobnie to brzmi). Faktycznie - jak niby wyłącze komputer słychać delikatnie jak coś szumi...
Co jest grane w takim razie? Czemu po zamknięciu systemu komputer nie wyłącza się całkowicie? Jak się z tego wyleczyć?

>>>MacBook nie chce się wyłączyć...
Started by
arteck
, 23 Aug 2008 00:40
7 replies to this topic
Posted 23 August 2008 - 00:40
Posted 23 August 2008 - 12:58
Dołączam się do powyższego pytania. Ten sam problem występujem u mnie na MacBook Air. Wszystko jedno czy użyje polecenia wyłącz czy restart i czy będzie to z belki czy po naciśnięciu przycisku power. Oczywiście posiadam wszystkie update OSX i samego MacBooka.
Posted 25 August 2008 - 22:23
Nikt nie ma żadnej propozycji rozwiązania tegoź problemu?
Posted 25 August 2008 - 22:40
Jeśli używacie DoubleCommand to trzeba go wywalić i zainstalować KeyRemap4MacBook i będzie wszystko grało.
Posted 26 August 2008 - 08:42
Jeśli używacie DoubleCommand to trzeba go wywalić i zainstalować KeyRemap4MacBook i będzie wszystko grało.
Hi, dzięki....chyba działa! Czyżby DoubleCommand tak motało w systemie???
Posted 26 August 2008 - 23:58
Pełen respekt :-) Oficjalnie żądam przywrócenia na tym forum AUTORYTETÓW !!!

Zaoszczędziłeś mi wizyty w serwisie hehehehehehe a już prawie biegłem do nich (sic!)
Dodam jeszcze dla przyszłych pokoleń, iż KeyRemap4MacBook ma pięć razy bardziej przejrzyste ustawienia mapowania klawiszy niż DoubleCommand.
Jeszcze raz BARDZO DZIĘKUJĘ za pomoc :mrgreen:
Posted 15 April 2009 - 22:01
ok dzieki wielkie za pomoc bo tez mialem problem..
Posted 15 April 2009 - 22:05
Taaaaa. Ja nie mam double coś tam coś tam a mój Imac24 zachowuje się tak samo...
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users