Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Głośność dzwonka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 osti_24

osti_24
  • 21 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 22 sierpnia 2008 - 18:57

Witam mam taki problem mianowicie ustawiam glosnosc dzwonka na maxa a po jakims czasie jak go wyciagam z kieszeni po wejsciu w ustawienia dzwonek jest sporo sciszony o co kaman prosze o pomoc mam soft 2.01

#2 lolczester

lolczester
  • 38 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 19:20

Usypiasz telefon przed wlozeniem go do kieszeni ? Moze poprostu naciska ci sie w nim guzk glosnosci o czym nie masz pojecia ?

#3 maxld

maxld
  • 636 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 sierpnia 2008 - 19:22

Mam to samo u siebie... mimo, że dzwonek ustawiony jest na 100% głośności po jakimś czasie samoczynnie wraca do ok. 70%

#4 quzo

quzo
  • 1 239 postów
  • Skądwawa

Napisano 22 sierpnia 2008 - 19:43

u mnie samoczynnie się całkiem zciszało , ale już jest ok nie wiem co pomogło może reset może coś innego

#5 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 sierpnia 2008 - 20:44

te przyciski dzialaja mimo uspienia iphone, przypadkowe klikniecia?

#6 osti_24

osti_24
  • 21 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 23 sierpnia 2008 - 12:37

W przypadku zablokowania nie dzialaja zadne przyciski a poza tym zawsze jak wkladam tel do kieszeni to go blokuje dziwna sprawa nawet po restarcie jest to samo mode ma ktos inne propozycje ?

#7 Maticzek

Maticzek
  • 76 postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 12:54

Też tak mam. Po jakimś czasie od ustawienia głośności zauważam, że samo zmienia się na połowę. I to zawsze do tego samego miejsca, i nie wydaje mnie się, żebym przyciskał te boczne przyciski...

#8 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 13:29

wgrajci soft na nowo, trudno stwierdzić co za to odpowiada ale macie rację że czasami tak jest, nawet nie musicie usypiać fona, wystarczy ustawić 100%, wyjść z ustawien i po powrocie juz macie 70%

#9 Maticzek

Maticzek
  • 76 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 15:06

Może wgranie softu pomoże, ale szczerze mówiąc poczekam z tym już na 2.1, nie chce mnie się wszystkiego usuwać dla głośności dzwonka :)

#10 locsi

locsi
  • 374 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 01:05

mam ten sam problem z iphone 3g. glosnosc dzwonka po jakims czasie przestawia sie sama na jakies 30% glosnosci. dzieje sie tak rowniez w czasie kiedy iphone jest non stop w docku - wiec o przypadkowym wcisnieciu przyciskow nie ma mowy. zmiana softu z 2.0.1 na 2.0.2 nic w tym nie pomogla.

#11 mantee78

mantee78
  • 176 postów
  • SkądUK

Napisano 25 sierpnia 2008 - 01:33

Ja u siebie tego nie zauważyłem, jednak wiem z doświadczenia, że można łatwo się pomylić czy ustawia się głośność dzwonienia czy głośność głośnika w słuchawce. Przypominam, że podczas regulowania głośności głośnika wyswietla się symbol samego głośnika, a przy regulowaniu głośności dzwonienia nad symbolem głośnika jest napis 'dzwonek'. Nie jeden raz zdarzyło mi się, że wieczorem chciałem przyciszyc muzykę lub dźwięki w grze, a rano okazywało się, że przestawilem głośność dzwonka ;-) Przychodzi mi jeszcze do głowy jedna rzecz. W ustawieniach iPod'a można zablokować poziom głośności. Może to jest przyczyną?

#12 KromuS

KromuS
  • 184 postów
  • SkądEłk / Ostrołęka

Napisano 25 sierpnia 2008 - 04:07

spróbujcie ustawić prawie na maxa, zostawcie jedną kropkę, u mnie zmienia się tlyko jeśli mam ustawioną głośność na maxa, jeśli przesunę choć troszkę w dół, zostaje jak było

#13 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 postów
  • SkądKatowice

Napisano 25 sierpnia 2008 - 04:51

poprostu jest madrzejszy od nas. oszczedza uszy/glosniki/sluchawki - on wie lepiej ;)

#14 locsi

locsi
  • 374 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 15:40

sprawdzilem pare razy - faktycznie glosnosc dzwonka sama sie przestawia w moim iphone 3g - ustawiam glosnosc dzwonka na max, wkladam do dock i nie ruszam go, po paru godzinach biore , odrazu wchodze do ustawien i co widze ? glosnosc dzwonka ustawiona na polowe. przegladajac google trafilem na wiecej ludzi z tym problemem, mam nadzieje ze apple szybko to poprawi.

#15 PGC

PGC
  • 1 023 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 22:33

Powiązano (celowo?) głośność odtwarzania iPoda oraz YouTube z głośnością dzwonka. Jak to sprawdzić:

1. iPhone bez wpiętych słuchawek
2. Wchodzimy do Settings > Sounds i ustawiamy głośność na 100%
3. Wciskamy klawisz Home
4. Wchodzimy w ikonę iPod i zmieniamy głośność na ~10%
5. Wciskamy klawisz Home
6. Wchodzimy do Settings > Sounds i widzimy że głośność dzwonka mamy na nasze ~10%

To samo można zaobserwować zmieniając głośność w YouTube.

Wydaje mi się że oprócz tego może być jeszcze inny błąd związany głośnością dzwonka, aczkolwiek nie doszedłem do tego co go powoduje.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych