iPhone z UK a wymiennosc kart SIM
Napisano 19 sierpnia 2008 - 09:16
Napisano 19 sierpnia 2008 - 09:25
1. Czy jeśli aktywuję go legalnie z kartą z o2 poprzez iTunes to będę mógł potem korzystać z karty np Orange w Polsce, i co poza zdjęciem simlocka musiałbym w tym celu zrobić ?
Teoretycznie... nic. Przy czym, na chwilę obecną nie ma możliwości zdjęcia simlocka.
iPhone zostanie aktywowany wraz z Twoją kartą SIM. Można dywagować czy lepiej jest zdjąć simlocka, czy też nie - jednak nie jest to jeszcze możliwe.2. Czy lepiej jest najpierw zdjąć simlocka i aktywować go przez złamanie zabezpieczeń ?
W komplecie znajdziesz "blaszkę" którą będziesz mógł wyjąć tackę do włożenia karty SIM. Po prostu wyciągasz, wkładasz kartę SIM, wkładasz i uruchamiasz iPhone.3. Jak czysto technicznie odbywa sie zmiana karty sim w telefonie ?
Napisano 19 sierpnia 2008 - 09:27

Napisano 19 sierpnia 2008 - 09:47
Teoretycznie... nic. Przy czym, na chwilę obecną nie ma możliwości zdjęcia simlocka.
iPhone zostanie aktywowany wraz z Twoją kartą SIM. Można dywagować czy lepiej jest zdjąć simlocka, czy też nie - jednak nie jest to jeszcze możliwe.
.
Wiem że simlocka jeszcze nie da się zdjąć ale zakładam że za pół roku kiedy będzie mi to potrzebne taka opcja już będzie.
Wiem również że iPhone zostanie aktywowany wraz z kartą. Nie wiem natomiast czy aktywowanie go w UK z angielską kartą sim nie będzie miało żadnych konsekwencji jeśli chodzi o późniejsze korzystanie z Iphona w PL z polską kartą.
Chodzi o to czy biorąc iPhona z o2, aktywując go i używając normalnie w UK, nie będzie potem problemów ze zdjęciem lockai wpakowaniem polskiej karty.
Napisano 19 sierpnia 2008 - 09:59
Napisano 19 sierpnia 2008 - 10:15
Chodzi o to czy biorąc iPhona z o2, aktywując go i używając normalnie w UK, nie będzie potem problemów ze zdjęciem lockai wpakowaniem polskiej karty.
Dobre pytanie. Jak widzimy obecnie, pojawiają się aktualizacje softu dość często - był 2.0 - zaraz po tym 2.0.1 od wczoraj 2.0.2 - a simlock - nadal nie złamany.
Napisano 19 sierpnia 2008 - 13:17
Napisano 19 sierpnia 2008 - 13:30
Napisano 20 sierpnia 2008 - 00:40
Napisano 21 sierpnia 2008 - 08:55
tylko, ze UK nie wolno fonow ze smokiem sprzedawac. chyba, ze cos mnei ominelo.
Wolno wolno

Carphone, Phones 4 U sprzedają bez bo jak kolega wyżej powiedział mają kilka sieci w ofercie. O2 również daje w abonamentach telefony bez simlocka. Jedynym wyjątkiem jest właśnie iPhone
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych