Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

strach o macbooka! czy mac'i się psują?

• Please log in to reply
11 replies to this topic

Poll: strach o macbooka! czy mac'i się psują? (0 member(s) have cast votes)

1. TAK (mam maca mniej niż rok) (11 votes [28.21%])

Percentage of vote: 28.21%

2. TAK (mam maca dłużej niż rok ) (6 votes [15.38%])

Percentage of vote: 15.38%

3. NIE (mam maca mniej niż rok) (15 votes [38.46%])

Percentage of vote: 38.46%

4. NIE (mam maca dłużej niż rok) (7 votes [17.95%])

Percentage of vote: 17.95%

Vote Guests cannot vote

#1 kamper100

kamper100
  • 376 posts
  • SkądBytom

Posted 18 August 2008 - 08:09

zaczynam się bać o mojego maca :( coraz częściej czytam ze macbook sie psuje itp! mam mojego macbooka pro od 2 miesięcy i zapłaciłem niezłą sumę mam nadzieje ze nie wyrzuciłem kasy w błoto :( co prawda nic mi się z nim nie dzieje i jestem bardzo zadowolony ale czytam posty i widzę ze to tylko tak na początku o po roku są awarie: usb, karta graficzna, obudowa itp :(. i tu moje pytania: 1.czy takie awarie naprawdę często sie zdarzają? 2.czy ma ktos macbooka dłużej niz rok i nie miał żadnej awarii? 3. czy przedłużyć sobie gwarancje?

#2 kamper100

kamper100
  • 376 posts
  • SkądBytom

Posted 19 August 2008 - 08:24

czy ktoś przedłużył sobie gwarancje?

#3 DanielF

DanielF
  • 5771 posts
  • SkądSiedlce

Posted 19 August 2008 - 08:32

głównie to psują się mydelniczki - plastikowe namiastki maka - macbooki (pękają obudowy) w pro ciała dała nVidia a nie apple - głównie pada grafika jeśli nie przewidujesz wymiany laptopa za 1 -2 warto dokupić rozszerzenie do 3 lat i nie płakać na forum że mi to i tamto wszystko sie psuje tylko ruscy robili sprzęt "nie gniotsa nie łamiotsa" Sprecyzuj ankietę na macbooka Pro bo ze zwykłym ankiet było już z 1000

#4 kamper100

kamper100
  • 376 posts
  • SkądBytom

Posted 19 August 2008 - 09:05

No tak tyle ze wcześniej miałem starego hp przez ponad 2 lata i oprócz systemu wszystko działało cacy! nawet jesli mówisz "namiastka maka" macbook tez kosztuje niezłą kase i nie wydaje mi sie ze te osoby są bardzo szczęśliwe z tego powodu iz ich 3000zl peka jak plastikowa zabawka za 2zl! A jeśli kupuje coś za taką kase to mnie w sumie nie obchodzi czy to zawalił apple czy nvidia mogli ich nie wsadzać do swoich maców! Nie mowie ze teraz jestem przeciwnikiem maca bo jestem na razie bardzo zadowolony i na razie moge śmiało polecić ale jeśli mi cos nawali to bede największym wrogiem apple bo wydałem kupę kasy by mieć dobry mało wadliwy sprzęt! Co wy o tym sadzicie?

#5 combos

combos
  • 105 posts

Posted 19 August 2008 - 09:07

@DanielF ma racje najlepiej przedluzyc sobie gwarancje masz do wyboru do 2 lat lub do 3 lat. z autopsji - w moim MBP padl naped naszczescie mam gwarancje wiec wymienili bez gadania. (wymiana po okresie gwarancyjnym 930 nettol)

#6 kamper100

kamper100
  • 376 posts
  • SkądBytom

Posted 19 August 2008 - 09:21

jakie są ceny przedłużenia gwarancji? szukałem na apple ale chyba nie dokładnie z gory dziekuje za pomoc! A czy ktoś już przedłużył sobie gwarancje?

#7 combos

combos
  • 105 posts

Posted 19 August 2008 - 09:39

tak ja mam przedluzona gwarancje na MBP 15 wziolem sobie 3 lata natomiast na Imaca 2 lata. koszt na macbook pro to w polsce ok. 550 zl, tylko jest jeden problem: po zakupie bedziesz mial problem z dokupieniem gwarancji, poniewaz w polsce trzeba wykupic dodatkowa gwarancje przy zakupie np. MBP. W krajach gdzie jest respektowany Apple Care w 100% gwarancje mozna sobie przedluzyc nawet w przeddzien zakonczenia okresu pierwszego roku gwarancyjnego btw. gdzie kupiles swojego MBP?

#8 drew

drew
  • 47 posts
  • SkądKraków

Posted 19 August 2008 - 09:44

ja przedluzylem sobie przy zakupie MBP 15 w karen notebook o kolejny rok czyli w sumie 24 m-ce, ale dokładnie musiałem to zrobić przy zakupie tzn miałem na to chyba tydzień o ile dobrze pamietam... niby nic sie nie dzieje ale wcześniej posiadałem notebooka hp który sie zepsuł po 15 m-cach wiec dla bezpieczeństwa wolałem mieć gwarancje bo chcę go mieć własnie z 1,5 roku maksymalnie - ponoć mają wyjść nowe pro...

#9 kamper100

kamper100
  • 376 posts
  • SkądBytom

Posted 19 August 2008 - 09:47

kupilem od cizu(on chyba go kupil w Stockholmie)! obecnie jestem w USA czy to znaczy ze moge isc do apple store i po prostu powiedziec ze chce przedłużyć gwarancje? 2. i wszytsko bedzie także aktywne w polsce? 3. jaka jest cena w USA na 2lata? 4. Czy po przedłużeniu na 2 lata mogę wziąć jeszcze na 2 lata?

#10 combos

combos
  • 105 posts

Posted 19 August 2008 - 09:54

2. tak bedzie aktywne w polsce tutaj mozesz sparwdzic info o swoim maczku
3. tutaj mozesz kupic - ceny
4. maksymalny okres Apple Care to 2 lata czyli 1 rok gwarancja producenta + max 2 lata Apple care

#11 kamper100

kamper100
  • 376 posts
  • SkądBytom

Posted 20 August 2008 - 10:18

Proszę wypowiadajcie się na temat maców! jakie macie odczucia czy jesteście zadowoleni czy raczej żałujecie wyboru? no i prywatne pytanie czy naprawdę opłaca mi się wydawać tyle kasy by przedłużyć gwarancje?

#12 Sławek

Sławek
  • 160 posts
  • Skądfrom Poland

Posted 20 August 2008 - 11:19

Z maców jestem zadowolony, jak dotychczas PMG4 (8 lat w robocie), 2 iMaci (1 rok w robocie) żadnych awarii. Przedłużenie gwarancji wykupiłem. Mimo braku jakichkolwiek awarii nie żałuję wydanej na przedłużenia kasy. Rachunek jest prosty - w przypadku jakiejkolwiek awarii zapłacisz napewno więcej niż kosztuje przedłużenie. Za iMaci płaciłem po 299,00 zł. netto za przedłużenie do 3 lat. Tylko z tego co pamiętam to trzeba to uczynić do 30 dni od daty zakupu komputera.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users