Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem SSH "Connection timed out"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 TiCus

TiCus
  • 143 postów
  • SkądUK

Napisano 16 sierpnia 2008 - 10:21

Witam serdecznie. Mam iPhone 3G najnowszy soft i zrobiony jailbreak. Zassalem sobie T-PoT do Totalcommandera i widze wszystkie katalogi na iPhonie. Pobralem rowniez CuteFTP oraz WinSCP, ale nie jestem w stanie zalogowac sie na mojego iPhona :( Mam modem 8mbps z BT (British Telecommunication). Lacze sie z Iphonem za posrednictwem Wi-Fi WinSCP Host name: adres IP mojego fona 192.168.1.69 Username: root Password: alpine NETWORK ERROR: Connection Timmed Out CuteFTP Host: 192.168.1.69 Username: root Password: alpine *** CuteFTP 8.1 - build Nov 12 2007 *** STATUS:> [16/08/2008 09:20:55] Getting listing ""... STATUS:> [16/08/2008 09:20:55] Initializing SFTP21 module... STATUS:> [16/08/2008 09:20:55] Connecting to SFTP server... 192.168.1.69:22 (ip = 192.168.1.69)... ERROR:> [16/08/2008 09:21:16] The connection failed due to an error or timeout. Na iPhonie ze zrodel INSTALLERa mam nastepujace paczki: Community Source Mobile Enhancer RiP Dev Prferences Cydia: automatic ssh open ssh toggle ssh i jeszcze sporo innych ale te chyba najwazniejsze jezeli chodzi o Cydie i polaczenie ssh przez jeden z wyzej wymienionych programow. Zwracam sie z prosba o wyjasnienie mi czego jeszcze nie zainstalowalem w telefonie, albo co robie zle. Zaznaczam ze pracuje na win vista x64 Czytalem "FAQ Forum iPhone, czyli odpowiedzi na najczęstsze pytania" i korzystalem z "Szukajki", ale jako osoba posiadajaca od niedawna iPhona, zaczalem miec metlik w glowie od wszystkiego co czytalem. Prosze bardzo o cierpliwosc przy moim poscie i wyrozumialosc. Kazdy z nas chyba kiedys tez zaczynal swoja przygode z iPhonem. Pozdrawiam serdecznie. P.S. Lece do pracy z nadzieje za jak wroce bede mial co czytac i w koncu uda mi sie polaczyc przez SSH

#2 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 16 sierpnia 2008 - 10:32

Według mnie - problem leży w tym:

Mam modem 8mbps z BT (British Telecommunication). Lacze sie z Iphonem za posrednictwem Wi-Fi

Musisz po prostu wyłączyć i włączyć ów modem - są z nim problemy. Nawet przy próbie połączenia z DataCase (połączenie FTP po sieci WiFi) nie udawało się - oczywiście iPhone bez problemu mógł łączyć się z internetem.

Podobna sytuacja ma miejsce w przypadku Windows Vista - komputer po restarcie / ponownym włączeniu nie jest w stanie prawidłowo połączyć się z internetem - tak samo, należy wyłączyć i włączyć router / modem.

#3 TiCus

TiCus
  • 143 postów
  • SkądUK

Napisano 16 sierpnia 2008 - 21:38

Modem BT restartowalem i nic to nie zmienia. Nadal nie moge nawiazac polaczenia z iPhonem.

Podobna sytuacja ma miejsce w przypadku Windows Vista - komputer po restarcie / ponownym włączeniu nie jest w stanie prawidłowo połączyć się z internetem - tak samo, należy wyłączyć i włączyć router / modem.

Jakos nigdy nie mialem takiego problemu. Komp zawsze po restrcie/wlaczeniu zawsze mial odrazu polaczenie z netem.

Zastanawiam sie natomiast, co moze byc jeszcze powodem tego, ze nie moge sie polaczyc. Mam wrazenie, ze brakuje czegos jeszcze z aplikacji. Moze jakiegos modulu albo biblioteki.

Moze ktos ma jakis pomysl, albo wie jak za to sie zabrac.

Jezeli ktos bedzie mial czas i checi zeby wyjasnic to bardzo prosze o kontakt np przez GG 196626

Z gory bardzo dziekuje

#4 przemm

przemm
  • 59 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 16 sierpnia 2008 - 21:51

Też miałem taki błąd ale próbowałem próbowałem aż sie wkońcu połączył. Gdzieś czytałem że pierwsze połączenie może kończyć się takim błędem, próbuj, próbuj aż Ci się uda. Życze powodzenia EDIT: Ale zawsze możesz użyć iPhone Tunel Suite, który umożliwia łączenie się przez WinSCP za pomocą kabla

#5 TiCus

TiCus
  • 143 postów
  • SkądUK

Napisano 16 sierpnia 2008 - 22:10

Nareszcie :) udalo sie. Wiem gdzie byl problem. Sprawa byla moze nie do konca banalna ale natknalem sie na watek http://www.myapple.p...ozlaczanie.html
gdzie jest problem z rozlaczaniem wi-fi. Cos mnie tknelo zeby sprawdzic jak prezentuje sie wykaz urzadzen jakie wykrywa router BT jaki posiadam. Nie moglem uwierzyc w to co widzialem. Nie moglem sie polaczyc przez WinSCP poniewaz urzadzenie nie bylo w urzyciu. hmmm postaram sie to sprecyzowac.
Kiedy wszedlem w zakladke DEVICES po zalogowaniu sie na modem, ikona ktora adresowo odpowiadala iPhonowi byla szara .. natomiast gdy tylko wlaczylem SAFARI i dalem zeby zaladowala sie jakakolwiek strona, ow ikonka w DEVICES zmieniala kolor na niebieski co oznaczalo ze iP polaczony jes z modemem przez Wi-Fi. Gdy tylko ikona zmienila kolor odpalilem WinSCP, kliknalem na zapisana sesje i oczom moim pokazal sie caly zasob iPhona.

Przepraszam, ze zawrcalem glowe, ale moze ktos z podobnym problemem bedzie sie borykal i ten temat pomoze naprowadzic na wlasciwa droge.

Serdecznie dziekuje za podpowiedzi. Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych