Nadajnik GPS na Maca
Rozpoczęty przez
marwyg18
, 15 sie 2008 16:33
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 15 sierpnia 2008 - 16:33
Witam
Szukałem podobnego tematu ale nie znalazłem odpowiedzi wprost...
Chodzi mi o program podobny do tom toma na maca. Mam w domu nadajnik GPS który podłącza się na bluetooth do komputera w windowsie to jest bardzo prosta sprawa no ale na maca szukam i szukam, przekopuje te strony i nic.
Chcę się was poradzić czy może znacie jakiś odpowiednik tom toma na maca... Jeśli coś takiego wogóle istnieje.

Napisano 15 sierpnia 2008 - 16:42
Nie nadajnik a odbiornik, nadaja satelity Ty odbierasz
a program np. MacGPS Pro MacGPS Pro Mac OS X Navigation Software - Home
a program np. MacGPS Pro MacGPS Pro Mac OS X Navigation Software - Home
Napisano 15 sierpnia 2008 - 16:48
ten program daje się połączyć z odbiornikiem poprze bluetoth?
---- Dodano 15-08-2008 o godzinie 17:50 ----
a no i jeszcze czy jest możliwość wgrania do tego programu Map samochodowych?? bo to mnie najbardziej interesuje...
---- Dodano 15-08-2008 o godzinie 17:50 ----
a no i jeszcze czy jest możliwość wgrania do tego programu Map samochodowych?? bo to mnie najbardziej interesuje...
Napisano 16 sierpnia 2008 - 09:15
Wiesz, raczej interesujące będą programy z mapami polski...MacGPS Pro
Kiedyś miałem program, który łączył się z GPS od Nokii po BT. Niestety mapy polski były cienkie, poszukam nazwy.
Napisano 16 sierpnia 2008 - 11:55
fajnie... Zależy mi bardzo na tym GPS bo mam maca miał być wszechstronny a tu zonk nie moge go zintegrować z tym nadajnikiem... A bardzo mi potrzebny taki GPS bo wyjeżdżam...
Napisano 16 sierpnia 2008 - 12:00
A masz moze komorke z Win Mobile badz Symbianem?
Napisano 17 sierpnia 2008 - 08:35
no mam ale mi chodzi żeby właśnie coś takiego zrobić na MacBook'a a nie calu czas na komórce...
Napisano 17 sierpnia 2008 - 08:49
jezeli nawet sa takie programy na maka to zapewne dobre mapy maja dla stanow, badz dla zachodu europy-polska to bedzie przejazdowka wiec szkoda kasy.
Jezeli masz parallelsa to sprobuj spod niego uruchomic automape na pc. Jedyne z czym moga byc problemy to klocenie sie kto ma korzystac z odbiornika.
Napisano 18 sierpnia 2008 - 11:01
Dołaczam sie do tematu, czy ktos moze kojarzy macowy odpowiednik programu Oziexplorer,( ozi chodzi tylko na windzie - nie ma o ile mi widomo wersji na maca), jest to soft umozliwiajacy wspolprace komputera z odbiornikiem GPS oraz obrazowanie na uprzednio skalibrowanych mapach ( moga to byc nawet zwykle pliki JPEG) waypointow i trackow.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych