Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zdjęcie simlocka z iPhone 3G

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 Adrian Lee

Adrian Lee
  • 108 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 15 sierpnia 2008 - 12:50

Założyłem już 2 tematy i żaden z was nie potrafi mi pomóc, zrobię jeszcze jeden..... Czy jest możliwość odblokowania Iphone 3G na abonamencie ???? Czy gdy go odblokuję przed aktywacją to będę mógł swobodnie pracować z Itunes.... Czy aktywacja jest robiona w sklepie czy mogę sobie zrobić w domu ???? Co to jest IMEI, z czym się wiąże odblokowanie Iphona 3G na abonament po aktywacji.... HELP !!!!!!!!! :((

#2 Bekas

Bekas
  • 548 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 sierpnia 2008 - 12:58

Mozesz sobie zrobic w domu bo to nic trudnego. Kazdy telefon ma nr IMEI wrazie jak by ktos Ci ukradl tel idziesz na policje i tak wlasnie moga znalezc Twoj telefon podczas spisywania kogos.A jesli chodzi o odblokowanie to tylko jailbreak. Simlocka nie da sie zdjac na obecna chwile.

#3 Slawus

Slawus
  • 525 postów
  • SkądCzłuchów

Napisano 15 sierpnia 2008 - 12:59

nie ma jeszcze takiej mozliwosci nastepnym razem uzyj opcji SZUKAJ

#4 Adrian Lee

Adrian Lee
  • 108 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 15 sierpnia 2008 - 13:02

Widze że mnie nie zrozumiałes... Może zajrzyj do tematu Iphone z Irlandii

#5 bidon

bidon
  • 48 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 sierpnia 2008 - 13:13

IMEI to numre rejetracyjny tekefonu w standartowych telefonach znajduje sie pod brteria lub jest widoczny po wpisaniu specjalnego "kodu" co do aktywacji nie wiem jak to bedzie w naszym kraju w innych państwach odbywało sie to poprzez wykonanie polaczenia na numer infolini operatora np *100 i wtedy telefon stawal sie aktywny. Nie wiem jak bedzie z sim lockami Polsce, penie operatorzy beda chcieli je dodatkowo zabezpieczyc, Poszukaj na allegro , sa tam serwisy dokonujece jailberakow i zdjecia simlocka , pewnie pomoga za $

#6 Bekas

Bekas
  • 548 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 sierpnia 2008 - 13:18

Aktywacje robilo sie przez PC. Tak bylo w Belgii.

#7 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 15 sierpnia 2008 - 14:08

Założyłem już 2 tematy i żaden z was nie potrafi mi pomóc, zrobię jeszcze jeden..... Czy jest możliwość odblokowania Iphone 3G na abonamencie ???? Czy gdy go odblokuję przed aktywacją to będę mógł swobodnie pracować z Itunes.... Czy aktywacja jest robiona w sklepie czy mogę sobie zrobić w domu ???? Co to jest IMEI, z czym się wiąże odblokowanie Iphona 3G na abonament po aktywacji.... HELP !!!!!!!!! :((

W każdym z tematów ludzie Tobie odpowiadali - szkoda, że musisz zakładać tak wiele tematów o nazwie zupełnie nic nie mówiącej. Co to znaczy "POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!"? Napadł Cię ktoś?

Nie ma znaczenia, czy odblokowuje się telefon w abonamencie, czy bez niego - odblokowuje się urządzenie a abonament, to zobowiązanie którego się podejmujesz i płacisz za to przez określony okres czasu, np. 18 miesięcy.

Nie potrafię zrozumieć dlaczego chcesz odblokować iPhone i czy właściwie rozumiesz definicję odblokowania? Czy chcesz wziąć na siebie abonament i odblokować telefon (aby nie miał simlocka) i używać go w innej sieci? Jeżeli tak - to na chwilę obecną nie da się tego zrobić (chyba, że skorzystasz z krytykowanych nakładek na karty SIM). Jeżeli zaś zamierzasz odblokować telefon aby korzystać z innych aplikacji niż AppStore - jest to możliwe i opisane niejednokrotnie na forum.

IMEI nie wiąże się z niczym. Aktywacja może i musi być robiona w domu - w sklepie, podpisujesz umowę (o ile O2 uzna, że można ją dać), musisz (przynajmniej w przypadku UK, nie wiem jak w Irlandii) przejść przez "Credit Check" i decydują na ile wiarygodnym klientem jesteś. W przypadku krótkiej historii kredytowej, w UK mogą zażądać depozytu w wielkości 200 lub 100 funtów zwrotnego po trzech miesiącach terminowego płacenia rachunków).

Odblokowanie telefonu w abonamencie z niczym się nie wiąże. Jedynie, jeżeli zrobisz coś nie tak, iPhone może stać się drogim przyciskiem do papieru, a abonament będziesz musiał i tak opłacać.

#8 Adrian Lee

Adrian Lee
  • 108 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 15 sierpnia 2008 - 23:11

Tak, dzięki twój post wiele wyjaśnia, i odpowiada wprawdzie na wszystkie moje pytania, ale...... Jestem w Irlandii (na wakacjach), moja mama weźmie abonament na siebie bo do tej pory miała na kartę a ja wezmę sobie Iphone'a.... Po drugie tak bardzo mi zależało na waszej odpowiedzi, ponieważ jestem (będę w niedziele) nowym użytkownikiem Iphone i przestraszyłem się tej "blokady telefonu" więc nie wiedziałem czy jest sens kupowania tego.... Nakładek nie będę stosował mam nadzieje że już niedługo dev team (bądź inne grupy "crackerskie") wynajdą możliwość zdjęcia software'owo simlocka, A do tego czasu będę używać karty z o2 (bo właśnie u tego operatora kupuję ten telefon). Mam jeszcze jedno pytanko, czy po zdjęciu simlocka dalej będę musiał opłacać za roaming przy korzystaniu z GPS'a bądź 3G, edge (oczywiście chodzi mi o korzystanie w Polsce) itd..... ??? Tak jak w przypadku tych nakładek ??

#9 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 15 sierpnia 2008 - 23:30

A do tego czasu będę używać karty z o2 (bo właśnie u tego operatora kupuję ten telefon). Mam jeszcze jedno pytanko, czy po zdjęciu simlocka dalej będę musiał opłacać za roaming przy korzystaniu z GPS'a bądź 3G, edge (oczywiście chodzi mi o korzystanie w Polsce) itd..... ??? Tak jak w przypadku tych nakładek ??

Opłata za roaming nie ma związku z simlockiem. Spróbuję Ci to wyjaśnić na przykładzie. Masz iPhone kupionego w sieci O2 w UK. Zgodnie z warunkami umowy - możesz używać internetu będąc w Irlandii (dobrze pamiętam)? Nie jestem pewien, czy jest ograniczony czy też nie - musisz doczytać gdzieś. Wyjeżdżasz do jakiegokolwiek innego kraju, chcesz używać GPS'a wraz z Google Maps (bo nie możesz na razie korzystać z innej aplikacji współpracującej z GPS'em) i wtedy zostają pobrane dane które będą kosztować drogo. Najlepiej, na taki wyjazd wyłączyć tryb przesyłania danych w roamingu.

Jeżeli posiadając iPhone (którego weźmiesz na mamę) wyjedziesz do Polski z iPhonem i z kartą SIM, za którą mama będzie płaciła abonament, to w przypadku nie wyłączenia roamingu danych doprowadzisz mamę do bankructwa (wcale nie żartuję). Dlatego sugerowałbym wyjąć kartę SIM O2 i z dwojga złego włożyć kartę SIM P&G z O2.

Jeżeli już wrócisz do Polski i przyjmijmy optymistyczny wariant, że będziesz mógł zdjąć SIMLOCK'a i włożysz wtedy kartę, jakiegoś polskiego operatora, np. ERA - wtedy na terenie Polski za dane będziesz płacił po krajowych stawkach - jeżeli zaś z kartą tejże ERY wyjechałbyś za granicę - wtedy płacisz za pobieranie danych roamingowe, a więc wysokie stawki.

Czy o to Ci chodziło? Jeżeli nie - inaczej sformułuj pytanie, może uda się nam Ci pomóc.

#10 Adrian Lee

Adrian Lee
  • 108 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 16 sierpnia 2008 - 09:55

Takiego tempaka ze nie nie rób... chyba jasne że nie zabiore mamie karty abonamentowej O.o tylko "Pay As You Go" :) i dzięki za odpowiedź :DD jutro o 8 juestem umówiony po odbór Iphona :D bo wczoraj już nie mieli, a mają małe dostawy... dostają po 10 we wtorek, czwartek i sobote.... ale wypuszczają następngo dnia po dostawie.

#11 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 16 sierpnia 2008 - 10:13

Takiego tempaka ze nie nie rób... chyba jasne że nie zabiore mamie karty abonamentowej O.o tylko "Pay As You Go"

Oczekujesz odpowiedzi, więc jej udzielam - jeżeli zaś wszystko wiesz - po co pisać na forum? Nie interesuje mnie Twój poziom intelektualny - jest pytanie - jest odpowiedź. A powinieneś się cieszyć, że ktoś Ci daje dobre rady - nawet jeżeli o tym wiesz - a co by był gdybyś nie wiedział?

#12 Adrian Lee

Adrian Lee
  • 108 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 16 sierpnia 2008 - 11:28

Chyba ci podziękowałem nie ?? Z resztą może źle zforumłowałem pytanie, ale to nie znaczy że jestem na tyle głupi żeby wziąść karte abonamentową do polski i żeby moja mam jeszcze za to płaciła O.o..... Pytałem się ogolnie o roaming w przypadku ściągnięcia simocka tak jak to jest w przypadku tych nakładek na karty SIM.....

#13 adrianopel

adrianopel
  • 1 451 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 12:15

A czy Nasedo ma pretensje, ze nie podziekowales? Ja sie z nim calkowicie zgadzam, samo "dziekuje" z Twojej strony byloby calkowicie wystarczajace. W jakim celu zostala dopisana reszta to juz nie wiem. Poza tym nie tylko Ty z tego forum korzystasz i moze ktoś nie tak bystry jak Ty bedzie ten temat kiedys przeglądał i informacje podane przez Nasedo mu sie przydadzą.

#14 Adrian Lee

Adrian Lee
  • 108 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 16 sierpnia 2008 - 17:35

O.o.....ok..... Mniejsza o to.... A czy lepiej zostać przy wersji 2.0 czy lepiej przejść na 1.1.4 ?? I czy jest to możliwe na Iphone 3G

#15 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 sierpnia 2008 - 17:36

Najlepiej mieć 2.0.1. Na 3G o 1.1.x nawet nie myśl. ;)

#16 Adrian Lee

Adrian Lee
  • 108 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 16 sierpnia 2008 - 19:07

W FAQ jest napisane że odradza się instalacji 2.0.1 O.o.... nie rozumiem

#17 ridee

ridee
  • 160 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 19:12

Oczekujesz odpowiedzi, więc jej udzielam - jeżeli zaś wszystko wiesz - po co pisać na forum? Nie interesuje mnie Twój poziom intelektualny - jest pytanie - jest odpowiedź. A powinieneś się cieszyć, że ktoś Ci daje dobre rady - nawet jeżeli o tym wiesz - a co by był gdybyś nie wiedział?

Nasedo , bez "Wcodzenia w wiadomo co" - dawno nie czytalem tak sensownych odpowiedzi na zadawane pytania na jakimkolwiek forum.

SZCUNECZEK :)

#18 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 sierpnia 2008 - 19:21

@Adrian Lee: 2.0.1 będzie utrudnieniem w zdjęciu SIM-locka z 3G. Jeśli będziesz go miał u operatora, to nie będziesz musiał zdejmować SIM-locka, więc na luzie możesz wgrywać 2.0.1.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych