Zdjęcie simlocka z iPhone 3G
Napisano 15 sierpnia 2008 - 12:50

Napisano 15 sierpnia 2008 - 12:58
Napisano 15 sierpnia 2008 - 12:59
Napisano 15 sierpnia 2008 - 13:02
Napisano 15 sierpnia 2008 - 13:13
Napisano 15 sierpnia 2008 - 13:18
Napisano 15 sierpnia 2008 - 14:08
Założyłem już 2 tematy i żaden z was nie potrafi mi pomóc, zrobię jeszcze jeden..... Czy jest możliwość odblokowania Iphone 3G na abonamencie ???? Czy gdy go odblokuję przed aktywacją to będę mógł swobodnie pracować z Itunes.... Czy aktywacja jest robiona w sklepie czy mogę sobie zrobić w domu ???? Co to jest IMEI, z czym się wiąże odblokowanie Iphona 3G na abonament po aktywacji.... HELP !!!!!!!!!
(
W każdym z tematów ludzie Tobie odpowiadali - szkoda, że musisz zakładać tak wiele tematów o nazwie zupełnie nic nie mówiącej. Co to znaczy "POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!"? Napadł Cię ktoś?
Nie ma znaczenia, czy odblokowuje się telefon w abonamencie, czy bez niego - odblokowuje się urządzenie a abonament, to zobowiązanie którego się podejmujesz i płacisz za to przez określony okres czasu, np. 18 miesięcy.
Nie potrafię zrozumieć dlaczego chcesz odblokować iPhone i czy właściwie rozumiesz definicję odblokowania? Czy chcesz wziąć na siebie abonament i odblokować telefon (aby nie miał simlocka) i używać go w innej sieci? Jeżeli tak - to na chwilę obecną nie da się tego zrobić (chyba, że skorzystasz z krytykowanych nakładek na karty SIM). Jeżeli zaś zamierzasz odblokować telefon aby korzystać z innych aplikacji niż AppStore - jest to możliwe i opisane niejednokrotnie na forum.
IMEI nie wiąże się z niczym. Aktywacja może i musi być robiona w domu - w sklepie, podpisujesz umowę (o ile O2 uzna, że można ją dać), musisz (przynajmniej w przypadku UK, nie wiem jak w Irlandii) przejść przez "Credit Check" i decydują na ile wiarygodnym klientem jesteś. W przypadku krótkiej historii kredytowej, w UK mogą zażądać depozytu w wielkości 200 lub 100 funtów zwrotnego po trzech miesiącach terminowego płacenia rachunków).
Odblokowanie telefonu w abonamencie z niczym się nie wiąże. Jedynie, jeżeli zrobisz coś nie tak, iPhone może stać się drogim przyciskiem do papieru, a abonament będziesz musiał i tak opłacać.
Napisano 15 sierpnia 2008 - 23:11
Napisano 15 sierpnia 2008 - 23:30
A do tego czasu będę używać karty z o2 (bo właśnie u tego operatora kupuję ten telefon). Mam jeszcze jedno pytanko, czy po zdjęciu simlocka dalej będę musiał opłacać za roaming przy korzystaniu z GPS'a bądź 3G, edge (oczywiście chodzi mi o korzystanie w Polsce) itd..... ??? Tak jak w przypadku tych nakładek ??
Opłata za roaming nie ma związku z simlockiem. Spróbuję Ci to wyjaśnić na przykładzie. Masz iPhone kupionego w sieci O2 w UK. Zgodnie z warunkami umowy - możesz używać internetu będąc w Irlandii (dobrze pamiętam)? Nie jestem pewien, czy jest ograniczony czy też nie - musisz doczytać gdzieś. Wyjeżdżasz do jakiegokolwiek innego kraju, chcesz używać GPS'a wraz z Google Maps (bo nie możesz na razie korzystać z innej aplikacji współpracującej z GPS'em) i wtedy zostają pobrane dane które będą kosztować drogo. Najlepiej, na taki wyjazd wyłączyć tryb przesyłania danych w roamingu.
Jeżeli posiadając iPhone (którego weźmiesz na mamę) wyjedziesz do Polski z iPhonem i z kartą SIM, za którą mama będzie płaciła abonament, to w przypadku nie wyłączenia roamingu danych doprowadzisz mamę do bankructwa (wcale nie żartuję). Dlatego sugerowałbym wyjąć kartę SIM O2 i z dwojga złego włożyć kartę SIM P&G z O2.
Jeżeli już wrócisz do Polski i przyjmijmy optymistyczny wariant, że będziesz mógł zdjąć SIMLOCK'a i włożysz wtedy kartę, jakiegoś polskiego operatora, np. ERA - wtedy na terenie Polski za dane będziesz płacił po krajowych stawkach - jeżeli zaś z kartą tejże ERY wyjechałbyś za granicę - wtedy płacisz za pobieranie danych roamingowe, a więc wysokie stawki.
Czy o to Ci chodziło? Jeżeli nie - inaczej sformułuj pytanie, może uda się nam Ci pomóc.
Napisano 16 sierpnia 2008 - 09:55

Napisano 16 sierpnia 2008 - 10:13
Takiego tempaka ze nie nie rób... chyba jasne że nie zabiore mamie karty abonamentowej O.o tylko "Pay As You Go"
Oczekujesz odpowiedzi, więc jej udzielam - jeżeli zaś wszystko wiesz - po co pisać na forum? Nie interesuje mnie Twój poziom intelektualny - jest pytanie - jest odpowiedź. A powinieneś się cieszyć, że ktoś Ci daje dobre rady - nawet jeżeli o tym wiesz - a co by był gdybyś nie wiedział?
Napisano 16 sierpnia 2008 - 11:28
Napisano 16 sierpnia 2008 - 12:15
Napisano 16 sierpnia 2008 - 17:35
Napisano 16 sierpnia 2008 - 17:36

Napisano 16 sierpnia 2008 - 19:07
Napisano 16 sierpnia 2008 - 19:12
Oczekujesz odpowiedzi, więc jej udzielam - jeżeli zaś wszystko wiesz - po co pisać na forum? Nie interesuje mnie Twój poziom intelektualny - jest pytanie - jest odpowiedź. A powinieneś się cieszyć, że ktoś Ci daje dobre rady - nawet jeżeli o tym wiesz - a co by był gdybyś nie wiedział?
Nasedo , bez "Wcodzenia w wiadomo co" - dawno nie czytalem tak sensownych odpowiedzi na zadawane pytania na jakimkolwiek forum.
SZCUNECZEK

Napisano 16 sierpnia 2008 - 19:21
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych