Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[Fotografia] Canon ulepsza najlepiej sprzedającą się cyfrową lustrzankę

• Please log in to reply
26 replies to this topic

#26 Ka

Ka

• 6050 posts
  • SkądKraków

Posted 22 March 2006 - 09:44

Oprócz tego są znaczne róxnice pomiędzy wymienionymi przez insider'a matrycami a cmosem canona przy wysokich czułosciach.

No i wlasnie tego zamieszania kompletnie nie rozumiem. Przeciez wysokoczule negatywy tez maja ziarno. Poza tym na papierze i tak tego nie widac.

pzdr

#27 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1852 posts
  • SkądOstrów Wielkopolski

Posted 26 March 2006 - 15:41

Tez nie chce wywolywac zadnego flajma :) ale... ;)

Nie, nie jestem reporterem wojennym. Ale nie znosze gdy cos mi sie psuje tak ot, bez powodu.

Gdybys tylko wiedzial co ze mna przeszedl plastikowy 300D :shock: a jakos ta cholera nie chce sie popsuc :D

Matryce Canona? Toz w ostatnim Foto Kurierze jest porownanie Canona 20d chyba z Olympusem e-500. Aparat za 3k kontra aparat za 6k. I czarno na bialym widac, ze matryca Kodaka zamknieta w Olku spisuje sie naprawde niezle. A o tej w E-1 to juz mnostwo napisano, ze powala dynamika.

Oj, na temat testow w Foto Kurierze oraz ich obiektywizmie (a raczej ich braku) po prostu gotuje sie na forach fotograficznych. Redakcja FK nie ma zielonego pojecia o czym pisze. Ciegle bledy rzeczowe ...ciegla wychodzaca niewiedza w testach. To jest po prostu zalosne.
Omija ta gazetke szerokim lukiem. Oczywisacie nikt Ci nie zabroni wierzyc w to co pisza ;)

W klasie amatorskiej, polprofesjonalnej, taniej natomiast Canon jest dla mnie synonimem badziewia i nabijaniem ludzi w batelke glownie z powodu wyjatkowo kiepskich i ciemnych kitowych szkiel. I tyle.

Nie bardzo rozumiem. Kitowe szklo canona do cyfrakow jakim jest 18-55 kosztuje 200pln. Za ta cene oferuje naprawde przyzwoita jakosc optyczna porownywalna z 17-40L, przyzwoitym AF'em oraz wygodnym zakresem ogniskowych. Jesli ktos kupuje puszke za 3-5k i chce do konca zyca focic tym kitowym szklem to coz ...zal mi go i jego wydanych pieniedzy. Dla takich ludzi sa kompakty.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users