Mail nie pobiera poczty Gmail - ROZPACZ
Napisano 11 sierpnia 2008 - 15:17

Napisano 11 sierpnia 2008 - 15:21
Napisano 11 sierpnia 2008 - 15:28

Napisano 11 sierpnia 2008 - 15:34
Napisano 11 sierpnia 2008 - 15:52
Napisano 11 sierpnia 2008 - 15:56
Napisano 11 sierpnia 2008 - 17:03
Napisano 11 sierpnia 2008 - 17:18

Napisano 11 sierpnia 2008 - 17:41
Napisano 11 sierpnia 2008 - 17:59
Napisano 12 sierpnia 2008 - 16:32
Napisano 16 sierpnia 2008 - 21:17
Napisano 04 października 2008 - 19:01

Napisano 05 października 2008 - 22:01
Napisano 28 stycznia 2009 - 20:18
Napisano 28 stycznia 2009 - 22:30
Napisano 28 stycznia 2009 - 22:57
Napisano 29 stycznia 2009 - 00:05
Hihi, ja też... Niemniej dziękuję bardzoMoi znajomi dostali dzisiaj życzenia świąteczne wysłane przeze mnie w grudniu 2008 temu via gmail... :]

Najlepsze, że szło z gmaila na gmail, a nagłówek wiadomości wygląda jakby to zostało wysłane dzisiaj

Pewnie smtp gmaila zatkał się na dobre... ciekawe czy moje kartki świąteczne już dotarły do wszystkich?
Napisano 01 lutego 2009 - 18:08
I kicha. Ani pomocy ani sam nie potrafię rozwiązać. Na innym maku mail zatrzymal się w tym samym miejscu przy pobieraniu poczty z facebooka. Potem już nie chce ciągnąc nowych maili choć wysyła. Może jakaś mała podpowiedź jak pobrać najnowsze maile, jak ożywić program.
---- Dodano 01-02-2009 o godzinie 22:15 ----
Przeczytałem wszystkie wątki o poczcie, jednym nie pobiera gmail, inym wp, innym interia, ja miałem kłopot z o2. Jedyna rada kup konto na .mac. Dziękuję postoję. A nawet podobał mi się ten program, jednak jak widzę pomocy nie dostanę. Jest to ewidentnie wina maili które swoją konstrukcją zawieszają program mail. Tyle się zorientowalem. Odblokować nie potrafię, ponowna konfiguracja programu nie wchodzi w grę, ponieważ nie chcę powtórkiz rozrywki. Przechodzę na Thundrbirda, przynajmniej większe szanse na wyjaśnienie problemów znajdę. I tak jest moja rada dla tych co jeszcze nie spróbowali programu pocztowego mail.
Napisano 01 lutego 2009 - 20:22

Napisano 01 lutego 2009 - 21:54
Chyba nie słuchasz. Powtórzę jeszcze raz. Na innym macu o tej samej konfiguracji dodalem to samo konto na o2 i ściąganie maili skończyło się w tym samym miejscu, Inne konta dzialają bez zarzutu ponieważ tam nie ma tych nieszczęsnych maili, które chyba blokują. Nie ma tam nic nadzwyczajnego, żaden spam. Przez www usuwalem maile ostanio sciągnięte i te następne do ściągnięcia, konto nie ruszyło. Inne konta działają prawidłowo, nie ma problemów z wysyłaniem tylko ze ściąganiem. Co najdziwniejsze kiedy kliknę informacje na tym koncie wtedy w okienku widzę wszystkie maile, więc program widzi ale nie ściąga. Na innych kontach widzę jak zienia się liczba nieprzeczytanych maili a na tym zablokowanym licznik nie rusza mimo, że program trochę pracuje ale bez efektu. Skrzynka nie jest zapchana, ustawienia prawidlowe sprawdzane na 2 kompach. Jutro sprawdzę na 3 kompie, tam program kiedy zacznie ściągać nie zobaczy już tych feralnych blokujących maili i ciekawe czy pociągnie dalej czy się zatrzyma. Ale jakby nie było ja chcę ruszyć moje konto na tym komputerze co go mam przy sobie. Wszystkie podpowiedzi o programie mail ktory nie ściąga nie pomagają. A jaką mam gwarancję,*że imap się nie zawiesi skoro nie wiadomo jaka dokładnie przyczyna?Jeżeli konto przez WWW działa OK to najprawdopodobniej są błędy w konfiguracji konta w programie pocztowym. Wysyłanie i odbieranie to dwie różne rzeczy - różne serwery, przede wszystkim. Sprawdź, czy na wszystkich kontach masz ustawione tak samo adresy serwerów poczty przychodzącej, autentykację, SSL - tak czy nie, oraz odpowiednie porty. Dla poczty przychodzącej z O2 to będzie:
serwer POP3: poczta.o2.pl
port: z SSL - 995, bez SSL - 110
Generalnie może masz problem z łączem i zapchaną skrzynkę - wtedy może się zatkać przy pobieraniu. Najlepiej wtedy wejść na pocztę przez WWW i powywalać niepotrzebne śmieci.
A najlepiej założyć pocztę na serwerze obsługującym IMAP. Wtedy nie ma problemu z zapychaniem poczty - pobiera się tylko to co trzeba
Teraz sciągalem programem thunderbird. Zatrzymanie w tym samym miejscu. W poczcie thunderbirda na samym koncu mam jakieś 3 systemowe listy od Apple utworzone w momecnie sciagania ostatniego listu. Nie ściągalem całej poczty tylko nagłówki, padło w tym samym miejscu. Oczywiście tych 3 systemowych listow nie ma na koncie kiedy przeglądam go przez www. Co z tymi mailami robić?
Napisano 02 lutego 2009 - 12:17
Czyli rozumiem, że program zatrzymuje się przy ściąganiu konkretnego maila z załącznikiem? A czy przez WWW próbowałeś onego ściągnąć bo z tego powyższego nie bardzo to wynika? Ja bym spróbował na Twoim miejscu wszystko ściągnąć przez WWW, a potem całkowicie wyczyścił skrzynkę. Nie zapominając o folderze spamu. Podejrzewam, że albo któryś załącznik jest uszkodzony, albo zbyt duży i może się przytykać na etapie filtra antyspamowego po stronie serwera albo klienta. W ostateczności można napisać maila z prośbą o pomoc do administracji serwera, to przeczyszczą Twoją skrzynkę....... Przez www usuwalem maile ostanio sciągnięte i te następne do ściągnięcia, konto nie ruszyło. ...
BTW z tego załączonego nagłówka niewiele wynika. Tyle, że to jakieś reklamy od Apple... ale że Thunderbird przytkał się na pobieraniu nagłówków? Dziwne... Chyba jednak któraś wiadomość jest poważnie uszkodzona (a może wirus jakiś?)
Napisano 11 lutego 2009 - 12:00
Nic się*nie sprawdziło - ani to wina tp, ani GMaila...
Koniec końców sformatowałem dysk i od nowa zainstalowałem Leoparda - poczta działa...
Pozdrawiam!
Człowieku po co na nowo instalować system. Wystarcz usunąć konta skrzynek pocztowych, restart i ponowne skonfigurowanie poczty.

Napisano 11 lutego 2009 - 12:37
Człowieku, przez pół roku to już kolega może na to wpadł...Człowieku po co na nowo instalować system. Wystarcz usunąć konta skrzynek pocztowych, restart i ponowne skonfigurowanie poczty.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych