Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Właściwe wejście w tryb DFU jak?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 aerO

aerO
  • 24 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 16:14

W FAQ znazlem takie cos :
P: Jak wprowadzić iPhone w tryb restore (DFU Mode) i zrobić restore/update do innej wersji firmware niż proponuje mi iTunes?
O: Ściągnij interesujące Cię firmware na dysk (linki znajdziesz np. tutaj) -- nie rozpakowuj, plik ma pozostać w formacie .ipsw. [1.0.2] przytrzymaj Home+Sleep/Wake przez 25 sekund do momentu pojawienia się napisu "Please connect to iTunes" lub [1.1.1 i wyżej] podłącz iPhone do komputera i włącz iTunes, przytrzymaj przyciski Sleep/Wake + Home przez 10 sekund (lub do momentu aż zgaśnie ekran), następnie puść górny przycisk, a Home trzymaj do momentu pojawienia się informacji o wykryciu iPhone w trybie Restore. Następnie przytrzymaj [Mac] Option ([Win] Shift) w momencie kliknięcia na Restore/Update w iTunes i wskaż plik firmware na dysku.
Mam to zrobic przy wyłączonym iP czy włączonym ?
Ten napis ma mi sie pojawić na iP czy na ekranie komputera?

#2 nicolas79

nicolas79
  • 102 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 16:20

było to kilkukrotnie opisywane na forum np tu: http://www.myapple.p...ftu-2-0-pc.html

#3 Slawus

Slawus
  • 525 postów
  • SkądCzłuchów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 16:22

no to sprobuj sam... najwyzej stracisz te cenne 25 sekund ze swojego zycia ;)

#4 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 sierpnia 2008 - 22:07

pomijajac fakt ze DFU i restore to dwa odrobine rozne tryby. w trybie DFU ekran jest czarny a iPhone uruchomiony, w trybie restore jest logo itunes z kabelkiem

#5 pao

pao
  • 138 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 13:06

z restore do dfu mode Zwaliłem system - z 1.1.3 do 2.0.1 wgrałem w normalnym trybie pracy telefonu. Nawet działał (oprócz gsm), a potem po pierwszym restarcie tylko jest tryb restore (iTunes i kabelek USB). Próba przywrócenia daje błąd 1604. Chciałbym wprowadzić go tryb DFU, ale nie pozwala - po 6 sec trzymania Home i Sleep/WakeUp miga ekran pojawia się Jabłko - po 2 razach tryb restore. Czy można jakoś wyłączyć Iphona jeśli jest w trybie Restore? A może jakoś inaczej można uruchomić go w DFU?

#6 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 sierpnia 2008 - 13:11

Czy tak trudno w wyszukiwarkę forum wpisać "DFU" i chwilę poszukać? :|

Jak poprawnie wprowadzić iPhone w tryb DFU?

• Podłącz iPhone'a do komputera
  • Wyłącz go
  • Przytrzymaj przyciski [Home] i [Power] przez dokładnie 10 sekund
  • Puść [Power], trzymając dalej [Home] aż komputer wykryje iPhone'a
W tym trybie na ekranie iPhone nic się nie wyświetla, jest czarny, wygaszony.

#7 pao

pao
  • 138 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 13:49

Napisałem tego posta po 2 dniach czytania wyników z wyszukiwarek (google i na forum) - problem polega na tym, że nie mogę iPhona wyłączyć, a nawet jak (trzymanie długo home i sleep/wakeup) to po 6 sekundach jest w trybie restore - nie daje mi szansy na wprowadzenie go w DFU wg metody "10 sekundowej"

#8 Estacado

Estacado
  • 15 postów

Napisano 04 października 2008 - 17:47

Zrobiłem ta metode i wyskakuje w iTunes nieznany bład (- 185) co teraz ? Specjalnie wgrałem iTunsa 7.6 z 8 mam z powrotem wgrać 8 żeby wprowadzić do dfu i i jeszcze raz powtorzyc opercaje ? U mnie całe to zamieszanie wywołał soft 1.2.1 ktory jest do kitu wiec chciałem zdowngradowac do 1.1.4 tyle ze nie da sie na zadnej wersji iTunsa no do dfu nie moge wejsc

---- Dodano 04-10-2008 o godzinie 17:02 ----
Jest udało się w końcu na innym komputerze serdecznie nie polecam upgradu do wersji 2.1 podana wyżej wersja DFU jest jedyna i poprawna najważniejsze jest dokładne odmierzenie 10 s pamietajcie Dzęki Davvido

#9 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 27 lipca 2009 - 21:27

tak, ze stoperem najlepiej... czasy są orientacyjne, możesz trzymać 9 sekund, możesz trzymać 12 sekund nie ma różnicy czy 2.1 czy 3.0 czy 2.0 czy 1.1.4, czy 1.1.3 czy 2.2.1...

#10 dymek

dymek
  • 18 postów

Napisano 31 lipca 2009 - 17:10

tez mam podobny problem moj iPod nie jest wykrywalny przez iTunes i komputer (notebook - windows) Jak go wlaczam to od razu pokazyje sie ikonka iTunes i kabelka usb ( nie mam zadnych ikonek) Zrobilo się tak jak przywrucilem ustawienia fabryczne iPoda ( przywracalem nie podlaczajac pod komputer bo go nie wykrywalo ) i teraz jestem zielony wersja iTunes 8.1.1.10 Wersja na iPodzie 2.1 albo 2.2 Ps. na innym noteb pokazuje ze nie wykryto urzadzenia usb ( w menadzerze mam ze nierozpoznane urzadzenie) Podlaczalem rowniez pod inne USB i nic odinstaowalem i zainstalowalem iTunes i tez nic. Moze zle wprowadzilem go w tryb restore 10sek? albo DFU 25sek ? Dobrze pisze restore 10sek a DFU 25sek ?

#11 krissu

krissu
  • 5 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 11 lipca 2013 - 11:12

Mam problem z ip5 robilem DFU niby potem wszystko ok restore ios 6.. a chce zadzownic a tu sam sie trym DFU właczył jak to mozliwe?

#12 gizmo3800

gizmo3800
  • 1 906 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 lipca 2013 - 12:24

Panie górniku, proszę założyć nowy temat

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych