Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Odbezpieczanie iPhone 3G-fakty i mity

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bond

Bond
  • 43 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 06:00

Witam, czekam tak jak wielu forumowiczów na nowego iPhone 3G.Dość dużo postów na temat nowego softu i mozliwości odbezpieczenia.Prosze napiszcie jak to jest z tym odbezpieczeniem faktycznie? Niektóre firmy przyjmują zapisy na iPhone 3G, a na Allegro pojawiają się jż ponoć odbezpieczone.Wszystko to okryte jeszcze mgłą tajemnicy. Sławek

#2 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 08 sierpnia 2008 - 06:34

Jaka tajemnica? Nie ma metody na zdjęcie simlocka z iPhone 3G. Czy się pojawi? - być może tak być może nie. Jedyna ewentualna możliwość to tzw karty proxy nakładki na sim które w przypadku 3G spamują siec i możesz zostać odłączony od niej wraz ze swoim numerem.

#3 norbertcala

norbertcala
  • 1 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2008 - 08:37

Jaka tajemnica? Nie ma metody na zdjęcie simlocka z iPhone 3G. Czy się pojawi? - być może tak być może nie. Jedyna ewentualna możliwość to tzw karty proxy nakładki na sim które w przypadku 3G spamują siec i możesz zostać odłączony od niej wraz ze swoim numerem.

Te Proxy karty zachwują się w iPhone 3G tak samo jak w każdym innym telefonie. Używam jej już dość długo i działa OK. A na Allegro można kupić iPhone 3G bez simlocka bo takie są np sprzedawane w Belgii

#4 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 08 sierpnia 2008 - 08:41

Oczywiście ze NIE zachowują się tak jak w każdym innym telefonie, ponieważ baseband komunikuje się z karta sim inaczej niż chociażby w starym iPhone (zapytania o IMSI) Wiec na jakiej podstawie twierdzisz ze zachowują się tak samo?

#5 norbertcala

norbertcala
  • 1 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2008 - 08:44

Bo używam takiej karty świadomie i wiem jak ona działa. Każda karta tego typu oszukuje sieć w podobny sposób. Ciezko sobie wyobrazić, że operator blokuje zablokuje numer używający takiej karty.

#6 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 08 sierpnia 2008 - 08:55

A mi się wydaje ze nie masz pojęcia jak działa ta karta z iPhonem 3G, ale jeżeli się mylę to mnie oświeć, może będę musiał naprawić swój oscyloskop. Robiłem beta testy tych kart jak Yessim był w fazie produkcji i rozsyłał je do osób z hakintosh, wiec daruj sobie.

#7 norbertcala

norbertcala
  • 1 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2008 - 09:02

A mi się wydaje ze nie masz pojęcia jak działa ta karta z iPhonem 3G, ale jeżeli się mylę to mnie oświeć, może będę musiał naprawić swój oscyloskop. Robiłem beta testy tych kart jak Yessim był w fazie produkcji i rozsyłał je do osób z hakintosh, wiec daruj sobie.

Oscyloskop?? Znasz taką nazwę :)
Ja pewnie nie używam oscyloskopu na codzień, lecz używam tej karty i wiem że działa ona prawdiłowo. Telefon loguje się do sieci, nie wypada z niej, dziala HSPDA i EDGE.
Dodatkowo osoba pracująca w dziale technicznym mojego operatora nie zauważa żadnych problemów z moją kartą. Jest ona prawidłowo zalogowana do sieci.
Po pozwala mi sądzić, że popostu działa bez obaw na odołączenie numeru.

#8 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 sierpnia 2008 - 09:10

kolejny inteligent : iPhone 3g NĂłwka Zafoliowana (409294315) - Aukcje internetowe Allegro.

#9 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 08 sierpnia 2008 - 09:23

główny problem jest z samym logowaniem się do sieci, okresem gdy jesteś bez zasięgu i przelogowujesz nadajnik itd. świetnie ze karta działa w twoim przypadku ale to nie oznacza ze każdemu kto ja kupi tez będzie działać tak jak tobie, do tej pory możesz poczytać opinie ludzi z rożnych krajów którym ta karta nawala ostro jak również ludzi którym numery zostały zablokowane.. odsyłam na forum hackintosh

#10 k-zu

k-zu
  • 7 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 09:46

[url=http://www.iphoneunlocking.org.uk/]Iphone Unlocking[/url] tu twierdza ze suwaja simlock z IPhone 3G... tylko nie wiem na ile mozna im zaufac... trzeba by o nich poczytac...

#11 Pioter

Pioter
  • 26 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 09:50

kolejny inteligent : iPhone 3g NĂłwka Zafoliowana (409294315) - Aukcje internetowe Allegro.

No co musisz jechac do Irlandii:lol:

#12 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2008 - 09:52

Nie można im zaufać. Jeden już zamówił odblokowanie u kogoś takiego jak oni - dostał iLiberty, co w ogóle nie dotyczy softu 2.0, co dopiero iPhone 3G. Zwrócili mu pieniądze... Dev Team pracuje nad SIM-lockiem 3G i ich ciągłe informacje o postępach świadczą, że jesteśmy bliżej niż dalej odblokowania. To tylko kwestia czasu. Wg mnie fakt odblokowania 3G jest pewny, trzeba tylko poczekać.

#13 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 08 sierpnia 2008 - 09:52

ile razy trzeba powtarzać ze NIE MA USUWANIA SIMLOCKA Z 3G ???

wyszukiwanie stron które sprzedają produkt który jest ZA DARMO w dodatku coś tam wspominają o 3G mija się z celem

---- Dodano 08-08-2008 o godzinie 08:54 ----
Daviddo, jak to ktoś powiedział pewna to jest śmierć i podatki

#14 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2008 - 09:58

Nie rozumiem Twojego negatywnego nastawienia do praktycznie wszystkiego co dotyczy iPhone. Jeśli uważasz, że nie odblokują 3G - OK, tkwij w swym przekonaniu. Ale na pytanie "Czy to zrobią?" nie odpowiadaj kategorycznie "Nie!". Owszem - nie zrobiłeś tego wcześniej, ale sugerujesz to w każdym takim wątku (albo Cię z kimś mylę). Odblokowanie 3G to kwestia czasu i jeśli mamy w coś wątpić, to tylko w czas w jakim to nastąpi - czy będzie to tydzień, czy miesiąc. Oczywiście wiadomo, że nie nastąpi to w ciągu kilku dni, ale nie należy twierdzić, że w ogóle nie nastąpi. Taka jest moja opinia, chcesz to nazwij mnie naiwnym. :D Pozdrawiam. ;)

#15 k-zu

k-zu
  • 7 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 10:00

troche szperam o odblokowywaniu bo jak zobaczylem ceny iPhone w erze i ich super abonamenty dla iPhone pomyslalem ze lepiej mi bedzie z odblokowanym iPhonem na karte i doladowywaniem 100zl -200zl co miesiac... trafila mi sie do tego szansa kupienia nowego, zapakowanego w folie iPhone 3g 8GB za £300.

#16 gERmAn

gERmAn
  • 470 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 sierpnia 2008 - 10:03

davvido to chyba nie miejsce na tego typu rozmowy, mogłeś mu to napisać w PW...

#17 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2008 - 10:04

Piszemy o faktach i mitach odblokowania 3G. W czym więc problem? :)

#18 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 08 sierpnia 2008 - 10:38

Daviddo, uwierz, mam doskonały kontakt z dev teamem i wiem co się dzieje jeżeli chodzi o odblokowywanie 3G, wiem tez ze wraz z 2.0.1 sprawa się skomplikowała jeszcze bardziej niż była, czy zostanie odblokowany, - pewnie tak! ale jak na razie ciężka sprawa... Oczywiście być może znajdzie się exploit dziś wieczorem przez przypadek, lub być może klucze ktoś odzyska i simlock będzie do zdjęcia jutro, czy to możliwe , owszem! czy prawdopodobne - mało

#19 k-zu

k-zu
  • 7 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 11:01

czytalem troche [url=http://blog.iphone-dev.org/]blog.iphone-dev.org[/url] i [url=http://russianiphone.ru/blog/]RiP Dev Blog[/url] i juz wiem mniej wiecej co i jak... zeby tylko nie bylo jak z nokiami BB5...

#20 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 postów
  • SkądPRZEMYŚL - Warszawa - PHILADELPHIA

Napisano 08 sierpnia 2008 - 11:02

Daviddo, uwierz, mam doskonały kontakt z dev teamem i wiem co się dzieje jeżeli chodzi o odblokowywanie 3G, wiem tez ze wraz z 2.0.1 sprawa się skomplikowała jeszcze bardziej niż była, czy zostanie odblokowany, - pewnie tak! ale jak na razie ciężka sprawa... Oczywiście być może znajdzie się exploit dziś wieczorem przez przypadek, lub być może klucze ktoś odzyska i simlock będzie do zdjęcia jutro, czy to możliwe , owszem! czy prawdopodobne - mało

kolega strasznie czesto zmienia zdanie... raz twierdzi, ze 3g bedzie odblokowany a raz, ze nie... to chyba w zaleznosci od tego, z ktorego kierunku wiatr zawieje... nie wiem na jakim poziomie utrzymujesz ten kontakt, ale w pracach to chyba nie bierzeszesz udzialu... i chyba nikt CI z devu nie powie "sluchaj stary jutro juz bedzie do odblokowania, ale nikomu nie mow" :)
oczywiscie, ze 3g bedzie mozliwy do odblokowania i daje lewa reke sobie obciac(i jej nie strace:))
jak juz ktos kiedys powiedzial: wszystko co ma poczatek, ma tez koniec...!! :)
ave

#21 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 08 sierpnia 2008 - 11:07

nigdy nie twierdzilem ze na 100% nie bedzie odblokowany, ale oczywiscie jest taka mozliwosc odnosnie reszty postu ... - zdziwilbys sie ;-)

#22 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 sierpnia 2008 - 11:09

no i kolo z Irlandii odpisal mi na maila :

Od: "Marcin Spychala" marcin_spychala@op.pl
Do: tom@writeme.pl
Temat: Re: [SPAM]Pytanie o przedmiot: iPhone 3g Nówka Zafol iowana (numer: 409294315)

"Oczywiscie ze da
pozd"

uwaga na tę aukcję

#23 k-zu

k-zu
  • 7 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 11:11

moze lepiej poczekac z zakupem... pod koniec roku ma sie pojawic iPhone Nano sprzedawany w sklepach Apple bez kontraktu i bez simlocka... moze i zwykle iPhone zaczna sprzedawac w taki sposob? w koncu za kilka miesiecy maja byc dostepne na karte w o2 ...

---- Dodano 08-08-2008 o godzinie 11:19 ----

no i kolo z Irlandii odpisal mi na maila :

Od: "Marcin Spychala" marcin_spychala@op.pl
Do: tom@writeme.pl
Temat: Re: [SPAM]Pytanie o przedmiot: iPhone 3g Nówka Zafol iowana (numer: 409294315)

"Oczywiscie ze da
pozd"

uwaga na tę aukcję

nie tylko to... cena jest troche smieszna... za 2 tygodnie bedzie go mozna w PL kupic duzo taniej...

#24 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 postów
  • SkądPRZEMYŚL - Warszawa - PHILADELPHIA

Napisano 08 sierpnia 2008 - 11:21

heh... czekac czekac czekac... nic innego nie pozostaje, ale z drugiej strony ilez mozna czekac... ja tam bym na iP nano nie liczyl, zbyt malo o nim wiemy... najlepszy jest stary iP... zaraz powiecie ale nie ma gepeesa... i co zwiazku z tym, nie kazdy uzywa...

#25 dario321

dario321
  • 711 postów
  • Skądok.Radom

Napisano 08 sierpnia 2008 - 11:21

TheHX-przeczytaj uwaznie tresc aukcji,koles pisze ze poda link do strony z programem do odblokowania iPhona.
ja po przez odblokowanie iPhona rozumiem jego jalibreak

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych