Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ceny iPhone 3G w Era GSM

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1716 odpowiedzi w tym temacie

#201 nuk7

nuk7
  • 19 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 07:56

Nie ma obaw ceny już dawno ustalone i nie ma co badać. Plakaty wydrukowane i ulotki też. Pracownikiem na 100% nie jestem. Tylko wydaje mi się że nie zdajecie sobie sprawy z cen dostępu do internetu u operatorów.
Dla przykłady w Erze 500mb kosztuje 50zł

Wolałbym jakbyś był pracownikiem :D Mógłbyś po przeczytaniu forum namieszać na naszą korzyść. BTW: Zrób zdjęcie/skan ulotki ;)

#202 MarioDeLux

MarioDeLux
  • 7 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 07:57

Oferta powinna wygladac tak , telefon kosztuje 1000 zeta i podpisujemy umowe na 24 mc i abonament jest 15 zeta plus 20 zeta za paczke danych np za 1 gb. wiadomo ze głównym atutem jest swietnie działajacy internet na iphonie...

#203 zaciek

zaciek
  • 85 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 08 sierpnia 2008 - 07:58

ragan: masz racje. co z tego ze ktos kupi telefon na allegro, jak i tak miesiecznie przewali mase pieniedzy na paczki danych. nawet "atracyjne pakiety" w plusie sa po 4zł za 20MB, czyli wychodzi 80zł za 400MB, a tu jest 500MB nawet w tym najtanszym abonamencie jest dodatkowo 150min. Na to nie patrzycie, tylko na gola cene telefonu i abonamentu. telefon z allegro + standardowy abonament = jeden wielkie chwalenie sie iP, ze sie go posiada ale nie uzywa jego glownych funkcji.. jak pisalem wczesniej sms+rozmowa tel, wiec po co takiej osobie iP? Tak jak ludzie kupuja sobie suv'y i chca zakladac do nich gaz.. "bo to tyle pali" - to trzeba bylo kupic cos normalnego. ps. jesli chodzi o wlochy.. na dzien dzisiejszy sa niedostepne, znajomy wlasnie w tej chwili jest we wloszech, odwiedzil kilka miast i nigdzie nie dostal iP w prepaidzie.

#204 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 08:03

ragan: masz racje.
co z tego ze ktos kupi telefon na allegro, jak i tak miesiecznie przewali mase pieniedzy na paczki danych. nawet "atracyjne pakiety" w plusie sa po 4zł za 20MB, czyli wychodzi 80zł za 400MB, a tu jest 500MB nawet w tym najtanszym abonamencie jest dodatkowo 150min. Na to nie patrzycie, tylko na gola cene telefonu i abonamentu.

telefon z allegro + standardowy abonament = jeden wielkie chwalenie sie iP, ze sie go posiada ale nie uzywa jego glownych funkcji.. jak pisalem wczesniej sms+rozmowa tel, wiec po co takiej osobie iP? Tak jak ludzie kupuja sobie suv'y i chca zakladac do nich gaz.. "bo to tyle pali" - to trzeba bylo kupic cos normalnego.

ps. jesli chodzi o wlochy.. na dzien dzisiejszy sa niedostepne, znajomy wlasnie w tej chwili jest we wloszech, odwiedzil kilka miast i nigdzie nie dostal iP w prepaidzie.

Jak będzie w okolicach Mestre- niech się przejedzie do Marghery. Sklep Panorama. Stoisko Vodafone. Były.

#205 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 08 sierpnia 2008 - 08:05

zaciek, 100% racji

#206 Merkwurdigliebe

Merkwurdigliebe
  • 32 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 08:07

Większość z Was piszę że cena telefonu w miare akceptowalna, ale abonament zbyt wysoki.
A gdyby najniższy abonament był za 59 zł ale nie zawierał żadnej paczki danych, to co sądzilibyście o takiej ofercie?

Wg mnie ceny zarówno telefonu jak i abonamentu są akceptowalne.

W cenie 95pln jest 150min!!!! 2.5h! To nie jest mało. Do tego 500mb - hmm wielkość też niczego sobie. Nie jest źle!

Merk

#207 tuniu

tuniu
  • 139 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 08 sierpnia 2008 - 08:26

Najwyzsze ceny na swiecie i najdluzsze, najdrozsze kontrakty. Oto polska rzeczywistosc. Dla porownania: Mieszkam w UK - iPhone 8GB za darmo, kontrakt 18 mc, abonament £45 , w abonamencie 1200 minut, internet bez limitu. Przecietna miesieczna penssja £ 1500-2000

#208 gluepl

gluepl
  • 138 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 08:30

Pamiętajcie jeszcze, że wszystkie ceny musi zaakceptować Apple

#209 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 08:33

Najwyzsze ceny na swiecie i najdluzsze, najdrozsze kontrakty.
Oto polska rzeczywistosc.
Dla porownania:
Mieszkam w UK - iPhone 8GB za darmo, kontrakt 18 mc,
abonament £45 , w abonamencie 1200 minut, internet bez limitu.
Przecietna miesieczna penssja £ 1500-2000

Absolutnie nie wyrażaj się niepochlebnie o ofercie Ery, bo zaraz Cię tu zakrzyczą kuzyni Billa Gatesa, żeś pewnie dziad i Cię nie stać kupic w Polsce.
No i żebyś się wziął do roboty. ;)
A tak na zupełnie poważnie:
Masz szczęście że kupiłes w UK.
Popatrz, a w naszym kraju dają 150 minut, 500MB (na sprawdzanie poczty jak w sam raz) za 25 funtów, a skołowane/zaślepione ludziska skaczą pod niebiosa z radości i twierdzą że to dobra oferta. Dziwny kraj. A kontrakt jest co najmniej na 24 miesiące. Mnie osobiście się ta pseudooferta Ery NIE PODOBA, bo ma się nijak do ofert prezentowanych w cywilizowanych krajach. Chodzi mi tylko o to że jawnie robią ludzi w jajo, oferując drogi abo, nie dając w zamian prawie nic. w UK masz 1200 minut, czyli 8 razy więcej, internet bez limitu, czyli 1000 razy więcej, o 1/4 krótszy kontrakt i iPhona ZA DARMO!!!! Może jestem głupi, ale na Polską ofertę szlag mnie trafił. Ślepy jednak nie jestem.

#210 Arkady

Arkady
  • 31 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 08:41

Maly offtop, no ale... Sgt Pepper, jak sie sprawuje HTC Diamond?

#211 szakulek

szakulek
  • 55 postów
  • SkądGliwice

Napisano 08 sierpnia 2008 - 08:44

Zobaczcie sobie cenę iphona (ów) 3G 16GB na allegro - 1750 zl za.. parę. I wlaśnie nie wiem czy się ktoś pomylił ale to dziwne żeby dwa sprzedawać w takiej cenie.. xD NOWY iPhone 3G 16GB czarny (414993846) - Aukcje internetowe Allegro

#212 effe11

effe11
  • 167 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 08:44

SGT pepper coś ty z tą pocztą tak ciągle. 500mb starcza ci tylko na sprawdzenie poczty? To sporo tego spamu ci przysyłają. Mi spokojnie starcza na sprawdzenie poczty, oglądania youtube, oraz wchodzenie na strony. W miesiąc wykorzystuje około 300mb.

#213 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 08 sierpnia 2008 - 08:48

Sgt Pepper, Polska to nie UK, nie Japonia i nie USA jeżeli oceniasz ofertę to ocen ja w porównaniu do polskich cen i realiów. I właśnie w tych polskich realiach oferta nie jest zła.

#214 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 08:50

Maly offtop, no ale... Sgt Pepper, jak sie sprawuje HTC Diamond?

Mam go dość krótko, bo zaledwie tydzień- na razie nie mam zastrzeżeń i jestem zadowolony na maxa. Mam też iP 2G i gdyby nie Diamond pewnie bym się przymierzał do 3G, a tak to nie wiem... chyba nie warto... IMHO

---- Dodano 08-08-2008 o godzinie 09:53 ----

SGT pepper coś ty z tą pocztą tak ciągle. 500mb starcza ci tylko na sprawdzenie poczty? To sporo tego spamu ci przysyłają. Mi spokojnie starcza na sprawdzenie poczty, oglądania youtube, oraz wchodzenie na strony. W miesiąc wykorzystuje około 300mb.

300MB ??? To naprawdę malutko. A ja bym wolał dostęp nielimitowany i tyle. Po co mam mysleć/pilnować/dopłacać za przekroczenie transferu? Wtedy abonament już nie będzie wynosił 95PLN, a grubo ponad stówkę. Era umie liczyć. W to nie wątpię.

#215 Arkady

Arkady
  • 31 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 08:56

Mam go dość krótko, bo zaledwie tydzień- na razie nie mam zastrzeżeń i jestem zadowolony na maxa. Mam też iP 2G i gdyby nie Diamond pewnie bym się przymierzał do 3G, a tak to nie wiem... chyba nie warto... IMHO

A Windows Mobile w połączeniu z TouchFLO nie muli? BO WM ma tendencje do pozerania ramu w nadmiernych ilościach.

#216 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 08:57

Sgt Pepper, Polska to nie UK, nie Japonia i nie USA jeżeli oceniasz ofertę to ocen ja w porównaniu do polskich cen i realiów. I właśnie w tych polskich realiach oferta nie jest zła.

Nie no Polska ekonomicznie stoi o 8x wyżej niż UK, więc można nam dać 8 razy mniej mintut i obciąć limit do 500MB, a Polacy jako zasobny naród nawet się nie skrzywią, wyciągną z portfela 100PLN (25 Funtów) i w radosnych podskokach zaniosą je do Ery.

P.S.
To własnie polska oferta powinna wydawać się atrakcyjna dla obcokrajowców, a nie odwrotnie !!!

---- Dodano 08-08-2008 o godzinie 09:58 ----

A Windows Mobile w połączeniu z TouchFLO nie muli? BO WM ma tendencje do pozerania ramu w nadmiernych ilościach.

Jest ok. Nie narzekam. Serio.

#217 effe11

effe11
  • 167 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 08:59

[QUOTE=Sgt Pepper;675646]

300MB ??? To naprawdę malutko. A ja bym wolał dostęp nielimitowany i tyle. Po co mam mysleć/pilnować/dopłacać za przekroczenie transferu? Wtedy abonament już nie będzie wynosił 95PLN, a grubo ponad stówkę. Era umie liczyć. W to nie wątpię.[/QUOTE

No ja też bym wolał nielimitowany internet, co do dopłacania to z tego co wiem, to jak przekroczysz limit to transfer Ci tylko spada, nie dopłacasz.

#218 Jax

Jax
  • 462 postów
  • SkądDolina Muminków

Napisano 08 sierpnia 2008 - 09:00

Nooo, to w sumie dla pięciu osób abo i cena jest akceptowalna...

#219 effe11

effe11
  • 167 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 09:00

Dla mnie ceny są bardzo przyzwoite, spodziewałem się duuużo większych:)

#220 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 09:01

Właśnie ją oceniam w porównaniu do polskich realiów. Jestem też świadomy jakie są realia w innych krajach i "polska oferta" naprawdę nie wygląda na atrakcyjną. Kieruję się tutaj NIE ZASOBNOŚCIĄ mojego portfela (żeby mi tu ktoś nie wyjeżdżał od dziadów, nie inputował że mnie nie stać, żebym wziął się do roboty itp, bo stać), a zdrowym rozsądkiem. LUDZIE!!! choćby UK jest umowa na 18 m-cy, telefon za darmo (!!!), 1200 minut, czyli 8x więcej, internet bez limitu, a WY piszecie że oferta na Polskę jest OK i zasłaniacie się polskimi realiami ? To napiszcie mi jakie one są, bo po waszych postach dochodzę do wniosku, że mieszkam w Brunei.

---- Dodano 08-08-2008 o godzinie 10:13 ----

Nooo, to w sumie dla pięciu osób abo i cena jest akceptowalna...

Znajdzie się więcej. Ja się nie skuszę, bo byłbym nie w porządku wobec zdrowemu rozsądkowi i własnemu sumieniu ;)

#221 effe11

effe11
  • 167 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 09:15

to znajdź mi lepszy telefon z lepszą ofertą oczywiście w erze lub innej polskiej sieci.

#222 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 09:15

Jak już mówiłem wcześniej... na taką ofertę lojalnościową jaką zaprezentowała sieć ERA, to ja kładę mój szanowny, zaje**sty człon.

Mi zależy na iPhone 16GB, chyba ich wygięło, że podpisze z nimi umowę na 3lata, albo zapłacę 1000zł i jeszcze będę bulił im darowizne co miesiąc.

Jakiś srogi spec wymyślił te ceny.

Na szczęście w centrum handlowym Orange jest koło Ery...więc jeśli Orange też pojedzie ztakimi cenami, to za jednym zamachem położę człon na oba salony i będzie spokój.

---- Dodano 08-08-2008 o godzinie 10:17 ----

to znajdź mi lepszy telefon z lepszą ofertą oczywiście w erze lub innej polskiej sieci.

Dlatego kupujesz sam telefon i używasz prepaid'a..proste.

#223 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 09:20

Ale czego mamy sie spodziewac skoro zawsze w Anglii byly lepsze warunki umow telcom. Tu nie chodzi o to ile zarabiamy tylko jak wyglada rynek telecom. Nie jest tak rozwiniety jak w UK czy Stanach. Co maja powiedziec Kanadyjczycy, którzy mieszkają zaraz obok USA a w wiekszosci sieci za odebrane połączenia sie placi a niedlulgo nawet za odebrane sms bedzie sie placic. Po prostu przyjety jest jakis standard i Polska nie znajduje sie na wielce uprzywilejowanej pozycji. Porownując ceny czegokolwiek z elektroniki do Stanow mozna sobie zdac sprawe ze to nie dochody swiadcza o tym co iles bedziei w Polsce kosztowało. Kwestia konkurencji na rynku, jakies strategii sprzedażowej. Dlaczego u nas samochody tyle kosztuja a mimo to z roku na rok ich przybywalo, ne wiem jak teraz chyba spowolnilo. Polacy cale zycie beda splacac kredyt za samochod zamiast kupic mieszkanie bo samochod kazdy zobaczy przeciez i nie wazne ze na utrzymanie nas nie stac ale fura musi byc. Podczas gdy w jakiejs Skandynawii to porzadny samochod to swiadczy juz o prawdziwej zamożności. Taki kraj, taki abonament. Skoro Jobs powiedzial 199-299 to Era nie sklamala zrobila pare opcji gdzie telefon jest ponizej 400zl i ponizej 600zl :)

#224 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 09:24

Wątek nie jest o wyższości jednych telefonów nad drugimi, a o ofercie (nędznej IMHO) iPhone'a w Erze.
Takie realia, Polacy mają kasy więcej niż inni Europejczycy, są żądni iP za wszelką cenę i zgodzą się na wszelakie warunki tylko po to żeby go mieć. Ja na taką ofertę wypinam tyłek, zostawiam sobie 2G i nowiutkiego HTC DiamondTouch. Nie dam z siebie robić idioty z powodu p.t. " bo takie są realia".

#225 tuniu

tuniu
  • 139 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 08 sierpnia 2008 - 09:28

Skoro Jobs powiedzial 199-299 to Era nie sklamala zrobila pare opcji gdzie telefon jest ponizej 400zl i ponizej 600zl :)

To miala byc maksymalna cena!!! $200 za 8GB $300 za 16GB

Jezeli 719 zl = $200 to zlotowka strasznie spadla:grin:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych