Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ceny iPhone 3G w Era GSM

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1716 odpowiedzi w tym temacie

#176 rEaLaPpLeFaN

rEaLaPpLeFaN
  • 708 postów

Napisano 07 sierpnia 2008 - 23:14

Szczerze mowiac to wolalbym nizszy abonament - na poziomie ok 60 a wyzsza kwote za telefon i byloby ok

Cena za telefon jest wystarczająco wysoka. A abonament powinien być na poziomie mysle 65 zeta najniższy.

#177 forafro

forafro
  • 10 postów

Napisano 07 sierpnia 2008 - 23:16

ja wciąż czekam na nowego jailbrake który zniesie szwajcarskiego simlocka - bo tam IP kosztuje coś ok 1100zł w prepaidzie!. Wciąż modle się po cichu że te plotki co do abonamentu u nas za 100zł to zmyła żeby się ludzie nie pozabijali w kolejce pierwszego dnia :)

#178 empathon

empathon
  • 32 postów

Napisano 07 sierpnia 2008 - 23:19

Ceny słuchawki jak i domniemanego abonamentu są dla mnie akceptowalne choć promocją bym tego nie nazwał. Osobiście liczę sobie komfort posiadania aparatu z możliwością bezproblemowego upgradu softu bez czekania na hacki, wkładania adapterów sim itp. Oferta na 36 miesięcy to kompletny bezsens, chyba, że istnieje możliwość wymiany telefonu np. po 2 latach.

#179 adrian-name

adrian-name
  • 172 postów

Napisano 07 sierpnia 2008 - 23:22

dla mnie cena telefonu gra małą rolę, wole abonament za ok 60 - 65 zł

#180 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 07 sierpnia 2008 - 23:24

Aaaa...ide spać :P Słowem: na taką ofertę iPhone'a, to ja kładę swóje zaje**sty człon :) Wole dać 1500-1700zł za słuchawe i mieć swojego skromnego simplusika ;)

#181 forafro

forafro
  • 10 postów

Napisano 07 sierpnia 2008 - 23:26

Aaaa...ide spać :P

Słowem: na taką ofertę iPhone'a, to ja kładę swóje zaje**sty człon :)

Wole dać 1500-1700zł za słuchawe i mieć swojego skromnego simplusika ;)

tak pewnie tylko jak się zacznie wieszać od różnych "breaków" to zrozumiesz dlaczego windows ma taką opinie jak ma.

#182 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 07 sierpnia 2008 - 23:41

Ta cała oferta to jeden wielki fake! Przecież iPhone na 2 i na 3 lata nie może kosztować tyle samo... Kto by wtedy brał na 3 jak może wziąć na 2 i zapłacić za iPhone'a tyle samo, a co najważniejsze nie wiązać się rekordowo długą umową... (mówię o abo. 195/345PLN) P.S. A o co Jobsowi chodziło z tym: "cena maksymalna 199$... wszędzie, nie więcej"???

#183 augush

augush
  • 8 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 00:23

Jasne, cennik to fake. Na dodatek potwierdzony przez RMF FM:
[url=http://www.rmf.fm/fakty/?id=141226]RMF FM :: Radio Muzyka Fakty[/url]

#184 wloshaty

wloshaty
  • 52 postów
  • SkądSkądinąd

Napisano 08 sierpnia 2008 - 00:32

coz... wlasciwie to era obiecala ze poinformuje przez newslettera o ofercie dla iphona a mi na maila jakos nic nie przyszlo jeszcze... mam cicha nadzieje ze to jednak fake, bo jak wiekszosc mam nadzieje na abo ~60 zl (cena wlasciwie nie gra az takiej roli, no chyba ze przekroczy 1,8k to juz wtedy chyba jednak wole allegro) bo ten zaprezentowany za 95 az tak porywajacy nie jest... pozostale dwie opcje tego abonamentu calkiem pozostawie bez komentarza...

#185 denis

denis
  • 589 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 08 sierpnia 2008 - 00:34

ale nie potwierdzony przez ere.

na onecie w dziale technowinki tez jest link "nieoficialne ceny iphone" ale jak sie kliknie to otwiera inny serwis

FKN.PL: iPhone 3G – nieoficjalne ceny

#186 MonsterSale

MonsterSale
  • 217 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 01:25

Tak dla ciekawskich: na stronie Orange juz mozna sie zarejestrowac, ale na tej samej zasadzie co wczesniej w Erze: mail, zeby otrzymac pozniej info.

#187 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 02:28

jak to gwarancja na 1 rok? wydaje mi się, że prawo coś kiedyś wspominalo o 24 miesiącach?

#188 casannnova

casannnova
  • 3 postów
  • SkądSan Franscisco

Napisano 08 sierpnia 2008 - 04:20

Ta cała oferta to jeden wielki fake! Przecież iPhone na 2 i na 3 lata nie może kosztować tyle samo... Kto by wtedy brał na 3 jak może wziąć na 2 i zapłacić za iPhone'a tyle samo, a co najważniejsze nie wiązać się rekordowo długą umową... (mówię o abo. 195/345PLN)

P.S. A o co Jobsowi chodziło z tym: "cena maksymalna 199$... wszędzie, nie więcej"???

To z tym 199$ i nic wiecej to jakas bzdura...Ja osobiscie jestem posiadaczem nowego iPhone 3G w AT&T i kupujac wersje 16 GB(white) zaplacilem 299$ ale do tego mam abonament w AT&T ktory wynosi 45 $/msc i do tego musze jeszcze placic 30$/msc (co razem daje 75$) za ogolnie ze to iPhone 3G(nie wiem czy jest to haracz dla Apple czy tez koszt uzytkowywawania za internet --- w co watpie poniewaz gdybym wzial telefon BlackBerry nie place nic za internet...) . Pomimo kosztow, wszystkim uzytkownikom Apple , telefon ten serdecznie polecam.

#189 wittka

wittka
  • 38 postów
  • SkądPiastow / Warszawa

Napisano 08 sierpnia 2008 - 05:20

jak to gwarancja na 1 rok? wydaje mi się, że prawo coś kiedyś wspominalo o 24 miesiącach?

Dobrze napisane. Wydaje Ci sie.
Poszukaj w watku, bylo juz napisane na ten temat.
Ogolna zasada: Gwarancja nie jest obowiazkowa, i moze jej wogole nie byc, prawo dopuszcza taka sytuacje.
Dla konsumenta (osoba fizyczna) jest jeszcze niezgodnosc z umowa (stara rekojmia) i dziala przez dwa lata
Dla firm - jest rekojmia, ktora mozna wylaczyc odpowiednim zapisem w umowie kupna/sprzedazy.

#190 chrzanekk

chrzanekk
  • 167 postów
  • SkądPuławy

Napisano 08 sierpnia 2008 - 05:54

I co z tego ze RMF FM potwierdzilo te taryfy? Czytaliście kto podał ten cennik dla RMFu? Jakis "redaktor" serwisu telepolis, a skąd go ma tego niewie nikt. Telepolis nie powołuje się na żadne źródła co od razu stawia newsa w kategorii niepotwierdzonej plotki.

Najbardziej bawią mnie komentarze dzieciaków pod tym artykułem na telepolis. Wiekszosc nawet niema matury a krytykuja, porownuja i analizuja jakby bylo ich stac na abonamen i oplaty. :) Ubaw po pachy :) Polecam poczytać.TELEPOLIS.PL - Ujawniamy ceny iPhone'a w Erze

#191 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 06:44

A ja bym proponował zmienić tytuł wątku na: "Co jestem gotów zrobić żeby mieć iPhone'a?"... Podejrzewam że gdyby nawet Era dawała 100 minut za 100PLN i iPhone'a za 800PLN to paru idiotów by się i tak znalazło i krzyczało że to świetna/akceptowalna/niezła oferta. Niektórzy jak widać są tak podpaleni na ten telefon, że zgubili gdzieś po drodze zdrowy rozsądek.

#192 gluepl

gluepl
  • 138 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 06:52

Zobaczymy jaki będzie oficjalny cennik Ery, czy będzie się różnił od nieoficjalnego i porównamy sobie z ofertą Orange jeśli tam mają głowy na karku to przygotują ciekawszą ofertę, a Erze czas będzie powiedzieć papa ;)

#193 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 08 sierpnia 2008 - 06:59

A ja bym proponował zmienić tytuł wątku na: "Co jestem gotów zrobić żeby mieć iPhone'a?"...
Podejrzewam że gdyby nawet Era dawała 100 minut za 100PLN i iPhone'a za 800PLN to paru idiotów by się i tak znalazło i krzyczało że to świetna/akceptowalna/niezła oferta. Niektórzy jak widać są tak podpaleni na ten telefon, że zgubili gdzieś po drodze zdrowy rozsądek.

Czlowieku, policz sobie ile kosztuje 500MB dostępu do sieci 3G, dodaj cenę za dostęp do hotspotow i minuty a potem bajki opowiadaj, iPhone to maszynka do Internetu. Jeżeli to jest prawdziwa oferta no na Polskie warunki, gdzie generalnie wszystko jest drogie te zaproponowane ceny są bardzo dobre!

#194 chrzanekk

chrzanekk
  • 167 postów
  • SkądPuławy

Napisano 08 sierpnia 2008 - 07:02

nie jest to może źródło na 100% wiarygodne no ale:iPhone nawet za złotówkę, jest już 10 tys. chętnych - Finanse - Wirtualna Polska bedzie interesująco... chętnych juz jest 10000? no no ciekawie :) zrobili rezerwacje. zobaczyli ile jest chetnych, ustalili ceny taryf i czekaja na potwierdzenie od apple :) niezle niezle... jak sie potwierdzi to mysle ze z 10.000 osob zrobi sie max 5.000 :)

#195 btd

btd
  • 83 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 07:03

to paru idiotów by się i tak znalazło

Zawsze kogoś, kogo stać na więcej niż ciebie, nazywasz idiotą? Np. 'o jaki idiota, jeździ bmw m5 która pali 20l/100km' ?

Nie stać cię - trudno, zarabiaj więcej. Czy powstało jakieś prawo mówiące że każdego lusera na myapple musi być stać na posiadanie iphona u polskiego operatora? Jak chcecie żeby każdy miał tak samo jeździe na kubę - tam jest równość - każdy nic nie ma. Myślenie postkomunistyczne pełną gębą - ja chcę, ja mam mieć, zróbcie tak żebym miał.

#196 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 07:23

Czlowieku, policz sobie ile kosztuje 500MB dostępu do sieci 3G, dodaj cenę za dostęp do hotspotow i minuty a potem bajki opowiadaj, iPhone to maszynka do Internetu. Jeżeli to jest prawdziwa oferta no na Polskie warunki, gdzie generalnie wszystko jest drogie te zaproponowane ceny są bardzo dobre!

To sobie kup.
500MB to dobre do sprawdzania poczty jest.

---- Dodano 08-08-2008 o godzinie 08:27 ----

Zawsze kogoś, kogo stać*na więcej niż ciebie, nazywasz idiotą? Np. 'o jaki idiota, jeździ bmw m5 która pali 20l/100km' ?

Nie stać cię - trudno, zarabiaj więcej. Czy powstało jakieś prawo mówiące że każdego lusera na myapple musi być stać na posiadanie iphona u polskiego operatora? Jak chcecie żeby każdy miał tak samo jeździe na kubę - tam jest równość - każdy nic nie ma. Myślenie postkomunistyczne pełną gębą - ja chcę, ja mam mieć, zróbcie tak żebym miał.

Ja naprawdę źle nie zarabiam. Ośmielałbym się nawet stwierdzić że bardzo dobrze. Nie w tym rzecz. Niestety, nie zrozumiałeś :(

P.S. Mam Alfę Brera w benzynie. Pali 15 litrów jak się nim nie jeździ grzecznie. Nie płaczę z tego powodu panie Gates... ;)

#197 emma12

emma12
  • 4 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 07:33

Pomóżcie! Nie umiem tu dodać tematu, ani wpisu! Jak to zrobić? ;) Pozdroo :*

#198 ragan

ragan
  • 38 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 07:47

Większość z Was piszę że cena telefonu w miare akceptowalna, ale abonament zbyt wysoki. A gdyby najniższy abonament był za 59 zł ale nie zawierał żadnej paczki danych, to co sądzilibyście o takiej ofercie?

#199 nuk7

nuk7
  • 19 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 07:51

Większość z Was piszę że cena telefonu w miare akceptowalna, ale abonament zbyt wysoki.
A gdyby najniższy abonament był za 59 zł ale nie zawierał żadnej paczki danych, to co sądzilibyście o takiej ofercie?

Ragan, odnoszę wrażenie, że jesteś pracownikiem Ery i pracodawca kazał zbadać "teren" pod sprzedaż :D Korzystam dużo z wi-fi, także nawet pasowałoby mi to rozwiązanie.

#200 ragan

ragan
  • 38 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 07:54

Nie ma obaw ceny już dawno ustalone i nie ma co badać. Plakaty wydrukowane i ulotki też. Pracownikiem na 100% nie jestem. Tylko wydaje mi się że nie zdajecie sobie sprawy z cen dostępu do internetu u operatorów. Dla przykłady w Erze 500mb kosztuje 50zł

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych