Ceny iPhone 3G w Era GSM
Napisano 09 sierpnia 2008 - 19:37
Napisano 09 sierpnia 2008 - 19:39
Byłem dzisiaj w salonie Ery i ta oferta dla abonentów jest wg. czlowieka z salonu tylko dla osób którym pozostalo mniej niz 4 miesiące do konca umowy... Wiec albo on jest zle poinformowany albo w moim przypadku moge zapomniec o iPhonie z Ery do przyszlych wakacji...
Troche to dziwne bo wydawało sie mi ze wystarczy podpisac aneks do obecnej umowy, wybrać taryfe, zapłacic za iPhona i koniec kombinacji....
Zgadza się, ale nie do końca. Jest jeszcze gorzej. Można podpisać aneks NIE WCZEŚNIEJ niż na twoim koncie pojawi się oferta. Parafrazując- 3 miesiące przez terminem rozwiązania umowy. Tego nie przeskoczysz. Niestety, ale to fakt.(Żeby nie było- dzwoniłem przed chwilą do BOA żeby się upewnić). Aha, przy okazji zapytałem o pre-paid/aparat bez abonamentu. Pan nic nie wiedział na ten temat.
Napisano 09 sierpnia 2008 - 19:41
Ja musze przyznać, że białe mi się wyjątkowo nie podobają. Biorę czarny 8GB.
białe są takie oryginalne, mało kto taki kolor ma, dlatego są tak pożądane.
Mi również się nie podobają. Wolę czarną wersje.
Napisano 09 sierpnia 2008 - 19:41
Napisano 09 sierpnia 2008 - 19:42
Napisano 09 sierpnia 2008 - 19:43
Wydaje mi się że tak samo (pod warunkiem że podpiszesz aneks na nast. okres abonamentowy).A powie Mi ktoś ile dokładnie przed końcem umowy można wymienić telefon?
A nie łatwiej zadzwonić pod 602900? Tam Ci dokładnie powiedzą wszystko.
Napisano 09 sierpnia 2008 - 19:53
Napisano 09 sierpnia 2008 - 19:56
Niezbyt to ladne
jak bedziesz przed studiami medycznymi to bedzie ci sie podobala anatomia wszystkiego xd
Napisano 09 sierpnia 2008 - 20:17
Chyba techmarket.pl... 24 to masz telkom...
No tak, w techmarket mówili, że białe będą, a nie ma... Właściwie to nie wiadomo czy oni wogóle cokolwiek będą mieli...
Natomiast Era nic nie wspomina o białych, dlatego ich zapewne nie będzie... Dlatego też troszkę twojej wypowiedzi nie rozumiem...
a bo napisales ze ktos ci z salonu powiedzial, ja bym takiej wypowiedzi nie bral na powaznie..jakiegos sprzedawcy z Zabrza

Napisano 09 sierpnia 2008 - 20:18
Dramat. Wchodzę dziś do salonu Orange znajdującym się w centrum dużego miasta, w centrum handlowym, które dziennie odwiedzają setki tysięcy osób, a więc salon jest ważny dla operatora. Chciałem się dowiedzieć, czy znane są już ceny urządzenia, ale pani nie była w temacie i wyrecytowała mi tylko wykutą na pamięć formułkę "oferta będzie dostępna 22 sierpnia". Wyszedłem z ulotką, która nawiasem mówiąc cieszy oko.
Obok salon Ery - żenada. Konsultantka nie była w stanie udzielić mi podstawowych informacji. Na pytanie o pakiet danych w abo dla stałych klientów odpowiedziała bez skrępowania "nie wiem" i próbowała to znaleźć na ulotkach, które przecież przedstawiają tylko ofertę dla nowych klientów!! Musiałem się z nią kłócić, że oferta jest ważna DO 22 sierpnia, a nie OD. W końcu powiedziałem jej, żeby sobie poszukała w regulaminie promocji i wyszedłem zdenerwowany. Oczywiście siedziała tam sama i na pomoc kogoś kompetentnego nie było co liczyć. Przecież to żenada, jakieś minimalne zainteresowanie pracą trzeba wykazywać, klienci wiedzą więcej od tych konsultantów!
Tak więc nic się dziś nie dowiedziałem.
Człowieku, takie są konsekwencje braku bezrobocia! Przyjmuje się kogokolwiek, a i ten ktoś pozostaje tylko kilka miesięcy zanim sam nie zrezygnuje albo go nie wyrzucą.
Nie ma iPhone'ów białych! Takie info dostałem w kilku salonach Ery.
Napisano 09 sierpnia 2008 - 20:31
Dramat. Wchodzę dziś do salonu Orange znajdującym się w centrum dużego miasta, w centrum handlowym, które dziennie odwiedzają setki tysięcy osób, a więc salon jest ważny dla operatora. Chciałem się dowiedzieć, czy znane są już ceny urządzenia, ale pani nie była w temacie i wyrecytowała mi tylko wykutą na pamięć formułkę "oferta będzie dostępna 22 sierpnia". Wyszedłem z ulotką, która nawiasem mówiąc cieszy oko.
Obok salon Ery - żenada. Konsultantka nie była w stanie udzielić mi podstawowych informacji. Na pytanie o pakiet danych w abo dla stałych klientów odpowiedziała bez skrępowania "nie wiem" i próbowała to znaleźć na ulotkach, które przecież przedstawiają tylko ofertę dla nowych klientów!! Musiałem się z nią kłócić, że oferta jest ważna DO 22 sierpnia, a nie OD. W końcu powiedziałem jej, żeby sobie poszukała w regulaminie promocji i wyszedłem zdenerwowany. Oczywiście siedziała tam sama i na pomoc kogoś kompetentnego nie było co liczyć. Przecież to żenada, jakieś minimalne zainteresowanie pracą trzeba wykazywać, klienci wiedzą więcej od tych konsultantów!
Tak więc nic się dziś nie dowiedziałem.
Zgadzam się z tym w 100% Teraz biorą kogokolwiek...

Napisano 09 sierpnia 2008 - 20:36

Napisano 09 sierpnia 2008 - 20:40

Napisano 09 sierpnia 2008 - 20:41
Napisano 09 sierpnia 2008 - 20:45
Napisano 09 sierpnia 2008 - 20:46
Napisano 09 sierpnia 2008 - 21:03
wiecie co mnie zastanawia, od skonczylem swoj abonament miesiac albo dwa temu po 2 letnim kontrakcie i czasem dzwonili czy chce przedluzyc mowie ze nie chce iphone i czekam na niego. I mowią ze jak beda znali oferte i sie pojawi cokolwiek to zadzwonią tak kilka razy. Nawet jak juz oferta byla znana to tez tak mowili. I oni wprowadzaja oferte dla stalych abonentów wlasnie pod gayphone'a i nic sie nie odzywaja, nie rozumiem tego w ogole
To może Ty zadzwoń do nich. 602900 nic nie kosztuje.
Napisano 09 sierpnia 2008 - 21:05
Napisano 09 sierpnia 2008 - 21:23
Napisano 09 sierpnia 2008 - 21:24
Effe11 ma świętą rację, zaś to z kolei użytkownik o nicku alfagta strasznie generalizuje - no chyba, że wszędzie gdzie był miała miejsce opisana przez niego sytuacja.
A wracając do iP 3G - ciekawe, czy brak białych ma coś wspólnego z tym, że pękają.
Jeśli Cię uraziłem to wielkie sorry. Nie, nie wszędzie, ale ostatnio odnoszę wrażenie jakby coraz więcej było niekompetentnych sprzedawców... Gdzie nie pójdę, to za przeproszeniem debile. Nic nie wiedzą; tylko proszę sprawdzić w necie, zadzwonić, itp...
---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 22:27 ----
Wracając do tematu p.t."Skąd Era bierze iPhone'y ?" jeśli to prawda że od Orange, to sądzę że O cynicznie się przygląda na ofertę Ery i zaproponuje na tyle lepszą, że będą wiodącym sprzedawcą tego aparatu. Przecież proponując warunki zbliżone do warunków Ery- podcięli by gałąź na której siedzą. Tak mi się przynajmniej wydaje na zdrowy rozum. Jest w tym tylko jedno małe "ale"- JEŻELI to prawda że Era zaopatruje się w telefony u Orange. Co sądzicie ?
Mi się jednak wydaje, że jedynym wyłącznym dystrybutorem iPhone'ów na cały świat jest nie kto inny jak Apple Inc.

---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 22:28 ----
Wątpię czy brak białych jest spowodowany problemami z nimi.
Ja też w to wątpię... Raczej ich ilością...
Napisano 09 sierpnia 2008 - 21:33
Napisano 09 sierpnia 2008 - 21:35
alfagta
Uśmiałem sięPasjonaci? buahahahhahahahaha
za 1200zł pasjonaci? Chyba nie zrównoważeni psychicznie:) Za takie pieniądze też bym miał gdzieś i nie interesowałbym się nadchodzącą promocją. To jest polska i dopóki będą płacić takie śmieszne pieniądze nie mamy co liczyć na kompetentną obsługę gdziekolwiek.
Napewno by się jacyś pasjonaci, chociażby internetowi:) znaleźli... Myślę, że jest też masa studentów, którzy chętnie by pracowali w iSpocie. Mówię o studentach ze średnią wiedzą nt. Apple'a...
Już jak siedzą te 8 godzin w tym iSpocie to mogliby chociażby przeczytać ulotki, wejść na apple.pl, albo pobawić się sprzętem, który stoi 1,5 od nich... A oni tylko na zapleczu chrupki wpier*****
Napisano 09 sierpnia 2008 - 21:37
Uważam że to jedna, wielka bzdura. Nie widzę powodu, dla którego miałoby mieć miejsce coś takiego. To zwyczajnie nie ma sensu. Po co mieliby brać od Orange, skoro w Niemczech ma go T-Mobile, a Era to w 98% T-Mobile. Wg. mnie Orange sobie, a Era sobie i nie widzę innej opcji. Off-The-Topic: Czasem wchodzę na to forum i dziwię się że pośród takiej wspaniałej społeczności, jak MyApple, krąży tyle paskudnych plotek.
Ktoś to po prostu pisał w wątku, powołując się bodajże nawet na rozmowy z konsultantami Orange.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych