Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Ceny iPhone 3G w Era GSM

• Please log in to reply
1716 replies to this topic

#626 biolly

biolly
  • 71 posts

Posted 09 August 2008 - 18:35

No to lepsza oferta ta doba za 5 złotych niż 5MB za 5zł

#627 ar3k

ar3k
  • 493 posts
  • Skądfrom apple

Posted 09 August 2008 - 18:35

Cytat:
Autorem cytatu jest derosky
skad wiesz ze tylko czarne, bo ja nie moge tego nigdzie wyczytac ze tylko czarne, mozesz podac jakis link?

To powiedział mi konsultant, na początku są tylko czarne.

Są Czarne i Białe

cena za ściągniecie SIM-locka 610 zl ;-)

kara za zerwanie umowy od 1300 do 2200 w zaleznosci od abonamentu.

ifno z salonu Zabrze

#628 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 posts

Posted 09 August 2008 - 18:44

A co to ma do rzeczy, że jest rzetelnym klientem? Przecież od początku tego wątku cały czas marudzi... Myśli, że przez to, że płaci 600zł to Era zmieni taryfy? Przecież to jest śmieszne...:)

Nie, ale myślę że jako rzetelny abonent płacący czasem (!) wysokie rachunki i zawsze w terminie podejście do mnie ze strony operatora będzie równie rzetelne. A (jakbyś nie wiedział, a zdaje się że dalej nie wiesz) rozmowa była o tym, że Era jest obecnie trzecim operatorem, czyli idzie w dół. Podałem przykład dlaczego ludzie mogą na Erę być lekko zdenerwowani, skoro oferuje nowym klientom lepsze warunki niż starym i sprawdzonym...
No ale skoro to nic nie wnosi do wątku, to przepraszam za "faux pas".

#629 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 09 August 2008 - 18:45

No to lepsza oferta ta doba za 5 złotych niż 5MB za 5zł

Te 5MB za 5zł to istna promocja w porównaniu do PLAY'a - 5zł za 1MB!!!:)

#630 biolly

biolly
  • 71 posts

Posted 09 August 2008 - 18:46

Sgt Pepper: Ale masz zawsze wybór pomiędzy operatorami i Ty wybierasz sobie oferte jaką chcesz. No to widzisz to w Orange za 5 zł masz dobe :) Jeśli nie używasz non stop poza domem to może się przydać np na wakacjach :)

#631 reader

reader
  • 1119 posts
  • Skąddokąd?

Posted 09 August 2008 - 18:46

Wszyscy operatorzy to krwiopijcy

Chyba operator to nie PCK by za darmo do zupy dodawać po 100MB paczki na dane? ;-) Trochę, się
niektórzy zapędzili w tych dywagacjach dot. cen, abonamentów i iPhone 3G, byleby się to nie skonczyło chęcią zmian w konstytucji:

Art. 70.

Pkt. 4
Władze publiczne zapewniają obywatelom powszechny i równy dostęp do wykształcenia oraz 1GB danych u dowolnie wybranego operatora sieci komórkowej wraz z urządzeniem iPhone 3G. W tym celu tworzą i wspierają systemy indywidualnej pomocy finansowej i organizacyjnej dla uczniów i studentów. Warunki udzielania pomocy określa ustawa.

:-D

#632 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 09 August 2008 - 18:52

Nie, ale myślę że jako rzetelny abonent płacący czasem (!) wysokie rachunki i zawsze w terminie podejście do mnie ze strony operatora będzie równie rzetelne. A (jakbyś nie wiedział, a zdaje się że dalej nie wiesz) rozmowa była o tym, że Era jest obecnie trzecim operatorem, czyli idzie w dół. Podałem przykład dlaczego ludzie mogą na Erę być lekko zdenerwowani, skoro oferuje nowym klientom lepsze warunki niż starym i sprawdzonym...
No ale skoro to nic nie wnosi do wątku, to przepraszam za "faux pas".

Doskonale wiem o czym mowa, bo śledzę ten wątek od pierwszego postu pierwszej strony. Rozumię twój problem... Brak lepszego traktowania ze strony operatora, gdy płaci się wysokie rachunki i jest się ich klientem od bardzo dawna, ale to jest Polska i tutaj krótko mówiąc nie ma wyrozumiałości i chodzi o to, żeby klienta "wydoić" ile się da... Tyle... Nic więcej...

---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 19:57 ----

Sgt Pepper: Ale masz zawsze wybór pomiędzy operatorami i Ty wybierasz sobie oferte jaką chcesz.

No to widzisz to w Orange za 5 zł masz dobe :) Jeśli nie używasz non stop poza domem to może się przydać np na wakacjach :)

Według mnie te 5zł za dobę to super sprawa. Nie jestem ich klientem, ale pozytywnie mnie zaskoczyło takie info:) Aczkolwiek zdaje mi się, że spora liczba ich klientów wogóle nie wie o takiej promocji...:( Powinni to bardziej rozreklamować...

P.S. Jedyne co dobre w PLAY'u w tym wypadku, to to, że taka stawka (5zł za 1MB) obowiązuje również w roamingu (np. USA i Europa):) Inni, chyba się czymś takim pochwalić nie mogą... Podobnież jest to aż 6-cio krotnie taniej niż u innych...:)

#633 effe11

effe11
  • 167 posts

Posted 09 August 2008 - 18:59

alfagta dokładnie zgadzam się w 100%. W polsce nie ma czegoś takiego, że jak jesteś bóg wie ile abonentem danej sieci i płacisz duże rachunki to ci przysługują jakieś większe przywileje. Nic podobnego. Ja jestemw orange od początku jej istnienia jeszcze w idea i płacę nie małe rachunki bo coś koło 200zł miesiecznie non stop i jakoś nie marudzę, od orange nic nie dostałem za darmo.

#634 clr

clr
  • 1326 posts

Posted 09 August 2008 - 19:00

Są Czarne i Białe

cena za ściągniecie SIM-locka 610 zl ;-)

kara za zerwanie umowy od 1300 do 2200 w zaleznosci od abonamentu.

ifno z salonu Zabrze

to samo a nawet wiecej w regulaminie na stronach ery

#635 arsen

arsen
  • 798 posts
  • SkądTychy, Poland

Chyba operator to nie PCK by za darmo do zupy dodawać po 100MB paczki na dane? ;-) Trochę, się
niektórzy zapędzili w tych dywagacjach dot. cen, abonamentów i iPhone 3G, byleby się to nie skonczyło chęcią zmian w konstytucji:

Art. 70.

Pkt. 4
Władze publiczne zapewniają obywatelom powszechny i równy dostęp do wykształcenia oraz 1GB danych u dowolnie wybranego operatora sieci komórkowej wraz z urządzeniem iPhone 3G. W tym celu tworzą i wspierają systemy indywidualnej pomocy finansowej i organizacyjnej dla uczniów i studentów. Warunki udzielania pomocy określa ustawa.

haha, dobre podsumowanie :)

#636 clr

clr
  • 1326 posts

alfagta

dokładnie zgadzam się w 100%. W polsce nie ma czegoś takiego, że jak jesteś bóg wie ile abonentem danej sieci i płacisz duże rachunki to ci przysługują jakieś większe przywileje. Nic podobnego. Ja jestemw orange od początku jej istnienia jeszcze w idea i płacę nie małe rachunki bo coś koło 200zł miesiecznie non stop i jakoś nie marudzę, od orange nic nie dostałem za darmo.

nawet biletów do kina? ipoda?

#637 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 09 August 2008 - 19:03

to samo a nawet wiecej w regulaminie na stronach ery

Co jak co, ale o białych nic w regulaminie nie znalazłem...

#638 clr

clr
  • 1326 posts

Posted 09 August 2008 - 19:04

to ze sa biale to pewnie tez mowili w techmarket24.pl i patrz jak to wyszlo ;)

#639 Jax

Jax
  • 462 posts
  • SkądDolina Muminków

Posted 09 August 2008 - 19:05

alfagta

dokładnie zgadzam się w 100%. W polsce nie ma czegoś takiego, że jak jesteś bóg wie ile abonentem danej sieci i płacisz duże rachunki to ci przysługują jakieś większe przywileje. Nic podobnego. Ja jestemw orange od początku jej istnienia jeszcze w idea i płacę nie małe rachunki bo coś koło 200zł miesiecznie non stop i jakoś nie marudzę, od orange nic nie dostałem za darmo.

To dziwne, bo ja w zeszłym roku przedłużałem po raz kolejny umowę i dostałem extra 2000 minut do wszystkich na kolejne 2lata, a płace abo 65zł.

#640 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 09 August 2008 - 19:07

Art. 70.

Pkt. 4

Nie mówię o tym, że jak ktoś jest długo abonentem danej sieci i płaci furgon kasy to powinien dostawać co roku wycieczkę na Malediwy i 6000 minut gratis, ale jakieś uznanie by mu się przydało... Np. 100 sms'ów/miesiąc wymienialne na 20 minut, albo coś w tym stylu... Albo teraz np. zniżka na iPhone'a 15%... Wszystko oczywiście zależne od "oddania" danemu operatorowi...

#641 effe11

effe11
  • 167 posts

Posted 09 August 2008 - 19:09

nawet biletów do kina? ipoda?

No przepraszam już się poprawiam. Oczywiście za zbierane punkty dostałem darmowe bilety do kina nawet mam teraz ofertę wykorzystanie 500pkt na bilety na film mroczny rycerz:)

#642 Tindr

Tindr
  • 8 posts

Posted 09 August 2008 - 19:12

Byłem dzisiaj w salonie Ery i ta oferta dla abonentów jest wg. czlowieka z salonu tylko dla osób którym pozostalo mniej niz 4 miesiące do konca umowy... Wiec albo on jest zle poinformowany albo w moim przypadku moge zapomniec o iPhonie z Ery do przyszlych wakacji... Troche to dziwne bo wydawało sie mi ze wystarczy podpisac aneks do obecnej umowy, wybrać taryfe, zapłacic za iPhona i koniec kombinacji....

#643 cristal

cristal
  • 202 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 August 2008 - 19:12

pytal sie ktos ery czy maja biale ip ? nie jestem pewien ale w erze aneks moza podpisac dopiero kilka miesiecy przed koncem umowy

#644 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 09 August 2008 - 19:13

to ze sa biale to pewnie tez mowili w techmarket24.pl i patrz jak to wyszlo ;)

Chyba techmarket.pl... 24 to masz telkom...:) No tak, w techmarket mówili, że białe będą, a nie ma... Właściwie to nie wiadomo czy oni wogóle cokolwiek będą mieli...:) Natomiast Era nic nie wspomina o białych, dlatego ich zapewne nie będzie... Dlatego też troszkę twojej wypowiedzi nie rozumiem...

---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 20:17 ----

pytal sie ktos ery czy maja biale ip ?
nie jestem pewien ale w erze aneks moza podpisac dopiero kilka miesiecy przed koncem umowy

ar3k pisał, że był w salonie Ery i że iPhone'y 16GB będą białe i czarne... To jedyne info jakie póki co mamy...

#645 effe11

effe11
  • 167 posts

Posted 09 August 2008 - 19:20

Byłem dzisiaj w salonie Ery i ta oferta dla abonentów jest wg. czlowieka z salonu tylko dla osób którym pozostalo mniej niz 4 miesiące do konca umowy... Wiec albo on jest zle poinformowany albo w moim przypadku moge zapomniec o iPhonie z Ery do przyszlych wakacji...
Troche to dziwne bo wydawało sie mi ze wystarczy podpisac aneks do obecnej umowy, wybrać taryfe, zapłacic za iPhona i koniec kombinacji....

Co za problem wziąć drugi abonament i oddać go komuś kto potrzebuje jakiegoś numeru a ty miałbyś IP i swój stary numer. Bądź używać 2 numerów jeśli cie stać.

#646 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 09 August 2008 - 19:23

Co za problem wziąć drugi abonament i oddać go komuś kto potrzebuje jakiegoś numeru a ty miałbyś IP i swój stary numer. Bądź używać 2 numerów jeśli cie stać.

No tak, ale to właśnie na nowy numer miałbyś przypisaną taryfę specjalnie pod iPhone'a (tzn. pakiet danych, hotspoty, itp...)... Co innego, jakby oddać stary numer... Straciłbyś co prawda numer telefonu, ale zachował za to wszystkie przywileje związane z taryfą Era for iPhone:)

#647 Tindr

Tindr
  • 8 posts

Posted 09 August 2008 - 19:23

W tym problem ze mam juz 2 numery a ze znajomych jakos nie mam chetnych na nowy numer... Hmmm...Przypomniało sie mi ze moja mama ma numer w Erze i całkiem niedlugo konczy sie jej umowa :D

#648 effe11

effe11
  • 167 posts

Posted 09 August 2008 - 19:25

W tym problem ze mam juz 2 numery a ze znajomych jakos nie mam chetnych na nowy numer...
Hmmm...Przypomniało sie mi ze moja mama ma numer w Erze i całkiem niedlugo konczy sie jej umowa :D

no to masz sprawę załatwioną:)

#649 cristal

cristal
  • 202 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 August 2008 - 19:34

dzwonilem do ery i mi powiedzieli ze nie maja zadnych informacji o bialym ;c

#650 Jax

Jax
  • 462 posts
  • SkądDolina Muminków

Posted 09 August 2008 - 19:35

Pisałem kilkanaście stron wcześniej że na początku będą tylko czarne.

no to masz sprawę załatwioną:)

pozostaje tylko poinformowanie dwóch list kontaktów o zmianie nr

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users