Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Ceny iPhone 3G w Era GSM

• Please log in to reply
1716 replies to this topic

#601 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 09 August 2008 - 16:41

To ma znaczyć: Rachunki płacone w terminie. To że czegoś nie rozumiesz, nie znaczy że możesz poniżac innych, robić sobie wycieczki osobiste i wysyłać do przedszkola. Sam się tam zgłoś. Może nauczą Cię interpunkcji...

A czy ty naprawdę myślisz, że kogoś to interesuje ile ty płacisz za rachunki i czy w terminie, czy może na drugi miesiąc???

#602 szylejko

szylejko
  • 115 posts

Posted 09 August 2008 - 17:01

mnie interesuje.

#603 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 09 August 2008 - 17:07

mnie interesuje.

Nie ma co... Fajnego idola sobie znalazłeś:) Pozostaje tylko pogratulować...:)

@ Sgt Pepper
BTW: Polonista się znalazł... Po dwukropku pisze pierwsze słowo z dużej litery... NO COMMENT:)

#604 szylejko

szylejko
  • 115 posts

Posted 09 August 2008 - 17:09

chlopak chcial po prostu zwrocic uwage na to ze jest rzetelnym abonentem a nie kims kto nie placi rachunków i dosc sporo kasy daje im zarobic wiec nie rozumiem w ogole Twojego oburzenia.

#605 b_jan

b_jan
  • 683 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 August 2008 - 17:12

Ja już zawarłem umowę z Erą. :) podsumowanie oferty (najciekawsze, moim skromnym zdaniem, aspekty): Co do kaucji: jeśli macie poświadczenie z banku o zarobkach lub wypukłą kartę kredytową to nie ma, tak samo jeśli jesteście rzetelnymi klientami tejże sieci. Co do kolorów: nie ma białego. Co do dostępności: brak info kiedy dokładnie będzie (gdziekolwiek) Czas zawierania kontraktu: zależny od upierdliwości klienta - względem pytań co do umowy, wyboru numeru tel. (nowy nr.), itp., itd.

#606 marleyo

marleyo
  • 99 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 09 August 2008 - 17:13

kogo i za co Ty chcesz karać ?

kogokolwiek kto po raz enty wkleja link do strony ery z oficjalnymi cenami traktując to jako wiadomość dnia podczas gdy nie chcę sie poczytać trochę wątku

#607 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 09 August 2008 - 17:17

chlopak chcial po prostu zwrocic uwage na to ze jest rzetelnym abonentem a nie kims kto nie placi rachunków i dosc sporo kasy daje im zarobic wiec nie rozumiem w ogole Twojego oburzenia.

A co to ma do rzeczy, że jest rzetelnym klientem? Przecież od początku tego wątku cały czas marudzi... Myśli, że przez to, że płaci 600zł to Era zmieni taryfy? Przecież to jest śmieszne...:)

#608 cristal

cristal
  • 202 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 August 2008 - 17:21

Ja już zawarłem umowę z Erą. :)
podsumowanie oferty (najciekawsze, moim skromnym zdaniem, aspekty):
Co do kaucji: jeśli macie poświadczenie z banku o zarobkach lub wypukłą kartę kredytową to nie ma, tak samo jeśli jesteście rzetelnymi klientami tejże sieci.
Co do kolorów: nie ma białego.
Co do dostępności: brak info kiedy dokładnie będzie (gdziekolwiek)
Czas zawierania kontraktu: zależny od upierdliwości klienta - względem pytań co do umowy, wyboru numeru tel. (nowy nr.), itp., itd.

co to znaczy wypukla karta?

#609 b_jan

b_jan
  • 683 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 August 2008 - 17:23

co to znaczy wypukla karte?

Poczytaj google to się dowiesz. :) Chodzi generalnie o tłoczenie wybite na karcie (m. in. nr karty, nazwisko). Oczywiście to wytłoczenie daje pewne przywileje posiadaczowi karty, ale to już temat na zupełnie inny post w innym miejscu, także proponuję samemu poszukać odp.

#610 biolly

biolly
  • 71 posts

Posted 09 August 2008 - 17:32

Zobaczymy co zaoferuje Orange, najciekawsze czy zaoferują jakieś pakiety internetu. Ktoś wcześniej pisał że nie będzie kupował u operatorów to jest teraz oferta na allegro za 1360zł i będzie najprawdopodobniej cały czas taka cena gdyż jest on bezpośrednim exporterem.

#611 effe11

effe11
  • 167 posts

Posted 09 August 2008 - 17:40

no w Orange to raczej słabiutko. gdyż nie ma właśnie czegoś takiego jak iplus czy blueconnect w telefonie. ale może wprowadzą jakieś pakiety danych czy coś, w końcu wprowadzają iPhone'a ;p

nie przysyłajcie tych linków! czy aż tak trudno jest przeczytać parę stron wstecz?

nie zapomniałeś o orange free? 1GB limitu za 60zł i 6GB limitu za 120zł miesięcznie.
Ta druga opcja to tak jakbyś miał bez limitu, bo ciężko wykorzystać 6GB w telefonie.

#612 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 09 August 2008 - 17:43

Wygląda mi na oszusta, ale napisałem mu mail'a czy istnieje możliwość przesyłki za pobraniem. Zobaczymy co odpisze.

---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 18:43 ----

nie zapomniałeś o orange free? 1GB limitu za 60zł i 6GB limitu za 120zł miesięcznie.
Ta druga opcja to tak jakbyś miał bez limitu, bo ciężko wykorzystać 6GB w telefonie.

No tak, ale kto będzie bulił 120zł za net w telefonie... Tak czy inaczej musisz jednak przyznać, że Orange póki co ma fatalną ofertę jeżeli chodzi o internet... Mam nadzieję, że wraz z wprowadzeniem iPhone'a do PL zmienią to... na lepsze oczywiście:)

#613 effe11

effe11
  • 167 posts

Posted 09 August 2008 - 17:44

znajdą się i tacy co będą bulić. ten 1GB to też przecież nie mało.

#614 denis

denis
  • 589 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 09 August 2008 - 17:46

A co to ma do rzeczy, że jest rzetelnym klientem? Przecież od początku tego wątku cały czas marudzi... Myśli, że przez to, że płaci 600zł to Era zmieni taryfy? Przecież to jest śmieszne...:)

Tak, dla niego moze dac kozystniejsza taryfe badz telefon o wiele tanszy, ma to bardzo wiele do rzeczy przy zawieraniu umowy...

#615 biolly

biolly
  • 71 posts

Posted 09 August 2008 - 17:47

W iPlus jest tyle dobrze że nic sie nie płaci po przekroczeniu ilości pobranych i wysłanych danych lecz zmniejsza się transfer. Myślę że jest alternatywą allegro i ten sprzedawca oczywiście jeśli nie jest to kłamca itp.

#616 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 09 August 2008 - 17:53

Tak, dla niego moze dac kozystniejsza taryfe badz telefon o wiele tanszy, ma to bardzo wiele do rzeczy przy zawieraniu umowy...

Na razie nic nie wiadomo. Nie wierzyłbym na słowo pracownikom salonu Ery, że w poniedziałek zmieni się oferta dla "oddanych" klientów i że ich abonamenty będą ustalane indywidualnie. Na razie jest jak jest... Strona Ery>zakładka "Stali abonenci". I tyle.

#617 denis

denis
  • 589 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 09 August 2008 - 17:57

Na razie nic nie wiadomo. Nie wierzyłbym na słowo pracownikom salonu Ery, że w poniedziałek zmieni się oferta dla "oddanych" klientów i że ich abonamenty będą ustalane indywidualnie. Na razie jest jak jest... Strona Ery>zakładka "Stali abonenci". I tyle.

wiadomo od dawna, jak masz duze rachunki to masz bonusy w postaci tanszego telefonu lub lepszej oferty. Nie wiadomo jedynie czy to prawda ze w poniedzialek zaprezentuja lepsze oferty.

#618 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 09 August 2008 - 17:59

W iPlus jest tyle dobrze że nic sie nie płaci po przekroczeniu ilości pobranych i wysłanych danych lecz zmniejsza się transfer. Myślę że jest alternatywą allegro i ten sprzedawca oczywiście jeśli nie jest to kłamca itp.

1. W BlueConnect jest dokładnie tak samo... Ale jak ograniczą prędkość to wynosi ona ok. 80-100kbps:) Jak to wygląda w iPlus?

2. No tak, ale On przecież także działa na allegro.pl:)

---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 19:04 ----

wiadomo od dawna, jak masz duze rachunki to masz bonusy w postaci tanszego telefonu lub lepszej oferty. Nie wiadomo jedynie czy to prawda ze w poniedzialek zaprezentuja lepsze oferty.

Tak, tak... Wiem o co Tobie chodzi... o ERA PREMIA - program lojalnościowy dla klientów ERY. Ale tak jak wcześniej napisałem, nie wiadomo czy będzie on wogóle obowiązywał w przypadku iPhone'a... To jest zupełnie nowa oferta, specjalnie dla iPhone'a... A poza tym wszystko jest na specjalnych warunkach Apple'a:)

#619 biolly

biolly
  • 71 posts

Posted 09 August 2008 - 18:14

Może tam by minutek dla stałego klienta dodali trochę ale wątpię czy by dali blueconnect za darmo lub nawet za 20 zł.

#620 szakulek

szakulek
  • 55 posts
  • SkądGliwice

Posted 09 August 2008 - 18:15

E.. ale nie ma możliwości niestety używania tego w komórce. ;) tzn. komórka może służyć jako modem, ale ogólnie jest to usługa skierowana do użytkowników laptopów. ;)

#621 effe11

effe11
  • 167 posts

Posted 09 August 2008 - 18:17

E.. ale nie ma możliwości niestety używania tego w komórce. ;) tzn. komórka może służyć jako modem, ale ogólnie jest to usługa skierowana do użytkowników laptopów. ;)

Nie nie, już się dowiadywałem w orange, oczywiście można już tego używać w telefonie, nawet mój koleś ma "Twój plan" plus tą usługę i jak coś chcę to mi w pracy sprawdza wiadomości itp.

#622 denis

denis
  • 589 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 09 August 2008 - 18:17

Tak, tak... Wiem o co Tobie chodzi... o ERA PREMIA - program lojalnościowy dla klientów ERY. Ale tak jak wcześniej napisałem, nie wiadomo czy będzie on wogóle obowiązywał w przypadku iPhone'a... To jest zupełnie nowa oferta, specjalnie dla iPhone'a... A poza tym wszystko jest na specjalnych warunkach Apple'a:)

w nowej ofercie nie wiadomo a w ofercie dla stalych klientow napewno bedzie on obowiazywal

#623 szakulek

szakulek
  • 55 posts
  • SkądGliwice

Posted 09 August 2008 - 18:19

Nie nie, już się dowiadywałem w orange, oczywiście można już tego używać w telefonie, nawet mój koleś ma "Twój plan" plus tą usługę i jak coś chcę to mi w pracy sprawdza wiadomości itp.

tak? a to nie wiedziałem. ;P ze strony internetowej wynika zupełnie co innego.^^

#624 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 09 August 2008 - 18:22

Może tam by minutek dla stałego klienta dodali trochę ale wątpię czy by dali blueconnect za darmo lub nawet za 20 zł.

Dokładnie... Wszyscy operatorzy to krwiopijcy i wątpię czy będą robić "mega" oferty dla stałych abonentów...

---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 19:23 ----

w nowej ofercie nie wiadomo a w ofercie dla stalych klientow napewno bedzie on obowiazywal

Skoro tak mówisz... to tak zapewne musi być:)

#625 effe11

effe11
  • 167 posts

Posted 09 August 2008 - 18:29

tak? a to nie wiedziałem. ;P ze strony internetowej wynika zupełnie co innego.^^

No wiem, dlatego miałem małe podejrzenia i nie pewność, więc wybrałem się do sieci orange i tam mnie uspokojono, że spokojnie można korzystać z internetu w telefonie jak i w laptopie:) No gdyby orange nie miała netu w telefonie to by był dramat tej sieci.

Poza tym można również uaktywnić internet dobowy za 5 zł jak ktoś mało korzysta z netu. Wysyła się wtedy sms o treści "akt of1" na numer 1111 i ma się przez dobę stały net bez limitu.

Sorry za taki OT!!!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users