Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Ceny iPhone 3G w Era GSM

• Please log in to reply
1716 replies to this topic

#576 lopski

lopski
  • 530 posts
  • SkądCrack-off

Posted 09 August 2008 - 13:31

dzisiaj dzwoniłem do ERY i powiedziałem że jestem stałym klientem i kończy mi się umowa w listopadzie. Pytam konsultanta czy w takim razie żeby otrzymać paczkę internetowa muszę robić dziwny krok w stylu rozwiązania umowy i zawarcia jej na nowo jako nowy klient. Pan powiedział że każdego w miarę możliwości będą traktować indywidualnie i jest to kwestia dogadania się tak naprawdę. Powiedział również że w poniedziałek pojawią się najprawdopodobniej nowe oferty dla stałych klientów. ta oferta teraz jest jakby po to by sprawdzić zainteresowanie produktem. Konsultant zadzwoni do mnie w poniedziałek z konkretna ofertą dla mnie i będe mógł zamówic telefon już w poniedziałek. natomiast w orange Pani niestety nic nie wiedziała choć ulotki rozłożone jak byk były. Oferta w orange ma pojawić się najwcześniej 20 sierpnia.

#577 dziubek123

dziubek123
  • 79 posts

Posted 09 August 2008 - 13:34

W 2 salonach sprzedaży ORANGE usłyszałem rewelację że ERA kupuje iPhone od ORANGE bo to ORANGE ma wyłączność na sprzedaż w Polsce a nie ERA dzięki temu że t-mobile też cos z tym kombinuje, może wyjdzie na to że ORANGE będzie rzeczywiście tańszy lub więcej zarobi. Podejrzewam że ERA mogła zdecydować się na taki krok bo jest obecnie na 3 miejscu jeśli chodzi o ilość abonentów i chcą się rozreklamować.

#578 forafro

forafro
  • 10 posts

Posted 09 August 2008 - 13:45

Tylko żeby się nie okazało się że w Orange będzie drożej bo era dumpinguje iPhona żeby się rozreklamować!

#579 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 posts

Posted 09 August 2008 - 14:38

W 2 salonach sprzedaży ORANGE usłyszałem rewelację że ERA kupuje iPhone od ORANGE bo to ORANGE ma wyłączność na sprzedaż w Polsce a nie ERA dzięki temu że t-mobile też cos z tym kombinuje, może wyjdzie na to że ORANGE będzie rzeczywiście tańszy lub więcej zarobi. Podejrzewam że ERA mogła zdecydować się na taki krok bo jest obecnie na 3 miejscu jeśli chodzi o ilość abonentów i chcą się rozreklamować.

Niech zaczną robić ludzkie taryfy/oferty przedłużenia umów itp- będzie najlepsza reklama. Mnie chcieli przedłużyć umowę- musiałem zrezygnować całkiem (przejście na TT żeby zatrzymać numer) i powrót po miesiącu do abo już jako "nowy" klient. Taką mi dali propozycję że wolałem wystartować do nich jako nowy. (Rachunki na poziomie 100-120PLN, ale trafiały się tez i po 600. Wszystko płacone w terminie.)

#580 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 09 August 2008 - 14:44

Niech zaczną robić ludzkie taryfy/oferty przedłużenia umów itp- będzie najlepsza reklama. Mnie chcieli przedłużyć umowę- musiałem zrezygnować całkiem (przejście na TT żeby zatrzymać numer) i powrót po miesiącu do abo już jako "nowy" klient. Taką mi dali propozycję że wolałem wystartować do nich jako nowy. (Rachunki na poziomie 100-120PLN, ale trafiały się tez i po 600. Wszystko płacone w terminie.)

Co ma znaczyć te 600zł płacone w terminie? Czy ty myślisz, że jesteś w przedszkolu? To jest OT i nie ma nic wspólnego z cytatem?

#581 biolly

biolly
  • 71 posts

Posted 09 August 2008 - 14:46

Wątpię żeby Era odkupowała od Orange ale nigdy nic nie wiadomo :) To można wiedzieć kto jest najlepszym operatorem w naszym kraju? I u kogo najlepiej jest korzystać z internetu?

#582 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 posts

Posted 09 August 2008 - 14:51

Co ma znaczyć te 600zł płacone w terminie? Czy ty myślisz, że jesteś w przedszkolu? To jest OT i nie ma nic wspólnego z cytatem?

To ma znaczyć: Rachunki płacone w terminie. To że czegoś nie rozumiesz, nie znaczy że możesz poniżac innych, robić sobie wycieczki osobiste i wysyłać do przedszkola. Sam się tam zgłoś. Może nauczą Cię interpunkcji...

#583 szakulek

szakulek
  • 55 posts
  • SkądGliwice

Posted 09 August 2008 - 14:51

Plus ;P chociaż może Pomarańczka coś wprowadzi nowego :P do Biolly

#584 biolly

biolly
  • 71 posts

Posted 09 August 2008 - 14:59

No ale jakoś Moim zdaniem przeważa ilość reklam na korzyść Ery hmmm... przynajmniej Ja się na nie częściej napotykam. Większość osób płaci poprzez zlecenie bo jakiś punkty premia się dostaje i tak nie za dużo ://

#585 szakulek

szakulek
  • 55 posts
  • SkądGliwice

Posted 09 August 2008 - 15:03

Tzn. mi chodziło o sprawy internetowe, a nie ogólnie kto jest najlepszy :P i chodziło mi o iPlusa na komórke, przy którym praktycznie nie ma limitu na transfer danych. ;P

#586 biolly

biolly
  • 71 posts

Posted 09 August 2008 - 15:12

Nom najbardziej w operatorach to Mnie interesuje internet minut to by Mi z 60 wystarczyło. Nom ale szkoda że Plus nie będzie miał iPhone a jak jest z Orange i internetem?

#587 oops2k

oops2k
  • 544 posts
  • SkądKrakow

Posted 09 August 2008 - 15:28

skasowane z powodu powtorki.

#588 szakulek

szakulek
  • 55 posts
  • SkądGliwice

Posted 09 August 2008 - 15:29

no w Orange to raczej słabiutko. gdyż nie ma właśnie czegoś takiego jak iplus czy blueconnect w telefonie. ale może wprowadzą jakieś pakiety danych czy coś, w końcu wprowadzają iPhone'a ;p nie przysyłajcie tych linków! czy aż tak trudno jest przeczytać parę stron wstecz?

#589 denis

denis
  • 589 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 09 August 2008 - 15:30

wow iphone w erze oficialnie, widzieliscie ten link co kolega podal?:mad: :shock:

#590 kropkacompl

kropkacompl
  • 187 posts
  • SkądSieradz

Posted 09 August 2008 - 15:33

Od wczoraj na stronie Ery można było przeczytać cały cennik

#591 marleyo

marleyo
  • 99 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 09 August 2008 - 15:34

dajcie mu jakiegos warna czy coś dla przykładu bo to juz wkurza

#592 szakulek

szakulek
  • 55 posts
  • SkądGliwice

Posted 09 August 2008 - 15:40

albo zrobić jakiś nowy wątek - "iPhone - ceny Ery [oficjalne]" wtedy wszystko będzie jasne ;P

#593 kropkacompl

kropkacompl
  • 187 posts
  • SkądSieradz

Posted 09 August 2008 - 15:50

dajcie mu jakiegos warna czy coś dla przykładu bo to juz wkurza

kogo i za co Ty chcesz karać ?

#594 szylejko

szylejko
  • 115 posts

Posted 09 August 2008 - 16:16

a skad infoirmacja ze w poniedzialek nowe oferty dla obecnych abonentów, czy to nie przypadkiem troche niepowazne w ciagu 5 dni cos takiego robic, jak sadzicie

#595 lopski

lopski
  • 530 posts
  • SkądCrack-off

Posted 09 August 2008 - 16:18

a skad infoirmacja ze w poniedzialek nowe oferty dla obecnych abonentów, czy to nie przypadkiem troche niepowazne w ciagu 5 dni cos takiego robic, jak sadzicie

dziwne ale tak powiedział mi konsultant w BOA Ery. zobaczymy w poniedziałek ile w tym prawdy.

#596 metal_man

metal_man
  • 489 posts
  • SkądChorzów

Posted 09 August 2008 - 16:22

Tak samo powiedzieli mi w punkcie Ery w Silesi. Powiedzial dodatkowo, ze iPhona dowioza mi wylacznie kurierem. Zobaczymy czy w poniedzialek nie zmienia zdania co do mozliwosnci odbioru telefonu.

#597 cristal

cristal
  • 202 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 August 2008 - 16:30

juz sie o to pytalem ale czy decydujac sie na iphona to musze podpisac umowe przed 22 a sam telefon dopiero dostane po 22?

#598 szylejko

szylejko
  • 115 posts

Posted 09 August 2008 - 16:32

tak, dostaniesz od 22 włącznie. jesli cos ciekawego pojawi sie w poniedziaelk to wezme.

#599 cristal

cristal
  • 202 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 August 2008 - 16:34

a co z okresem pomiedzy podpisaniem a otrzymaniem telefonu, nabija mi juz rachunek?

#600 szylejko

szylejko
  • 115 posts

Posted 09 August 2008 - 16:36

tak to na pewno nie bo karta sim chyba nie dadza Ci bez telefonu ;d ?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users