Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ceny iPhone 3G w Era GSM

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1716 odpowiedzi w tym temacie

#301 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2008 - 12:36

W erze dostep do Hot Spotow to istny koszmar cenowy..

#302 chone

chone
  • 11 postów
  • SkądParis

Napisano 08 sierpnia 2008 - 13:47

ciekawe ile w kwesti cen i abonamentow mial do powiedzenia zarzad Ery a ile Apple;)

---- Dodano 08-08-2008 o godzinie 11:35 ----

tak-metalowa byla by lepsza
czyzby przy obudowie z metalu nie mozna bylo umiescic w srodku modulu gps.
zarty se robisz,czy tak bardzo przypadl Ci do gustu ten chinski plastik???

no niestety metal zostal wycofany bo niestety zaklucal odbior sygnalu. a mam oby dwa iP i powiem ze wiekszej roznicy mi to nie robi. jest to kwestia przyzwyczajenia. nowy 3g jest troche bardziej ``elegancki`` a jego ``chinski plastik`` znacznie lepiej sie prezentuje i nie wychodza z pod niego jakies ciemne plamy po delikatnym porysowaniu

#303 adam_eu

adam_eu
  • 50 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2008 - 13:56

To ja po pracy idę do Silesii i poproszę o ulotkę...
P.S. Dlaczego te wszystkie sensacyjne posty są od ludzi, którzy rejestrują się tylko po to by je dodać?

Rozumiem, że pijesz m.in. do mnie :)
Po pierwsze co w tym złego? Chyba im więcej użytkowników to tym lepiej dla forum.
Po drugie czytam to forum od pół roku, ale sie nie udzielałem bo nie czułem takiej potrzeby.

#304 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 14:16

Hehe, dajcie spokój z tymi podjazdami. Fakt pozostaje faktem że ceny tutaj dyskutowane są na 99,9% prawdopodobne. Ilu z Was na 100% poleci kupić iP? Szczerze. 5 osób ? W te zapisane 10tys. osób na stronie operatora to ja wątpię i to mocno. Wśród moich znajomych 90% się zapisało ot, tak- mają ważne umowy i nie są absolutnie zainteresowani zakupem. Chcieli dostać maila z info tak szybko jak tylko Era wyda oświadczenie dot. stawek i tyle. Sam się zapisałem na stronie Orange, żeby mieć info z pierwszej ręki, a nie mam najmniejszego zamiaru zakupu.3/4 ludzi tak robi.

#305 ragan

ragan
  • 38 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 14:20

uwaga Są już ceny iphone bez aktywacji w Erze 8 gb 1899 16 gb 2199

#306 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 14:21

adam_eu, nie piję do Ciebie ale obserwuję od 3 dni że newsy o cenach dodają nagle zarejestrowani. Pierwszy post tych osób to właśnie ceny. Nieważne. Ja ochłonąłem i albo zaczekam aż Era popuści albo pójdę do Orange. Abonament jestem w stanie przeboleć ale cenę telefonu mniej. Może inaczej, nie wiem jak powiedzieć połówce że chcę wydać ileśset za dzwonidło ;)

#307 chrzanekk

chrzanekk
  • 167 postów
  • SkądPuławy

Napisano 08 sierpnia 2008 - 14:22

uwaga

Są już ceny iphone bez aktywacji w Erze

8 gb 1899
16 gb 2199

to zart?

#308 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 14:23

to zart?

Cała ta "promocja" to jakiś żart, więc nie zdziwiłbym się...

#309 bebas13

bebas13
  • 106 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 14:33

uwaga

8 gb 1899
16 gb 2199

A skąd takie informacje?

#310 Jax

Jax
  • 462 postów
  • SkądDolina Muminków

Napisano 08 sierpnia 2008 - 14:34

uwaga

8 gb 1899
16 gb 2199

Zamieniając dolary na euro, to tak właśnie wychodzi.

#311 chrzanekk

chrzanekk
  • 167 postów
  • SkądPuławy

Napisano 08 sierpnia 2008 - 14:36

zapewne chec wywolania kolejnej sensacji :) bo pewnie by to byla sensjacja. sam bym kupil za takie pieniadze (zwlaszcza ze na allegro widzialem po 2500zl)

#312 adam_eu

adam_eu
  • 50 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2008 - 14:38

Hehe, a pamiętam jaki byłem podjarany gdy usłyszałem, że nowy iP ma kosztować 199$. A później ślepo wierzyłem, że w Polsce ceny nie będą dużo wyższe.

#313 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 14:41

Hehe, a pamiętam jaki byłem podjarany gdy usłyszałem, że nowy iP ma kosztować 199$.
A później ślepo wierzyłem, że w Polsce ceny nie będą dużo wyższe.

Polityka cenowa Apple jest taka że w US and A ;) coś kosztuje 199 zielonych papierków, a w Unii 199 Euro. Swoją drogą to średni kurs nie wynosi 3,55. Trzeba to napisać tym debilom z Ery. No niby to nic, ale orżną na cenie, minutach, limicie dostępu internetu, długości umowy i się nazbiera. Szkoda że zapłaci za to zaślepiony użyszkodnik. Gdyby na takich warunkach iP był za złotówkę to też nie byłby taki ósmy cud świata. Cena słuchawki jest jeszcze w sumie do zaakceptowania, ale usługi jakie oferują za cenę abo to skandal i rozbój.

#314 ragan

ragan
  • 38 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 14:42

Informację otrzymałem w salonie Ery i mam w d... wywoływanie sensacji. Udało mi się dowiedzieć o cenach, więc się podzieliłem. Fakt jest taki że moje info potwierdziło sie w 100%. Mam Iphona 2G i nie zamieniam na 3G bo wygląda beznadziejnie.

#315 chrzanekk

chrzanekk
  • 167 postów
  • SkądPuławy

Napisano 08 sierpnia 2008 - 14:51

Informację otrzymałem w salonie Ery i mam w d... wywoływanie sensacji. Udało mi się dowiedzieć o cenach, więc się podzieliłem. Fakt jest taki że moje info potwierdziło sie w 100%. Mam Iphona 2G i nie zamieniam na 3G bo wygląda beznadziejnie.

dzieki za info. ale i tak nie uwierze dopoki nie dostane tego na papierze przed oczami. zdjecie ulotki jest dosyc przekonywujace. jesli ktos ma taka ulotke z cenami bez aktywacji to poprosze skan :D

#316 szakulek

szakulek
  • 55 postów
  • SkądGliwice

Napisano 08 sierpnia 2008 - 14:55

Jejku.. za taką cenę.. ;D tzn. to 1899 to nie jest znowu tak tanio.. bo pewnie ceny po premierze na allegro beda niższe.. ale jednak ważne jest to ze sie ma swoją słuchawkę na legalu, bez kombinowania, odblokowywania i martwienia sie o gwarancje. :P Oby to info bylo rzeczywiście prawdziwe! ;) Bo już zaczynałem tracić nadzieję na nabycie tego cuda.. xP

#317 iPaweł

iPaweł
  • 811 postów
  • SkądПри́п'ять

Napisano 08 sierpnia 2008 - 14:58

Te ceny pewnie będą si cały czas zmieniać nie zapominajmy o plusie który też może nas zaskoczyć... no może hehe...

#318 ragan

ragan
  • 38 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 15:01

dzieki za info. ale i tak nie uwierze dopoki nie dostane tego na papierze przed oczami. zdjecie ulotki jest dosyc przekonywujace. jesli ktos ma taka ulotke z cenami bez aktywacji to poprosze skan :D

Ulotki są już w salonach. W Gdyni normalnie do wzięcia. Ceny bez aktywacji podał mi doradca z oficjalnego maila. Cen bez aktywacji operatorzy nie podają na ulotkach i iphone nie jest wyjątkiem.

#319 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 15:02

Sgt Pepper, a dla mnie właśnie abonament (95zł) jest do zaakceptowania a słuchawka droga. Obecnie płacę 60zł (na tyle mam podpisaną umowę ale nie zszedłem poniżej 80 przez ostatni rok) więc różnica niewielka... Obliczyłem że pozostając przy obecnym abo i kupując bez promocji telefon zapłacę tylko 300zł więcej niż w promocji.

#320 adam_eu

adam_eu
  • 50 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2008 - 15:04

Tyle czekania na nic. Te ceny są nie do przyjęcia. Zakup iPhone'a muszę przełożyć na później gdy ceny trochę spadną. Nie wykluczone, że kupie po prostu 2G. Po raz kolejny dałem sie nabrać.

#321 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 15:05

problem jest taki ze wezmie ktos te 2200zl za 16gb i co z internetem? kupie 4 paczki po 500mb to wyjdzie 200zl.tyle co abonament ktory zawiera 2gb internetu. Oczywiscie mozna mniej, mozna wziac jakiegos eranet czy cos takiego ale wtedy co z minutami wiec jakby nie patrzec w erze jestesmy skazani na te abonementy, ja biore 200zl, mialem teraz 60zl i co miesiac 200zl przychodzilo :)

#322 artek8000

artek8000
  • 205 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 15:08

zaczynam się z Tobą zgadzać, chociaż wcześniej byłem zafascynowany IPhonem 3G.
Wolę kupić IPhone'a 2G za 1400 zl i mieć telefon na kartę w Plusie. Mają tam bardzo ciekawą taryfę:
Nowa Taryfa Simplus
Sam mam teraz telefon w Plusie na abonament (40 zł - 1h gadania lub 300 SMS), który kończy mi się w październiku.
Jak myślę, że musialbym dać za fona ok. 700 zł - spoko, ale abonament 95 zł co miesiąc (przez 24 miechy)!! Masakra!! (ERA)
A tak wyjdzie mi lepiej.

Co do IPhone'a 3G:
Wiesza się, topi, pęka... hmm... jakoś wolę starszy model :D
A GPS... obecnie nie mam samochodu więc nie będę jeździł tramwajem, patrząc ślepo w nawigacje ;)
Są mapy Google Maps - to w zupełności wystarczy.
A jeśli zajdzie już potrzeba, dokupie zew. GPS - jak wyjdzie (a wyjdzie:P)

Nie ma co... kupuje starszy, nowiutki model :D

P.S. KUPIŁEM!!!!! :D Czekam na dostawę 8)

#323 motyloss

motyloss
  • 94 postów
  • SkądSokołów Podlaski / Warszawa

Napisano 08 sierpnia 2008 - 15:18

kto bedzie chcial to i tak kupi nowego iP czy to w erze czy w orange.Ceny abonamentow nie sa adykwatne do ilosci minut jakie dostajemy chociazby za cene 95 zl.Ale to jeszcze mozna przebolec,zastanawia mnie tylko po co wam nieograniczony dostep do netu?

#324 artek8000

artek8000
  • 205 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 15:24

na uczelni mam hotspot'a, w domu neo i wi-fi, w centrum hotspot'y w sumie po co mam mieć nieograniczony dostęp dawany w jakimś abonamencie (czy raczej 500MB :/)??? jak i tak mam za free (oprócz domu ;) )

#325 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 15:34

Hoł, hoł !!!!! Zajrzyjcie na stronę Ery...
iPhone oficjalnie.
Nowy iPhone 3G w Era

Przedłużenie umowy nie wygląda tak tragicznie na pierwszy rzut oka.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych