Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ceny iPhone 3G w Era GSM

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1716 odpowiedzi w tym temacie

#276 adam_eu

adam_eu
  • 50 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2008 - 11:43

a kiedy Orange wyda swoją... ktoś zna dokladną date tak jak mialo to miejsce w przypadku Ery??

Orange wydał już swoją ulotkę, ale nie ma w niej konkretów nt. cen czy taryf. Czysty PR.

#277 kaziot

kaziot
  • 38 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 11:44

nie.. utwierdzilo ;) no to 22 zapylam z krzesałkiem pod salon era...

#278 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 11:45

No i to jest konkret informacja ;) Doczekaliśmy się. Zwracam honor. W takim układzie stwierdzam że Era marketingowo dała ciała... :)

#279 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 postów
  • SkądPRZEMYŚL - Warszawa - PHILADELPHIA

Napisano 08 sierpnia 2008 - 11:49

dajcie spokoj ja rozumiem w kolejkach stac po 2g ale po 3g... to strata czasu... dwojka jest piekna ja sie poprostu w niej zakochalem... mnie plastik w 3 zabija...bleeeee...

#280 haliffax

haliffax
  • 80 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2008 - 11:56

1. Dlaczego pokazany Iphone ma angielską wersję językową? 2. Dziwny format ulotki... 3. A gdzie jakiś podpis, że Iphone jest zastrzeżoną marką Apple? 4. Co jest z tyłu ulotki? 5. W Gazecie Prawnej jest napisane, że te ceny były wstępne, ale nie zostały zaakceptowane przez kierownictwo Apple w Californi.

#281 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 11:57

Najbardziej mi sie podoba fakt, ze my tutaj na forum wiemy wiecej niz w biurze obslugii Ery. Czasami nie wiedzieli co to Iphone, kiedy wchodzi, wczoraj dzwonilem juz po informacji ze bedzie 22 sierpnia to facet zanim mu to powiedzialem stwierdzil ze bedzie na jesieni. Po czym odparlem ze jest info juz ze 22 sierpnia to powiedzial no tak, sierpien to juz koniec lata :D Teraz mamy info z tej ulotki ktorej oni pewnie nie znaja :D

---- Dodano 08-08-2008 o godzinie 12:59 ----

1. Dlaczego pokazany Iphone ma angielską wersję językową?
2. Dziwny format ulotki...
3. A gdzie jakiś podpis, że Iphone jest zastrzeżoną marką Apple?
4. Co jest z tyłu ulotki?
5. W Gazecie Prawnej jest napisane, że te ceny były wstępne, ale nie zostały zaakceptowane przez kierownictwo Apple w Californi.

o dajze spokoj, watpie czy komus chcialoby sie tworzyc ulotke zeby potwierdzic to co ktos napisal. Wyglalda na dosc typową ulotke ERY

#282 kaziot

kaziot
  • 38 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 12:00

tył ulotki tez bym chetnie zobaczyl.. ciekawe co tam pisza.. ??

#283 dario321

dario321
  • 711 postów
  • Skądok.Radom

Napisano 08 sierpnia 2008 - 12:04

dokladnie nie przesadzajcie z tym wyczekiwaniem i pozniejszym staniem w kolejkach za iP 3G ktory niba ma gps,a nie ma pod niego konkretnej mapy,ma 3G a 99% Polski nie ma pokrycia i wszechobecny pekajacy plastik ceny u operatorow beda kosmiczne za ten chłam,ale marketing i tak pewnie Was oslepi w/g mnie pierwsza wersja iP jest lepsza i trzeba czekac na jej godnego nastepce,a iP3G nim nie jest Apple dalo d... z tym 3G pozdro

#284 ragan

ragan
  • 38 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 12:05

Z drugiej strony nic nie piszą, bo to jest 2 strona. Na pierwszej duży obrazek iphona.

#285 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 12:06

o lol. Jedyna zmiana na niekorzysc to plastik. Lepiej zeby nie bylo w ogole 3g i GPS to wtedy produkt bylby ciekawszy bo jak jest i nie ma jeszcze mozliwosci jego wykorzystania to znaczy ze zły produkt. W wiekszych miastach w Polsce jest. Zreszta slaba sprzedaz w Europie wynikala z braku 3g wiec teraz jak jest to tez zle. Wiekszosc Europy jest lepiej pokryta 3g niz Polska, a chyba Apple nie robila tego telefonu z mysla glownie o nas Polakach wiec takie argumenty sa malo przekonujace. Dodatkowo, w przyszlych wersjach podejrzewam ze raczej nei zrezygnuja z GPS i 3g bo to wedlug mnie na co najwiecej ludzi czekalo tylko dlatego ze w Polsce jest slabe pokrycie. Wiekszosc osob ktore kupuje Iphone mieszka w duzych miastach. GPS nie ma konkretnej mapy, jednak nie sadze zeby taki łakomy kąsek jakakolwiek firma przepuscila nie robiac mapy pod iPhone'a. Z tego co czytalem to TOMTOM mowil ze zrobi.

#286 kaziot

kaziot
  • 38 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 12:07

mhm..... czyli chyba nie mozemy liczyc na darmowe minuty do wybranych numerow..

#287 haliffax

haliffax
  • 80 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2008 - 12:09

A tu fragment Gazety Prawnej.

Dołączona grafika

#288 reader

reader
  • 1 119 postów
  • Skąddokąd?

mhm..... czyli chyba nie mozemy liczyc na darmowe minuty do wybranych numerow..

Mozesz liczyć na darmowe połączenia od Apple do Twojego iPhone ;-)
Apple może wyłączyć dowolną aplikację w iPhone'ie? - PC World Komputer

#289 adam_eu

adam_eu
  • 50 postów
  • SkądWarszawa

1. Dlaczego pokazany Iphone ma angielską wersję językową?
2. Dziwny format ulotki...
3. A gdzie jakiś podpis, że Iphone jest zastrzeżoną marką Apple?
4. Co jest z tyłu ulotki?
5. W Gazecie Prawnej jest napisane, że te ceny były wstępne, ale nie zostały zaakceptowane przez kierownictwo Apple w Californi.

1. Bo nie chcieli płacić za nowe zdjęcia skoro te z USA w sumie wystarczą. Albo po porstu zabrakło im czasu.
2. A jaki jest normalny?
3. W sumie sam sie nad tym zastanawiam.
4. Z tyłu jest duże zdjęcie iP i jakies bzdury w stylu "iPhone na który czekałeś...".
5. Możliwe, nie wnikam. Ale ulotki te są ogólnodostępne w salonach Ery.

A w ogóle to do czego zmierzasz? Myślisz ze zrobiłem ją sam i wydrukowałem?

#290 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 12:11

Najbardziej mnie martwi fakt ze jako obecny klient Ery umowa mi sie skonczyla 24 czerwca bodajze ale czekalem i nie rozwiazywalem zeby moc przejsc na iPhone. Boje sie ze teraz kiedy wychodzi jako calkkiem nowa oferta to bede musial zerwac obecna i podpisac nowa a zerwanie wiąże sie z czekaniem. Abonament place 200zl tak czy inaczej wiec zamierzam go wziać 350 minut nie wypstrykam, 2gb nie tak duzo ale da rade, czesto bywam w miejscach gdzie era ma darmowy hotspot (kfc, coffee heaven, okęcie)

#291 ragan

ragan
  • 38 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 12:13

To jest oferta początkowa, znajdzie się paru chętnych, a potem telefon wejdzie pewnie do normalnych planów taryfowych z bajerami typu bezpłatne numery i tp. A jeśli chodzi o nawigację w iphone to moje obawy budzi głośnik, który jest troszę za cichy dla komunikatów nawigacyjnych.

#292 haliffax

haliffax
  • 80 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2008 - 12:15

A w ogóle to do czego zmierzasz? Myślisz ze zrobiłem ją sam i wydrukowałem?

Nie wykluczam :P

Ale ulotki te są ogólnodostępne w salonach Ery.

Mogę iść do salonu Ery i tam będą te ulotki?

#293 kaziot

kaziot
  • 38 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 12:18

darmowy hotspot bez limitow.. hmm.. ale rozumiem ze wszedzie gdzie jest odblokowana siec WiFi korzystam z internetu za darmo...........................?

#294 adam_eu

adam_eu
  • 50 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2008 - 12:18

Nie wykluczam :P

Mogę iść do salonu Ery i tam będą te ulotki?

A myślisz, że skąd ją wziąłem? :)

#295 haliffax

haliffax
  • 80 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2008 - 12:19

Może masz znajomości, pracujesz w salonie - nie wiem ;]

#296 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 12:20

To ja po pracy idę do Silesii i poproszę o ulotkę... P.S. Dlaczego te wszystkie sensacyjne posty są od ludzi, którzy rejestrują się tylko po to by je dodać?

#297 dario321

dario321
  • 711 postów
  • Skądok.Radom

Napisano 08 sierpnia 2008 - 12:22

szylejko-na jakiej podstawie twierdzisz ze wiekszosc osob ktore kupuje iPhone'a mieszka w duzych miastach???
moja wypowiedz dotyczyla rynku tutejszego,po prostu dziwi mnie fakt ze tyle osob dyskutuje nad czyms co chcieli by kupic i to za dosyc gruba kase (oferty operatorow polskich beda duuuuzo zawyzone)
a co po pierwsze;
bedzie nie wykorzystywane
ma tandetne wykonanie

iPhone pierwszy bardziej mnie przekonuje do siebie i czekam na jego godnego nastepce,pozdro

#298 ragan

ragan
  • 38 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 12:27

No i proszę, dyskusja z cen zeszła na ulotkę. A co za różnica w zasadzie co w niej jest. Fakty są takie że 22 sierpnia mamy w Polsce Iphona 3G, którym jest zainteresowanych 10 000 ludzi którzy byli przeświadczeni że dostaną tel za 200 zł przy abonamencie za 40 zł z internetem bez limitu. Po analizie cen i wpisów na forum nie sądze żeby sprzedało się więcej niż 5000 co dla posiadającej ponad 12 mln abonentów Ery nie jest super strzałem.

#299 chone

chone
  • 11 postów
  • SkądParis

Napisano 08 sierpnia 2008 - 12:31

szylejko-na jakiej podstawie twierdzisz ze wiekszosc osob ktore kupuje iPhone'a mieszka w duzych miastach???
moja wypowiedz dotyczyla rynku tutejszego,po prostu dziwi mnie fakt ze tyle osob dyskutuje nad czyms co chcieli by kupic i to za dosyc gruba kase (oferty operatorow polskich beda duuuuzo zawyzone)
a co po pierwsze;
bedzie nie wykorzystywane
ma tandetne wykonanie

iPhone pierwszy bardziej mnie przekonuje do siebie i czekam na jego godnego nastepce,pozdro

a co, chcialbys znowu metalowa obudowe w iP 3g i antene gps na plecach. LOL. daj spokoj

#300 dario321

dario321
  • 711 postów
  • Skądok.Radom

Napisano 08 sierpnia 2008 - 12:32

ciekawe ile w kwesti cen i abonamentow mial do powiedzenia zarzad Ery a ile Apple;)

---- Dodano 08-08-2008 o godzinie 11:35 ----

a co, chcialbys znowu metalowa obudowe w iP 3g i antene gps na plecach. LOL. daj spoko

tak-metalowa byla by lepsza
czyzby przy obudowie z metalu nie mozna bylo umiescic w srodku modulu gps.
zarty se robisz,czy tak bardzo przypadl Ci do gustu ten chinski plastik???

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych