Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ceny iPhone 3G w Era GSM

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1716 odpowiedzi w tym temacie

#251 biolly

biolly
  • 71 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 10:24

Dobra Dobra koniec z tym gdybaniem bo nic nie wiadomo jeszcze oficjalnie :) Ale tylko powiem że chociaż że już jestem w Erze 9 lat:shock: to jeśli nawet o trochę Orange będzie mieći lepszą ofertę nawet z dodatkowym internetem np. 1GB to wybiore na pewno Orange :)

#252 MarioDeLux

MarioDeLux
  • 7 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 10:25

ciekawy gadzet...[url=http://komorkomania.pl/2008/08/07/solarny-pokrowiec-do-iphonea/]Solarny pokrowiec do iPhone?a - Komórkomania.pl - najlepszy blog o komórkach[/url]

#253 effe11

effe11
  • 167 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 10:27

ciekaw jestem kiedy orange w końcu poinformuje o swoich cenach:)

#254 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 10:29

ciekaw jestem kiedy orange w końcu poinformuje o swoich cenach:)

Ja mam nadzieję że będzie to prawdziwa walka na oferty z korzyścią dla nas, bo parę(!!!) osób podpisze abonament/zmieni sieć ze względu na lepszą ofertę. Powiedzcie mi jakim trzeba być desperatem żeby podpisać cyrograf na 3 lata !?!?!?!!!

#255 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 10:36

Wiecie co? Ani orange ani Era (nawet jeśli tu zaglądają) nie zmienią swoich cen... nie będzie żadnej walki cenowej. Ulotki już są dawno wydrukowane, reklamy i oferta przygotowana. Klamka zapadła już dawno.

#256 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 10:40

Wiecie co?

Ani orange ani Era (nawet jeśli tu zaglądają) nie zmienią swoich cen... nie będzie żadnej walki cenowej. Ulotki już są dawno wydrukowane, reklamy i oferta przygotowana.

Klamka zapadła już dawno.

Spektakularnego sukcesu- nie wróżę.
Po MDA IV (vel HTC Diamond Touch) też kolejek nie widziałem. Podobnie będzie z iP. Kupi paru desperatów. Reszta weźmie z Allegro/Szwajcarii/Włoch. Ja pewnie też. 2G dam żonie.

#257 chone

chone
  • 11 postów
  • SkądParis

Napisano 08 sierpnia 2008 - 10:42

Wiecie co?

Ani orange ani Era (nawet jeśli tu zaglądają) nie zmienią swoich cen... nie będzie żadnej walki cenowej. Ulotki już są dawno wydrukowane, reklamy i oferta przygotowana.

Klamka zapadła już dawno.

ale to doprowadzi jak kilka osob wczesniej wspomnialo do zaniechania kupna iP w ab. tylko czystego aparatu i pozostaniu przy swoim korzystnym profilu.

ps. tez bym tak zrobil a nie wydawal kasy w jakis chorych 24-ech ratach

#258 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 postów
  • SkądPRZEMYŚL - Warszawa - PHILADELPHIA

Napisano 08 sierpnia 2008 - 10:48

heh ja kupuje na ebeyu... nie ma sensu pchac sie w te abonamenty za taka kase... troche im sie w glowie poprzewracalo...a jeszcze na dodatek pewnie iP w Polsce bedzie trudno dostepny nawet u operatorow, nie mowiac o Allegro...w USA maja problem, to co u nas nie bedzie... dlatego te zapisy... ja widze, ze wiecej osob jest rozczarowanych oferowanymi abonamentami... no coz nie liczylbym na Orange... ceny beda podobne...

#259 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 10:48

Uwierzę, jeśli zamieścisz zdjęcie, choćby z telefonu, takiej ulotki.
Wiesz, mimo szczerej chęci nie daję wiary wypowiedziom osób, które wczoraj się zarejestrowały tylko po to by zasiać zamęt, że niby ceny i w ogóle. Jak znam życie Telepolis opublikował swoje ceny na podstawie tej wypowiedzi z MyApple...

#260 biolly

biolly
  • 71 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 10:50

Spektakularnego sukcesu- nie wróżę.
Po MDA IV (vel HTC Diamond Touch) też kolejek nie widziałem. Podobnie będzie z iP. Kupi paru desperatów. Reszta weźmie z Allegro/Szwajcarii/Włoch. Ja pewnie też. 2G dam żonie.

Wiadomo że oferty już są dawno ustalone tylko czekają na ich wypuszczenie wiadomo też że nie kupi go osoba która chciałaby kupić za 1 zł lub nawet za 100 złotych. Kupią go osoby którzy czekają na niego długo i za bardzo ceny ich nie obchodzą lecz wiadomo podpisywanie umowy z siecią na 3 lata to "lekkie" przegięcie no ale zobaczymy jaka jest oferta Orange i Ery gdyż żadnej oficjalnej informacji jeszcze nie było. Jestem pewny że część osób ma wybór pomiędzy Nokią N95 8GB czy innym bardzo dobrym telefonem ale już o tym który kupią zależy od oferty sieci.

#261 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 10:52

To se popatrz że są limity!

Orange Free Standard 60 zł 1 GB
Orange Free Premium 120 zł 6 GB

Wiesz, mimo szczerej chęci nie daję wiary wypowiedziom osób, które wczoraj się zarejestrowały tylko po to by zasiać zamęt, że niby ceny i w ogóle. Jak znam życie Telepolis opublikował swoje ceny na podstawie tej wypowiedzi z MyApple...

Nie pracuję ani w Erze ani w Orange, ale w innej firmie telekomunikacyjnej i wiem jak to jest robione.

Są przeprowadzane szkolenia produktowe, które nie trwają jeden dzień od 7 do 15...drukowanie ulotek, reklam...kręcenie reklam TV - to nie trwa 1 dzień i nie kosztuje mało, aby na kilka dni przed premierą wszystko zmieniać.

#262 ragan

ragan
  • 38 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 10:52

Uwaga Dzisiaj kolega z Ery dostał iPhona do testowania. Trzeba było go aktywować w itunes. Telefonik chodzi dobrze, gps sprawnie, 3g całkiem całkiem. Jedyne do czego mogę się przyczepić to wygląd. Jest szerszy (ramka wyświetlacza) i wygląda dużo słabiej niż stary.

#263 MarioDeLux

MarioDeLux
  • 7 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 10:54

dzisiaj w Gdansku byłem w punkcie ERy , nie uatoryzowanym , to dziewczyna nic nie wiedziała konkretnego , przeczytała mi lakonicznego maila i odesłała do internetu.....Tak ze mmysle ze robimy tu zamieszanie niepotrzebnie bo generalnie Era olewa iphona....Nie jest to dla niej wiodacy temat...jeden z wielu innych dziwnych smartfonów..

#264 szakulek

szakulek
  • 55 postów
  • SkądGliwice

Napisano 08 sierpnia 2008 - 11:04

Mam pytanie, taki troche offtop. Po jakim czasie można zerwać umowę z operatorem i czy zawsze wtedy obciążani jesteśmy kwotą 1000 zl?

#265 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 11:06

btw... stary iP jest ładniejszy:) nie bede podpisywal cyrografu na 3 lata nawet na 2... podpisuje tylko na 12 miesiecy... i nigdy tel nie biore bo te ceny, ktore oferuja sa jakies kosmiczne... lepiej sobie na ebayu kupic!

#266 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 11:06

Są przeprowadzane szkolenia produktowe, które nie trwają jeden dzień od 7 do 15...drukowanie ulotek, reklam...kręcenie reklam TV - to nie trwa 1 dzień i nie kosztuje mało, aby na kilka dni przed premierą wszystko zmieniać.

No to jak Ci odpowiem tak. Pracuję w marketingu w firmie która wśród rozlicznych swoich działalności prowadzi również sieć Orange. Szkolenia były już dawno - zresztą pisałem o tym na forum, telefony na magazynach leżą od lipca cena w pomarańczy w przybliżeniu też znana - niższa niż w Erze.

Co do drukowania ulotek. Szanująca się firma ma na pewno dobre układy w drukarni. My drukujemy materiały z dnia na dzień jeśli tylko jest taka konieczność. Sądzę że Era i Orange mają dobre kontakty w drukarni. Logistyka ulotek w naszej firmie to akurat nie jest problem bo jesteśmy właścicielem firmy logistycznej więc ten problem odpada... ale w dobie kurierów Era i Orange też sobie pewnie potrafi poradzić. A najlepsze jest to, gdy przeczytałem na forum że ulotki leżą w salonach na zapleczach. Uwierz mi takiej tajemnicy handlowej na pewno nie przekazaliby byle ziutkowi z pipi***y który stoi tam za 1000 brutto. Od razu sprzedałby newsa... Materiały reklamowe wraz z ważnymi informacjami trafiają do salonów w dniu rozpoczęcia oferty. Salony o warunkach sprzedaży dowiadują się w tyms amym dniu,w którym rozpoczyna się sprzedaż i tak jest w przypadku każdego telefonu.

W reklamie TV cen pewnie nie podadzą tylko będzie "od 1,22zł" więc reklamę można kręcić w ciemno. A co do reklam typu bill board - na całą Polskę na pewno nie wydrukują w jednej firmie bo nie wyrobiliby. Taka produkcja jest rozrzucona na cały kraj więc dostarczenie pliku do druku i sam wydruk to kwestia 2 dni. Zresztą na billboardach cennika też nie będzie... Pozostają ulotki które wydrukujesz w jeden dzień. Resztę wydrukują Ci na miejscu - w salonie. Ceny są znane ale tylko w siedzibie biura zarządu i w Californi ;)

#267 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 11:23

mysle, ze fajnie byloby zrobic ankiete po tym jak Orange oglosi swoja oferte... kto decyduje sie na Ere kto na Orange a kto na zakup na ebayu badz allegro... takie badania statystyczne :)

#268 biolly

biolly
  • 71 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 11:30

Ale trzeba zwrócić uwagę na to że jeśli się kupi na ebay to trzeba będzie tez płacić normalnie za internet chyba jest 3gr za 100KB więc moim zdaniem sporo ://

#269 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 11:34

Ale trzeba zwrócić uwagę na to że jeśli się kupi na ebay to trzeba będzie tez płacić normalnie za internet chyba jest 3gr za 100KB więc moim zdaniem sporo ://

wlasnie,ze nie! ja podpisalem nowa umowe z Orange 12miesiacy i dali mi tzw. gratisa - dostep do netaza darmo, chyba orange free to sie wabi...

#270 adam_eu

adam_eu
  • 50 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2008 - 11:37

Zamieszczam mityczną ulotkę ERY z cenami iPhone'a.
[IMG][IMG]http://img382.imageshack.us/img382/5760/ulotkaiphoneerahu2.jpg[/IMG][/IMG]

#271 kaziot

kaziot
  • 38 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 11:39

z drugiej strony abo w erze za 65zl z telefonem daje 120 min... do tego 500mb danych 50 zl... razem daje to 115 wiec za abonament o 20 zl tanszy dostajemy iphone'a i dodatkowe 30 min niestety cana telofonu nie poraza a i nie wiadomo nic np: o minutach do jednego numeru ( powinni cos dodac)...

#272 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 11:40

a kiedy Orange wyda swoją... ktoś zna dokladną date tak jak mialo to miejsce w przypadku Ery??

#273 kaziot

kaziot
  • 38 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 11:40

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

#274 ragan

ragan
  • 38 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 11:42

I co........... zatkało?

#275 effe11

effe11
  • 167 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 11:43

no właśnie coś orange się ociąga, ktoś się kontaktował z bok orange?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych