Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

problem natury technicznej pomocy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 kobrettti

kobrettti
  • 7 postów

Napisano 06 sierpnia 2008 - 09:02

witam mój problem z iphone 8g jest tani ,mianowicei został udeżony o sciane lecz nic nie stało sie tylko hyba wylał sie płyn z bateri telefon załącza sie na zasilaczu lecz ładuje system i przed wejściem na tak zwany pulpit sie wyłącza za każdym razem to samo ładuje sie i w pewnym momencie wyłącza zastanawiam sie czy to wina bateri wyjołem baterie i to samo ,moje pytanie takie czy iphone potrzebuje tej bateri do załadowania systemu czy to wina batei cz musze kpić całą płyte główną z góry dziękuje

#2 sebik

sebik
  • 463 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 sierpnia 2008 - 09:19

w lewym gornym rogu tej strony masz bardzo ladny banerek
jezeli go nie widzisz

Serwisy iPhone polecane przez MyApple - MyApple

najlepiej zadzwonic i zapytac podjechac pokazac
..."uderzony o sciane"... czy pier.....les nim z calej sily
jakis plyn z niego wyciekl czy tylko jak piszesz "chyba
z baterii" to jak wyjoles baterie powinienes widziec co jest w srodku
przy otwieraniu nie polamales plastikowej obudowy?

moj iPhone spadl kilka razy na ziemie troszke obudowa sie odksztalcila
i jedyne co ciezko chodzi to przelaczik od wibracji ...

#3 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 sierpnia 2008 - 09:25

oj chłopie..trudno się czyta takie teksty.....( masz opcję autokorekty..) Jak się nic nie stało, jak przestał reagować ? Co to znaczy "ładuje się system" - co pojawia się na ekranie ? Logo z jabłkiem ? Tu mogło wszystko pójść - elektronika , ekran..Trudno, by urządzenie chodziło bez baterii..Napisz więcej co się dzieje podczas ładowania pojawia się cokolwiek na ekranie

#4 kobrettti

kobrettti
  • 7 postów

Napisano 06 sierpnia 2008 - 10:04

odp

witam mój problem z iphone 8g jest tani ,mianowicei został udeżony o sciane lecz nic nie stało sie tylko hyba wylał sie płyn z bateri telefon załącza sie na zasilaczu lecz ładuje system i przed wejściem na tak zwany pulpit sie wyłącza za każdym razem to samo ładuje sie i w pewnym momencie wyłącza zastanawiam sie czy to wina bateri wyjołem baterie i to samo ,moje pytanie takie czy iphone potrzebuje tej bateri do załadowania systemu czy to wina batei cz musze kpić całą płyte główną z góry dziękuje

sorki że nienapisałem podczas ładowania pojawia sie jabłko i w momencie jak ma wejść uz w pulpit to pada,prubowałem zmienić soft teraz tylko pojawia sie wtyczka zpłyta jak zaczynam ładowac soft to w pewnym momencie po prostu gaśnie,a ten płyn to z bateri sie wylał ,odluowałem baterie i podłączyłem zasilacz wszystko swieci iphone sie załącza tylko w czasie ładowania oprogramowania sie wyłącza w sodku nic sie nieuszkodziło bynajmniej nic w nim nie lata

#5 sebik

sebik
  • 463 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 sierpnia 2008 - 10:09

na jaki soft probowales zmieniac czy tylko chciales zrobic restore moze zrobiles upgrade do 2.0 pokazal sie blad i nic ....

#6 kobrettti

kobrettti
  • 7 postów

Napisano 06 sierpnia 2008 - 11:29

odp nie nie ładowałem zadnego 2.0 tylko 114 hyba juz robiłem to kilka razy ale problem własnie tkwi w tym co opisałem ,czy jest mozliwość aby faktycznie iphone bez bateri niemógł sie załatować bo troszke dziwne w sumie wszystko działa ale własnie ten szkopuł że gaśnie w czasie ładowania systemu i dlatego pytam tutaj ,tak samo sie dzieje jak daje restone ładuje jakiś czas i iphone gasnie prosze o pomoc

#7 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 sierpnia 2008 - 14:09

Możliwe, że bez baterii ani rusz. bo większość urządzeń elektronicznych zasilanych bateryjne na samym zasilaczu nie działa. Jeśli generalnie botuje, to chyba jeszcze żyje. Ale stać mogło się wszystko, przede wszystkim mógł już paść ekran (dotyk)

#8 sebik

sebik
  • 463 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 sierpnia 2008 - 14:38

@kobretti i dzwoniles ?

#9 kobrettti

kobrettti
  • 7 postów

Napisano 06 sierpnia 2008 - 14:40

odp

własnie botuje ale bez bateri bo ja odlutowałem nawed jak była to tak samo ale sądze że raczej była padnięta ,,a co do dotyku to hyba nie bo nic sie nieuszkodziło raczej w wyswietlaczu nic nie pękło ,tylko własnie wszystko fajnie świeci ,tylko z tym gaśnięciem,własnie teraz sam niewiem czy kupić płyte główną czy
coś innego ,według mnie to hyba płyta walneła albo jakiś epprom i dlatego jak sie ładujeto gasnie niechce mi sie zbytnio wierzyć zeby dotyk ale to tylko moje spostrzeżenie i dlatego pytam

---- Dodano 06-08-2008 o godzinie 14:42 ----

@kobretti i dzwoniles ?

no nie dzwoniłem a do warszawy mam spory kawał drogi ,sam niewiem jak sie wkurze to go na allegro wystawie i kupie drugiego ,ten tel ma 1 miesiąć ale cóż tak to bywa jak żona żuca fonem o sciane

#10 sebik

sebik
  • 463 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 sierpnia 2008 - 14:46

pokaz zonie

YouTube - iPhone Destroy (Music Video, Kinda)- The End Of The Rainbow.

#11 kobrettti

kobrettti
  • 7 postów

Napisano 06 sierpnia 2008 - 18:53

odp i jak ktos sie orientuje ?

#12 sebik

sebik
  • 463 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 sierpnia 2008 - 18:57

szukam szukam i nic nie znalazłem w sieci z podobnym problemem jak twoj

#13 kobrettti

kobrettti
  • 7 postów

Napisano 06 sierpnia 2008 - 20:26

odp to niedobrze bardzociekawy przypadek ,poczekam moze kos coś napisze

#14 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 sierpnia 2008 - 09:52

i założy nowy topik "WŁAŚCICIELE IPHONÓW, UWAGA NA WŚCIEKŁE ŻONY !!" :):) ja też szukam w sieci, widać, że chyba tylko u nas taka małżeńska wścieklica panuje...

#15 sebik

sebik
  • 463 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 sierpnia 2008 - 10:24

taki live wczoraj popatrzyłem na YouTube co robią z telefonami i bylem zdziwiony ze działają a u kolegi 1 niefortunny strzał i pozamiatane

#16 kobrettti

kobrettti
  • 7 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 08:33

odp no był oddany z duzym impetem ,,,widzeże niema takiego rzypadku wiec kupie nowom płyte i wymienie i zoacze

#17 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 sierpnia 2008 - 08:36

ile dasz za płytę ? A jak padł dodatkowo ekran ? Nie wiesz czy reaguje, bo wyłącza się przy wejściu do SB Może lepiej kupić cały telefon (poprzedniej generacji ) ??

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych