Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

JAK USUNĄĆ DŹWIĘK Z FILMU W iMOVIE HD?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 hazel

hazel
  • 20 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 sierpnia 2008 - 21:42

a wiec, czy moglby mi ktos pomoc?

chcialabym usunac dzwiek z filmu, ktory nagralam w owym programie by pozniej dodac piosenke i go przemontowac.

czy da sie to zrobic w tym programie?

jesli tak : JAK ? :)
jesli nie : w jakim innym i czy moglabym prosic o mala instrukcje w obludze ?

z gory BARDZO DZIEKUJE :*

---- Dodano 05-08-2008 o godzinie 17:09 ----
ok, a wiec wiem juz jak wylaczyc dzwiek i dodac piosenke, teraz tylko chcialabym b. sie dowiedziec jak montowac.

czy w imovie oprocz tych podstawowych opcji w editing, jest mozliwosc by tkj. powtorzyc niektore kawalki z filmu?

#2 luksurf

luksurf
  • 4 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 12:48

dzwiek w imovie czesc, wiedze ze miałaś ten sam problem z wyłączeniem oryginalnego dźwięku w imovie i ze udało Ci się znalesc rozwiązanie. Mogłabyś mi powiedzieć jak to zrobić ponieważ męcze się z tym już dłuższy czas? Będę bardzo wdzięczny. z góry dziękuję

#3 hazel

hazel
  • 20 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 sierpnia 2008 - 17:48

nie wiem jak to zrobic w iMovie NIE HD, ale w HD, gdy nagrasz/dodasz film i przeciagniesz tam gdzie jest napis " drag clips... " , to zmien z takiej klatki filmowej na zegar ( to jest na tej samej lini co znaczek play itd., na lewo ). gdy to zrobisz, zobaczysz ze pokaza sie takie 3 linie ( na tej pierwszej jest film ), i na koncu kazdej z nich jest kwadracik a w nim tik/ptaszek- mniejsza o nazwe- odznacz pierwszy tik, a pozbedziesz sie dzwieku :) pozdrawiam i przepraszam jesli ta instrukcja jest trudna do zrozumienia, ale nie wiem jak to inaczej wyjasnic, a cala sprawa jest w sumie b. prosta

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych