Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Uzywanie urzadzen USB w XP (via Virtual Box)

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 amator

amator
  • 503 posts

Posted 04 August 2008 - 06:01

Sprobuje tez oddzielnym watkiem. Napotykam problemy z uruchomieniem polaczenia Nokii przez USB w Virtual Box. Znalazlem ustawienia i odhaczylem obsluge usb i usb2, przy rozruchu ponownym xp poinstalowal jakies rzeczy sobie i probowalem podlaczyc fon, ale nie widzi system telefonu. Czy komus sie moze cos takiego udalo? A moze inny sprzet?

#2 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 04 August 2008 - 08:58

VB ma jeszcze problemy z USB

#3 amator

amator
  • 503 posts

Posted 04 August 2008 - 22:17

Mam DUZA nadzieje, ze w VB zostanie to naprawione. Inaczej bez obslugi XP na VB bedzie mocno kulejace jako funkcjonalnosc... :(

#4 bombay1982

bombay1982
  • 148 posts
  • SkądDublin

Posted 24 May 2009 - 01:36

odswieżam watek, mam ten sam problem. jedyne co znalazlem na sieci to rozwiazanie tego problemu dla linuxa. moze to komus pomoze. niestety mi sie nie udalo.

How to Fix VirtualBox USB Support - Step-by-step tutorial with screenshots - Softpedia

Ogolnie rzecz biorac z tego co zauwazylem to wyskakuje mi komunikat ze virtualbox nie moze podlaczyc mojej nokii poniewaz jest uzywana przez Maka. Wylaczylem wszelkie programy ktore ewentualnie moglyby to robic i w dalszym ciagu nie. Takze ustawilem w ustawieniach systemu w katalogu sharing: printer sharing i dvd sharing ale takze nic nie dalo. Zastanawiam sie czemu tak jest poniewaz myszka podlaczona pod usb akurat dziala a nokia nie.

---- Dodano 24-05-2009 o godzinie 02:43 ----
znalazlem rozwiazanie. zainstalowalem sterowniki z plyy instalacyjnej leo i ku mojejmu zdziwieniu wykrylo nokie pod vb.

#5 wojciech23

wojciech23
  • 2020 posts

Posted 24 May 2009 - 10:25

Hmm... A nie trzeba przypadkiem wejść w menu Urządzenia -> USB -> I wybrać interesujące nas urządzenie? (Na panelu OS X) Wtedy urządzenie zostaje zamontowane w maszynie wirtualnej... ;)

#6 bombay1982

bombay1982
  • 148 posts
  • SkądDublin

Posted 24 May 2009 - 12:34

jak podlaczam nokie to wykrywa mi i pod winem na vb i leo :) Twoja opcje probowalem wczesniej ale dalej pokazywalo blad. ale fakt masz racje teoretycznie tak wlasnie powinno byc

#7 amator

amator
  • 503 posts

Posted 24 May 2009 - 22:48

odswieżam watek, mam ten sam problem. jedyne co znalazlem na sieci to rozwiazanie tego problemu dla linuxa. moze to komus pomoze. niestety mi sie nie udalo.

How to Fix VirtualBox USB Support - Step-by-step tutorial with screenshots - Softpedia

Ogolnie rzecz biorac z tego co zauwazylem to wyskakuje mi komunikat ze virtualbox nie moze podlaczyc mojej nokii poniewaz jest uzywana przez Maka. Wylaczylem wszelkie programy ktore ewentualnie moglyby to robic i w dalszym ciagu nie. Takze ustawilem w ustawieniach systemu w katalogu sharing: printer sharing i dvd sharing ale takze nic nie dalo. Zastanawiam sie czemu tak jest poniewaz myszka podlaczona pod usb akurat dziala a nokia nie.

---- Dodano 24-05-2009 o godzinie 02:43 ----
znalazlem rozwiazanie. zainstalowalem sterowniki z plyy instalacyjnej leo i ku mojejmu zdziwieniu wykrylo nokie pod vb.

Jakie sterowniki masz na mysli?

#8 bombay1982

bombay1982
  • 148 posts
  • SkądDublin

Posted 24 May 2009 - 23:00

jak zainstalowalem goły system to poprostu wsadzilem plyte nr 1. otworzylem i nacisnalem na instalke ktora uruchamia wszystkie naraz. Nie moge sprecyzowac ktore, bo proces byl automatyczny. Co mnie jedynie zdziwilo to ze nie moge zainstalowac sterownikow do mojej karty graficznej, reszta weszła lekko

---- Dodano 24-05-2009 o godzinie 23:10 ----
dla potwierdzenia ze mowie prawde ( trzeba nacisnac na ikone zeby powiekszyc )

Dołączona grafika

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users