wiem że było na forum, bo chyba już wszystkie możliwe wątki przejżałem.
ale od początku...
1. Kupiłem iphona 1G z wadą 'no service' (Soft 1.1.4). Nie widział żadnej sieci oprócz VIRGIN MOBILE (pokazywało się logo i 2 kreski zasięgu) ale i tak nie dało się wykoniwać połączeń ani dodzwonić na iphona (karta działa na innym teleonie)
2. Zrobiłem restore (1.1.4), blokady wróciły... slide to emergency no ale dalej na 112 nie dało się zadzwonić.
3. Do it all w iLiberty i ta sama sytuacja wyświetla sie tylko logo Virgin inne karty nie działają no i dzwonić i tak sie nie da.
3a. wersa basebandu 04.04.05G
4. KiPhone -> downgrade baseband -> po tym miałem chyba 04.13.* coś tam (nie pamiętam)
rezultat --- dalej to samo
5. restore do 1.1.4 (4A102) ---> iLiberty i to samo co w punkcnie 1 (baseband 04.04.05G)
*. próbowałem resetować ustawienia sieci, włączać/wył AIRPLANE MODE i wyciągać karte sim.
Jedyna rzecz jakiej jeszcze nie próbowałem to upgrade do 2.0 może baseband 04.05.05G coś zmieni
Znalazłem na forum wątek z takimi samymi objawami/softem itp i nie było wzmianki żeby ktoś sobie z tym poradził, tylko możliwość że iphone został uziemiony (jakiś lut od anteny się odczepił) tylko że tam była mowa o ciągłym no service, a ja akurat łapie sygnał VIRGIN jednak i tak nie moge dzwonić i żeby było jasno jak daję połącz to sygnał nie spada i nie pokazuje się no service a i tak dupa...
Jakieś propozycje/ spekulacje
czemu łapie VIRGIN (sygnał słaby) a innych sieci nie no i dlaczego nie moge wykonywać połączeń.
Nie znam przeszłości telefonu więc nie wiem co poprzedni właściciel z nim wyczyniał?
Ps.
Fixy też wgrywałem na zasięg itp też wgrywałem...

NO SERVICE... żadna metoda nie pomaga
Rozpoczęty przez
otek84
, 03 sie 2008 22:18
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 03 sierpnia 2008 - 22:18
Napisano 04 sierpnia 2008 - 09:11
oprucz
Napisano 04 sierpnia 2008 - 11:24
mam ten sam problem, tylko że raz zostawiłem, coś tam próbowałem karte nie karte, air plane mode, itp. i złapało orange, ale dzis znowu to samo, jak jechałem metrem to mi zasięg znikł i już nie złapał orange tylko cały czas "searching"... a jak wyłączyłem i właczyłem to "no service".
Napisano 04 sierpnia 2008 - 14:53
rzuciłem iphonem, zasięg da się dzwonić, ale góra wyświetlacza nie działa... nie jest wylana ani nic... myślicie że to przez wstrząs??? Nie no żartuje... zasięg nie wrócił, a wyświetlacz nie reaguje na dotyk :-(
coś mi się zdaje że mam tylko jedną solucje na moj problem... Allegro
sam jesteś oprucz :-] dzięki za pomoc z moim problemem
....nie ma to jak nabijanie sobie postów
coś mi się zdaje że mam tylko jedną solucje na moj problem... Allegro
oprucz
sam jesteś oprucz :-] dzięki za pomoc z moim problemem
....nie ma to jak nabijanie sobie postów
Napisano 13 sierpnia 2008 - 13:04
generalnie jest sposób na ten problem ale nie jest to rozwiązanie trwałe, trzeba wyjąc karte i przełożyć do innego telefonu i zadzwonić z niego, a potem wsadzić z powrotem do IP, samo przełożenie nie wystarcza, tak jest w moim przypadku. tylko to pomaga, jakby ktos miał sposób żeby wogóle nie pojawiało sie "no service" proszę o pomoc
Napisano 13 sierpnia 2008 - 13:55
wgraj 2.0.1 powinno pomóc
Napisano 13 sierpnia 2008 - 17:33
wgraj 2.0.1 powinno pomóc
jeśli jeszcze nie masz softu 2. coś to proponuje przefleshować BB do wersji z 1.1.1 i wrócić do tego softu, jeśli to nie pomoże to wal smiało na 2.0.1
Napisano 16 sierpnia 2008 - 14:12
Witam - ten sam problem, nic nie pomagalo, (probowalem wszystkiego update do 2.0.1 rowniez) wiec zrobilem restore do oryginalnego softu (1.1.4; 2.0.0; 2.0.1) i chcialem aktywowac przez iTunes niestety nie lapie zasiegu - aktywacja nie mozliwa.
Dodam ze w drugim iPhonie poszlo bez problemow wiec wykluczam moj blad.
Wniosek - uszkodzenie mechaniczne, badz tez wada fabryczna. (napotkalem sie na wiele osobi ktorzy maja ten sam problem )
Nic innego jak serwis, moze ktos juz byl z tym problemem w serwisie jestem ciekawy jak to sie przedstawia.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych