Mam konta na serwerze nazwa.pl [poczta.nazwa.pl] udało mi się skonfigurować Maila tak, że odbiera wiadomości ale niestety nie wysyła, kombinowałam z zanaczaniem/odznaczaniem SSL itp - może ktoś ma u nich konto i wrzuci złoty przepis na konfiguracje? W outlooku sciaga i wysyła, więc wszystkie adresy itp są poprawne.
konfiguracja Mail do nazwa.pl
Started by
mia_mia
, 01 Aug 2008 10:16
8 replies to this topic
Posted 01 August 2008 - 10:16
Posted 01 August 2008 - 11:00
bez SSL i uwierzytelnianie na hasło
Posted 01 August 2008 - 14:07
tak właśnie mam ustawione - wyskakuje mi komunikat "Nie mozna bylo wysłac wiadomosci korzystajac z serwera .."
Posted 27 February 2009 - 14:54
też mam ten problem ( niestety mi nawet pobierać poczty nie chce... ) a pisząc do ludzi z nazwa.pl otrzymać pomoc w sprawie maca jest wręcz niewykonalne...
prosiłem o rozpisanie łopatologiczne w panelu u nich ( tak jak to robią dla klientów poczty z windowsa ) ale chyba im się nie chce...
Posted 27 February 2009 - 15:08
a dlaczego używacie takich drogich serwerów;)
ja mam po prostu tam domenę i działa, ale pamiętam, że jak miałem testowo serwa od nich, to działało wg. ich instrukcji -> konfiguracja poczty, centrum pomocy - nazwa.pl
zawsze ustawiam, tak jak w thunderbird mają
ja mam po prostu tam domenę i działa, ale pamiętam, że jak miałem testowo serwa od nich, to działało wg. ich instrukcji -> konfiguracja poczty, centrum pomocy - nazwa.pl
zawsze ustawiam, tak jak w thunderbird mają
Posted 28 October 2009 - 19:53
wlasnie mam ten sam problem z dwoma serwerami na nazwa.pl - ktos ma rozwiazanie?
Posted 28 October 2009 - 20:07
SSL na nazwa.pl działa bardzo ładnie.
SMTP się ustawia bez żadnych sztuczek, najnormalniej w świecie i śmiga. Przynajmniej tak jest u mnie.
Posted 28 October 2009 - 20:18
U mnie działa kilka skrzynek na nazwie. Używam ich we własnej domenie, ssl, uwierzytelnianie: hasło. Nie ma żadnych problemów.
Posted 17 January 2012 - 11:14
http://myapple.pl/ip...tml#post1721609 tu macie przykład z iPada, który działa bez zarzutu. Powinno działać tak samo na osx, bo jak jeszcze miałem maca to miałem tak samo ustawione i normalnie maile wysyłał.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users